sunnuntai 27. tammikuuta 2019

HYVÄSTI TAMMIKUUN TAHMEUS

Kylmää, lumista ja kaunista. Viikonloppuisin talvikin tuntuu hienolta vuodenajalta, kun valoisista hetkistä on mahdollisuus nauttia eikä aamuisin tarvitse pakottautua lämpöisestä pedistä työelämän kiireeseen ja paineeseen. Tammikuu on itselleni vuoden tahmaisin, hienoa kääntää tulevalla viikolla kalenterin sivu helmikuulle. 
 Päivän pidentymisen kyllä jo huomaa ja vauhti kiihtyy koko ajan. Onneksi luntakin saatiin riittävästi, puutarha lepää pumpulipeitteen alla turvaisasti. Yhden viime keväänä istuttamani alppiruusun olen peitellyt kuusenhavuilla ja vanhalla huovalla, kaikesta muusta saa luonto pitää huolen. 
 Kissatkin kai laskevat päiviä kevääseen, ulos ei juurikaan naillä pakkasilla ole asiaa. Aika kuluu nukkuessa, ruokakuppia vahtiessa ja ikkunasta lintulautaa tarkkailtaessa.
Itse taidan uhmata pakkasta ja laittaa sukset jalkaan, tuosta puutarhan reunalta aukeavat avarat maastot ja juuri nyt hanki kimmeltää kuin sadussa. Kevättä kohti!

22 kommenttia:

 1. Ihana Siiri ♥ Voi, mahtavaa, että heti kotipihalta pääsee hiihtolenkille! Tosin vielä mahtavampaa on se, että olet niin reipas, että lähdet :-D Minä vain mietin, että tekisi varmaan hyvää ja käännän kylkeä sohvalla. Tuo pihasi on kyllä kaunis, mutta muistuttaa pohjoisnapaa jotenkin hieman liikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siiri on kyllä söpis! En ole aikaisemmin harrastanut tätä puutarhasta suoraan hiihtelemään lähtöä, mutta se onkin ollut ylikivaa! Arkisin kulutan minäkin sohvaa, en saa itsestäni irti mitään työpäivän jälkeen. Hih, totta tuo pohjoisnapavertaus, vaikka luminen maisema on kaunis, se on kuitenkin jäätynyt ja pysähtynyt maisema. Mieluummin sitä katselisi elämää ja vihreyttä!

   Poista
 2. Nyt luminen ja auringonpaisteinen luonto houkutteleekin lähes päivittäin lenkille ja mikä hyvä olo sen jälkeen koko kroppaan leviääkään.
  Mukavaa tammikuun loppua ja kohta alkavaa helmikuuta sinulle. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilu ja reippailu pakkassäässä saa kropan toden totta hyrisemään ja mikä autuus on palata takaisin kodin lämpöön. Kiitos Kruunu Vuokko, mukavaa talvenjatkoa myös sinulle!

   Poista
 3. Tammikuista tahmeutta on tänä vuonna pehmentänyt maisemien kauneus. Toivottavasti suksesi luisti tänään hyvin. Eiköhän se kevät pian koita meille ja kissoille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavasti suksi luisti, tosin hiihdin umpihangessa, mutta paluumatkalla oli mukava seurata tehtyä latua. KIva kun on kunnon talvi, tammikuu vain on jokavuotinen henkinen taistoni, kiva siis aloittaa helmikuu, joka antaa jo ensimmäiset lupaukset tulevasta keväästä!

   Poista
 4. Upeita kuvia. Tänään maisema houkutteli lenkille, mutta vilkaisu ulkolämpötilaan sai minut pysymään visusti sisällä :) Hyvää lähestyvää helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt on kyllä kaunista! Kylmyys on rankkaa, varsinkin kun sitä täytyy sietää arjen velvollisuuksia samalla puskien. Viikonloppuna ei talvikaan tunnu niin julmalta. Hyvää alkavaa helmikuuta myös sinulle Piparminttu (kirjoitin ensin että huhtikuuta;D)!

   Poista
 5. Tänä vuonna tammikuun on uskomattoman kaunis, ja valoisa. Lumi on ollut maassa koko ajan, mikä ei suinkaan ole yleistä täällä eteläisessä Suomessa. Minä aina nautin tammikuun hitaudesta, sillä kevät tuo sen verran vipinää, että tammikuussa on vielä kiva ladata akkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sinne etelään on tainnut tulla lunta vielä enemmän kuin tänne länsirannikolle, missä vähälumiset talvet ovat alkaneet olla jokavuotinen ilmiö. Minullekin sopisi tammikuussa hidas tempo, nauttisin tästä ajasta varmasti eri tavalla. Tuntuu liki luonnon vastaiselta puskea työelämässä kiireistä tahtia eteenpäin tässä kylmässä ja pimeässä, vaikka keho ja mieli yrittävät kertoa, että tähän vuodenaikaan olisi otettava rauhallisemmin. Uskon, että ihmisellä on myös vuodenaikaan sidottu rytmi. Mutta ihanin ja eloisin aika on taas edessäpäin, sitä kohti!

   Poista
 6. Paremmalla puolella talvea ollaan. Valo lisääntyy ja kevät on joka päivä lähempänä. Olen nauttinut oikeasta talvesta ja kauniista lumimaisemista. Iloista helmikuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näin! Helmikuun puoliväli on itselleni aina rajapyykki, silloin aistin, että kevät ei enää ole kaukana. On kyllä ilo, että talvella on oikea talvi! Nautitaan pian alkavasta helmikuusta!

   Poista
 7. Hyvin kauniita kuvia olet ottanut talvipuutarhastasi. Ekassa kuvassa melkein maailmanlopun tunnelma! Ja ihana pikkuinen Siiri-tyttö ♥ Voiko mitään noin suloista ollakaan. Pitäisikö Siirille kutoa töppöset? Hyvä muuten kun suojasit sen alppiksen. Katsoin tänään omaani ja hui miltä se näytti, liekö hengissäkään enää. Onneksi selvittiin lähes tammikuusta, valon määrä lisääntyy jipii. Halit ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, nuo sävyt ihan enteilevät jotain uhkaa, hui! Siiri on kyllä kultainen tyttö, pienet töppöset lämmittäisivät varpaita! Omasta takaa hänellä on pitkät varpaanvälikarvat kyllä, mutta liekö lämmittävät riittävästi ;)
   Olen tosiaan panostanut alppiruusuun, toivoisin niin että se juurtuisi ja lähtisi kunnolla kasvuun. Juurelle laitoin ennen pakkasia vielä hakekerroksenkin. On kyllä syytä iloon, kun tammikuu vaihtuu helmikuuhun ja valo lisääntyy. Halit sinne myös!

   Poista
 8. Ei teilläkää nii paliua lunta oo. Sanoosin, että vähemmän ku meillä. Hianoksi, son kuitenki puutarhan puuteroonu. Ny on taas vaihteeksi ollu hiano päiväki, näi sisältä kattottuna, joskin turhan kylymä. En kyllä näillä keliillä mee vapaaehtoosesti pihalle. Mun nuokka jäätyy vähemmästäki. Siirin näköjään ei :D Mullei oo ollu liki kolomehenkymmenehen vuatehen sukset jalaas, eikä oo ollu yhtää ikävä. Toivottavasti nautit hiihtoretkestä munki erestä. Onneksi ollahan menos kevättä kohorin ja vauhti senkun kiihtyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täällä rannikon tuntumassa on varmasti vähemmän, ihmeen paljon silti verrattuna moniin viime talviin. Nyt on ollut paljon mukavampaa, kun parina päivänä on ollut leudompaa. Hangilla tarkeni kyllä kun oli kerroksia päällä ja sen verran fyysistä oli umpihangessa hiihtää. Yksikseen keskellä peltomaisemia oli nautinto sivakoida, minäkään en tykkää hiihdellä verenmaku suussa ;D

   Kevättä kohti!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo, lumi on luonut kyllä kauniit maisemat ja aurinko saa kaiken hohtamaan!

   Poista
 10. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista
 11. Minusta tuntuu että olen eka kertaa sun blogissa. Tykkäsin lukemastani.
  Siksi ajattelin että siirryn lukijoihisi. Ja laitan blogisi omaan blogiluettelooni.
  Tuleppas käymään aurinkokujalla kylässä.
  Minä postailen talvella sisustamisesta ja keväästä syksyyn puutarhasta.
  Ja kaikesta muusta mitä elämä tuo eteen.
  Oikein kaunista keväistä loppuviikkoa sulle.

  VastaaPoista
 12. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

  VastaaPoista
 13. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.