sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

RETIISIT KYLVETTY

Heh, nyt lipeän epämukavuusalueelle, uusi kamera vain houkutteli kokeilemaan videointia! Tässä on oikeastaan kaikki muu pielessä paitsi Samurai-kissan ilmiömäinen roolisuoritus. Minä itse viihdyn kameran takana, edessä en sitten ollenkaan. Toisaalta olen itse jäänyt koukkuun brittien viljelypalstoillaan kuvaamiin amatöörivideoihin, koska juuri se kotikutoisuus viehättää ja koska muiden puutarhapuuhia on vain niin rentouttavaa katsoa. Itse saan enemmän irti puutarha-realitystä, jossa asiat voivat olla vähän vinksin vonksin kuin kovin viimeisen päälle stailatuista jutuista. Tärkeintä on tunne ja rakkaus lajiin mikä välittyy. Mutta jos jatkossa vielä videoin, joudun hankkimaan ulkoisen mikrofonin, ottamaan lyhyempiä otoksia joista koota vaihtelevampia kuvakulmia, harjoittelemaan tarkennusta ja ja ja... esiintymistaidoista en edes viitsi mainita mitään, yritän vain ottaa mallia Samuraista!

22 kommenttia:

 1. Mukava video :). Samurai on loistoesiintyjä rinnallasi. Sujuvaa puhetta, mukava musiikki ja ihanat kasvilavat. Vähän lisää leikkausta kestoon ehkä. Kyllä kelpasi katsella, tsemppiä tuleviinn otoksiin :)!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos Maria! Samurai osaa olla aina niin fiksu. Ja todellakin, editointia täytyy harjoitella ja kuten totesin, tarvitaan enemmän otoksia joista leikata. Kiva kuitenkin opetella jotain uutta :)

   Poista
 2. Tosi ihana video! <3
  Näitä oikeita touhuiluja on mukava katsella ja sai sunkin kasvarista ihan toisenlaisen kuvan, kuin pelkistä kuvista. Tuo kasvilava ikkunaluukkuineen on upea ja tosi toimivan näköinen.
  Ja minusta Samurai ja kylväjä olivat kumpikin oikein loistavia ja sujuvia esiintyjiä. Näitä vaan lisää; huutaa yleisö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Riina, itse olin lähinnä kauhuissaan :D
   Tykkään kyllä niin katsella ihmisten kuvaamia pätkiä omista puutarhatouhuistaan, niistä saa kuitenkin enemmän irti kuin pelkistä kuvista. Kasvilava on ollut mainio ja kestänyt hyvin kasvihuoneen suojissa, siis jo kuusi vuotta! Vähän maalailin ulkopintoja uudelleen viime kesänä.

   Poista
 3. Tosi luontevastihan sä tässä juttelet :) Mukava nähä videolta kun taas kylvät retiisejä -jotenkin kausittaisten asioiden toistuvuus tuo sellasta kivaa tuttuuden tunnetta ja nyt tältä videolta vielä pääsee paremmin tunnelmiin :) Tästä se lähtee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No mutta kiva kuulla, kiitoksia vain! Blogin kanssa on tuntunut pitkään, että sitä vain toistaa samoja juttuja, mutta toisaalta niinhän se on, toistuvuus luo tuttuutta ja sehän on vain positiivinen asia!

   Poista
 4. Oi vitsit, täydellinen video! Tykkäsin just rauhasta ja siitä, että kuvakulma ei vaihtele eikä kamera heilu. Puhut ihan omana itsenäsi, ja sekin on nappisuoritus. Ei ole esittämisen meininkiä sitten yhtään. Samppa ♥ Vuoden videokasvon Hopeinen Silakka -palkinto hänelle!
  Tuli tästä mieleen perjantainen vaalityö, kun oltiin parin ehdokkaan kanssa Nauvossa. En osaa yhtään puhua poliitikkomaisesti, eikä kukaan muukaan meistä. Silti ihmiset pysähtyivät juttelemaan ja olivat tosi kiinnostuneita, kyselivät ja juttelivat kaikenlaista. Sitten tajusimme: kun olemme vain omia itsejämme, se onkin ihmisistä paljon mukavampaa kuin jonkun kokeneen puhujan tai itsensä tyrkyttäjän kuuntelu, joka suoltaa sitä valmiiksi harjoiteltua poliitikkohuttua. Ehkä sama pätee videoihin, sillä minusta tämä oli todellakin täydellinen, tällaisia jaksaisi katsoa vaikka kuinka. Äänesi kuului ihan hyvin. Katsoimme sen Mustin kanssa, Mustikin tykkäsi, nyt se kellii selällään tässä koneen vieressä.
  Huomasin videotasi katsoessani, että mulla on sua ihan kamala ikävä! Ei olla nähty ikuisuuteen!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ihanaa palautetta, kiitos Saila! En osaa minäkään esittää muuta kuin itseäni ja se kai onkin loppujen lopuksi hyvä niin. Työelämässä vain olen toisinaan kärsinyt siitä ja kokenut asian vuoksi epämukavuutta. Ja totta, tosi hyvä esimerkki tuo vaalityö, olemalla oma itsensä ihminen vetää puoleensa muita, koska aitous vetoaa ja teennäisyys loitontaa. Ihanaa kun Mustikin tykkäsi :D
   Samurai pokkaa Hopeinen Silakka -palkinnon ylpeänä!!! Ja meidän pitäisi todellakin päästä taas pian tapaamaan toisiamme <3!!!

   Poista
 5. Eipä uskoisi ensikertalaiseksi! Niin on luonteva ote ja video etenee kuin itsestään. Laadukas jälki kuvassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitosta vain Riitta! Itse näen itseni aivan jäykkänä tuossa videolla mutta hyvä jos se ei kuitenkaan sitten näykään samalla tavalla muille :)

   Poista
 6. Aivan niinku ammattilaane! Sujuvaa ja rauhallista tekemistä. Siinä tuli muuten tosi palio asiaa ja vinkkiä. Ainaki sellaaselle joka ei seuraa sun plokia. Aikaane kylyvö kasvarihi, puulaatikko klasiineen ja haan käyttö ny ainaki :) Ja mitä!?! Eikö teilloo lunta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, äläppäs nyt, kiitos kuitenkin!!! Mutta tosi kiva kuulla että höpötyksissä oli jotain tolkullista! Ja joo, ei ollu lunta enää yhtään kun viikolla kuvasin, viikonloppuna sitä taas tuli, mutta nyt on nekin taas sulaneet, onneksi!

   Poista
 7. Tämähän oli ihan mahtava juttu! Näitä lisää! Suuret plussat vakaasta kamerasta, heiluvaista videokuvaa on epämiellyttävä katsoa. Ihana apulainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Mari! Laitoin kameran jalustalle, itsekin tulen huonovointiseksi heiluvasta kuvasta! Samurai on kyllä hyvä apupoika, asiassa kuin asiassa :)

   Poista
 8. Hieno ja luonteva video! Hauskaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiiu ja hauskaa uutta keväistä viikkoa myös itsellesi!

   Poista
 9. Se sujui kyllä niin hyvin, ettei olis uskonut sun ekaksi videoesiintymiseksi! Näitä siis mielellään lisää:)
  Tulipa tästä itsellekin mieleen, että mitä jos näin vapaapäivän kunniaksi suunnittelisi jo kasvihuonekylvöjä...

  VastaaPoista
 10. Olipa ukava katsella videolta "postausta" ja luontevasti meni! Ja kiva idea laittaa kasvilava kasvihuoneen sisälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! Kasvilava on ollut ihan mainio tuolla kasvarissa.

   Poista
 11. Rajoja on välillä hyvä venytellä =) Hienostihan se sujui, näitä katsoisi mielellään lisää. Uutta putkeen vaan =) Kasvihuoneenne on oikea unelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aliina, kiitos kovasti, katsotaan ilkeänkö tehdä vielä jotain uutta videomateriaalia...

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.