lauantai 29. joulukuuta 2018

PUUTARHAVUODEN TAITEKOHDASSA

Vuodenvaihde kääntää taas katseen tulevaan puutarhavuoteen ja näin lomalla on aikaa palauttaa mieleen myös menneen kauden ihanat hetket omassa puutarhassa. En tiedä, otinko yhtäkään puutarhakuvaa kuluneena vuonna kameralla, en edes jaksa tarkistaa. Tämän kollaasin tein instaan ja kopsasin sieltä, kaikki siis puhelimella napattuja otoksia. Ihanalta kevät ja kesä kuitenkin näyttää näinkin...

Koen ettei minulla jostain ihmeen syystä ole nykyään aikaa kameralla kuvaamiseen, kuvien käsittelyyn eikä blogitekstien kirjoittamiseen. En tiedä mistä sen ajan aikaisemmin otin, en minä sen kiireisempi ollut vuosia sittenkään. Ehkä olen vain vanhuuttani hidastunut. Leipätyö verottaa aikaa ja voimia ja palautuminen vie aikansa, rahkeet eivät vain arjessa riitä blogin päivittämiseen vaikka se mukavaa olisikin. Omiin teksteihin ja kuviin on kiva palata vuosien päästä, siinä mielessä harmittaa, että nykyään jää niin paljon dokumentoimatta tänne. Instagram toki tarjoaa saman mahdollisuuden, mutta täällä blogissa päivitykset teksteineen ovat kuin päiväkirjan sivuja, vähän syvällisempiä.

Puutarha ja sen suomat loppumattomat ilot ovat kuitenkin se, mihin haluan keskittyä, ei se, miten näkyvästi sen teen. Olen jättäytynyt tietoisesti siitä kelkasta, missä oma puutarhaharrastus brändätään. Liputan aitoudelle, kotikutoisuudelle ja epäkaupallisuudelle. Edelleen on ilo inspiroitua ja jakaa inspiraatiota, löytää, innostua ja uudistua ja tähän kaikkeen puutarhaelämä tarjoaa loppumattomasti mahdollisuuksia. 

Näillä ajatuksilla kohti uutta puutarhavuotta 2019. Jotain haaveita ja suunnitelman tynkiä kytee jo takaraivossa. Nousisikohan tänä vuonna se haaveiden puutarhavaja, saisinkohan vihdoin aikaiseksi perenna-alueiden selkiyttämisen, entä toteutuisiko keväinen puutarhamatka?
Kuvahaun tulos haulle garden tools clipart black and white

16 kommenttia:

 1. Oi, miten kaunis kollaasi! <3
  Tykkään niin kovin puutarhastasi, sen aitoudesta ja tyylistä!
  Ilolla olenkin seurannut instaasi ja pieniä kauniita hetkiä puutarhassasi.
  Blogin päivittäminen vie tosiaan paljon aikaa. Ja on ihana, että tämä homma on vapaaehtoista, eikä sisällä kilpailua. Silloin sen aitous ja kiehtovuus säilyy.
  Jatka ihan omaan tahtiisi ja tyylilläsi. Minä ainakin pysyn puutarhasi ihailijana myös ensi vuonna.
  Oikein ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos taas Riina, kommenttisi lämmittävät aina mieltä! Instan nopeus taitaa vastata paremmin tämän päivän hektiseen menoon, mutta blogielämän tempo kyllä viehättää itseänikin edelleen enemmän enkä malta kokonaan bloggaamisestakaan luopua. Instassa tulee jopa hengästynyt olo, olisi niin paljon ihania seurattavia tilejä, joista ammentaa, mutta runsauden keskellä sekin alkaa käydä työstä ;D... ei ole helppoa tämä nykymeno! Mutta odottavin mielin mennään uuteen vuoteen ja toivotaan niitä ihania hetkiä puutarhassa, päivityksillä tai ilman!

   Poista
 2. Amen to that! Hyvä kirjoitus! Aitous on katoava luonnonvara nykyisin, onneksi sinä tarjoat aitoutta täällä. Kuvat ovat sinänsä yliarvostettuja, onneksi muistot pysyvät syvällä sisimmässä vaikka muut kovalevyt tuhoutuisivat. Ihania, tuttuja kuvia, kesän nautintoja kauniista puutarhastasi, hyvää uutta vuotta 2019♥

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sametti Hortensia! Somen myötä maailma on kyllä visualisoitunut valtavasti, silmäkarkkia on tarjolla hengästymiseen saakka. Tuo on niin totta, kaikki digitaalisesti dokumentoimamme hetket voivat kadota taivaan tuuliin hetkenä minä hyvänsä, mutta ne tärkeimmät eletyt ja koetut säilyvät mielissämme aina ja sen vuoksi niitä tulee vaalia. Some vääristää aina jollain tapaa elämää, niin sitä mitä itse tuotamme kuin sitä, miten tulkitsemme muiden tuotantoa. Vaalitaan siis tulevanakin vuonna aitoja koettuja hetkiä ensisijaisesti sydämissä ja mielissä!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että et ole lopettanut, sillä kuten sanot, blogit ovat syvällisempiä ja niihin on ihana palata niin itse kuin lukijankin! Instan sisältöä ei tule varmaankaan kelattua, lähes lehteiltyä, niin kuin blogin kanssa voi tehdä. Toisaalta instaan on niin ihanan helppo räpsäistä kuva nopsaan, ei tarvitse siirrellä kuvia kameralta koneelle yms. Eipä silloin tule tarinoituakaan, eikä pohdittua asioita teksteissä tai selostettua mitään pidempää. Mutta tosiaan, oman puutarhan brändääminen on ikävä puoli somettumisessa, ja mitä ylläolevassa kommentissa sanot somen vääristävästä vaikutuksesta on totista totta. Noinhan se juuri on.
  Minusta jotenkin tuntuu, että blogimaailma on kuin ryhmä ystäviä, joiden kanssa haluaa olla vuorovaikutuksessa. Monia lopettaneita blogeja on ihan ikävä. Juttujen lukeminen ja kommentit sekä niihin vastaaminen on niin mukavaa, se puoli hektisemmistä kanavista puuttuu. Itsekin laitan instakommentiksi useimmin vain jonkin hymiön, mutta useimmiten ei sitäkään. Nyyh.
  Aivan ihanat kuvat tässä, epätodellisen paratiisimaiset - kyllä kevät ja kesä ovat taivaallista aikaa!
  Hyvää uutta vuotta ja pikaisesti saapuvaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarinoinnit ja pohdinnat auttavat itsekin jäsentelemään ajatuksia ja kokemuksia ja niin totta, omiin ja muiden juttuihin on aina kiva palata. Oman blogin puutarhareissukohteet ovat esimerkiksi niitä, joita tulee lueskeltua jälkeenkin päin ja samalla pääsee muistoissa palaamaan noihin koettuihin hetkiin. Ja totta, olen itsekin jäänyt ikävöimään joitakin blogeja ja sitten on näitä, jotkä päivittyvät nykyään harvakseltaan ja joihin valitettavasti itsekin kuulun. Hävettää kyllä tämä oma kommentointilaiskuuskin nykyään...

   Anu tuossa alempana antoi kyllä hyvän vinkin, täytyy pitää kamera aina tuossa pöydällä, silloin siihen tulee taastusti tartuttua helpommin, aion kokeilla tätä kikkaa! Kiitos Saila, hyvää uutta vuotta ja kevään odotusta!

   Poista
 5. Minulla on myös samat tunteet, en ole viime kesänä jaksanut ottaa kuvia tai blogata niin kuin ennen... en tiedä mistä johtuu... ehkä inspiraatio palaa tälle vuodelle, tai sitten ei.. :) Hyvää Uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottavaa kuulla, että jaat tunteen. Kävin äsken lueskelemassa blogiasi ja olit kyllä ehtinyt päivittää sinne monta mukavaa juttua vuoden aikana! Osanotto suruunne, siitäkin luin... elämässä tulee vastaan yllättäviä asioita ja niitä raskaampiakin. Toivotaan kuitenkin, että vuosi 2019 rikastuttaa meitä taas tämän rakkaan ja antoisan puutarhaelämän parissa!

   Poista
 6. Minäkin kuvasin tänä vuonna kameralla tosi vähän, puhelimesta kuvia kyllä löytyy...
  Mutta tänään aurinkoisella säällä menin pihalle kameran kanssa ja muistin taas, kuinka paljon parempia kuvia sillä tuleekaan. Jätin kameran pöydälle, jotta sitä tulee ulkoilutettua useammin:)

  Ihanaa uutta puutarhavuotta sinulle Maria, toivottavasti ehdit toisinaan päivittää ihanaa blogiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, mun on otettava tuo konsti käyttöön myös, uskon että siitä on apua! Valokuvaaminen itsessäänkin on jo niin rentouttavaa ja kivaa puuhaa. Kiitos siis vinkistä, kaivan kameran heti esiin, ennenhän se minullakin oli aina käden ulottuvilla. Kiitos samoin, ihanaa puutarhavuotta Anu, toivon innoituksen taas löytävän tiensä tänne bloginkin puolelle!

   Poista
 7. Mukavaa pohdintaa. Se on parasta, että blogikirjoittamisesta voi ottaa taukoja eikä kukaan siitä loukkaannu. Minäkin tein viime kesänä vain muutaman postauksen. En oikein jaksanut innostua puutarhasta entiseen malliin ja se sitten vaikutti bloggaamiseenkin. Katsotaan mikä on tilanne ensi kesänä. Ihanaa vuodenvaihdetta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodet puutarhassikin ovat hyvin erilaisia, olen todennut saman, aina ei intoa ja halua ole samaan tapaan. Mutta armollisuus onkin tärkeä oppi ja sitä tarvitaan elämän kaikilla aloilla. Ihanaa uutta vuotta Anneli ja toivotaan, että tämä vuosi olisi riemullista aikaa puutarhassa!

   Poista
 8. Hyvin kirjoitettu! Oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu, oikein ihanaa uutta vuotta sinulle myös!

   Poista
 9. Aina ihailen puutarhaasi ja tottakai toivon että jaksaisit päivittää blogia. Mutta taukojakin on hyvä pitää, minullakin oli kesällä pakosti postaukset tauolla. Kameralla en kuvaa enää ollenkaan, puhelimen kamera riittää. Tottakai kamera olisi parempi, mutta menen helpoimman kautta... Oikein ihanaa tätä alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun ihana kuulla, tämmöinen palaute innostaa jatkamaan! Elämä on niin monisäikeistä ja omat voimansa on sovitettava kulloiseenkiin tilanteeseen, usein jopa jättää tietyt asiat toviksi oman onnensa nojaan. Toivotaan, että tänä vuonna saisimme kuitenkin nauttia puutarhaelämän ihanuuksista!

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.