lauantai 11. maaliskuuta 2017

TAKAISIN LUONTOON, TAKAISIN VAPAUTEEN

Ihanaa, kevät on saapunut, ilmassa ja sydänalassa väreilee! Talvenajan puutarha on kuin ystävä, johon ei saa yhteyttä, mutta aivan kohta olemme taas yhdessä kaiken liikenevän ajan. Näinä hiljaisina kuukausina olen ehtinyt ikävöimään ystävääni kovasti. Erillään olo synnyttää pakahduttavaa kaipuuta.
Talven aikana ehtii ajatella ja siivota puutarhurin mielestä pois turhuuksia. Kevään alkaessa on itsekin vähän kuin uudistunut. Elämän yksinkertaisuus ja kohtuullisuus on hyvästä ja sitä haluan vaalia myös puutarhassa. Syventää luontoyhteyttä, olla harmoniassa, tyytyä, hyväksyä ja nähdä mitä luonto tekee eikä mitä minä teen.
En halua kannatella kuvitelmaa täydellisestä silmiä ruokkivasta puutarhasta. En liioin omasta osaavuudesta. Eikö meillä ihmisillä ole riittävästi paineita muutenkin? Olemme oppineet tavoittelemaan kaikessa ja koko ajan, tuskin huomaamme sitä. Eteenpäin, uutta, paremmin, lisää, minäkin haluan... 
 Muumipapan tavoin tänä keväänä huudan: 'Takaisin luontoon, takaisin vapauteen'!  

30 kommenttia:

 1. Hih, silinterihattu päässä Maria huutaa Muumipappana ;-) Oivallisia päämääriä. Tulkoon vaikkapa tarkkaavainen uteliaisuus ainaisen enemmän ja paremman haluamisen tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;D Ikäkö se vai mikä, kun rupeaa niin ärsyttämään kaikki pinnankiillotustouhut ja halajaa vain kasvaa ja juurtua kiinni maahan!

   Poista
 2. Ihanasti kuvattu. Sun puutarhassa on kyllä niin omanlaisensa tunnelta ettei missään. Tykkään myös miten sun teksteistä tulee aina rakkaus puutarhaan ja harrastamiseen läpi. Siitä syystä mäkin bloggaan, vaikka työtkin liippaa melko läheltä :D

  VastaaPoista
 3. Tänään must tuntui just tuolta, olin kuin ystäväni kanssa viettämässä päivää pitkästä aikaa kun puuhailin ulkona. Voi että, miten sielu lepäsi!
  Osasit kuvata meidän kaikkien puutarhaihmisten tuntoja taas kerran loistavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mukava kuulla Riina! Kevään tulo ja maakosketus tekee niin hyvää!

   Poista
 4. Tänään olikin aivan ihana, lämmin, tuuleton ja aurinkoinen päivä, jonka vietin pihalla omppupuita leikellen mieheni avustuksella. Kevään tuntu oli todella huomattava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nyt se saapui ja ihanaa kun voi jo aloitella puutarhatöitä!

   Poista
 5. Totta, kevät tuaa vapauren. Ny oliki aiva mahtava päivä. Lumet sulaa kohisten ja pian ensimmääset piipot nousoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs muuta sano. Ensimmäiset lumikellon piipot täälläkin jo näkyvissä!

   Poista
 6. Ihan totta! Puutarha voi olla onnen lähde ihan ilman paineita ja täydellisyyden tavoittelua. Parhaita hetkiä kokee usein luonnossa jota ei pahemmin ole ihmiskäsin muokattu. Se riittää. Ehkä jotain siitä tunteesta voisi kokea omassa pihassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, yritän kovasti juurtua tähän plänttiini niin etten tunne ulkonäköpaineita.

   Poista
 7. Kauniisti kirjoitettu <3 Puutarhassa saa ja oikeastaan vähän pitääkin vaalia luonnon omia istutuksia ja yhdistelmiä. Hieman vain ohjaillaan ja lisäillään sekaan kaikkea kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Kauneinta jälkeä syntyy kun mennään luonto edellä.

   Poista
 8. Viisaita olet pohtinut. Kauniita kuvia olet ottanut.
  Mutta kun niitä uusia kasveja mieli halajaa. Uusia tuttavuuksia, joiden tapoihin pääsee tutustumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, totta! Luulen etten ajatellutkaan tätä kirjoittaessani niitä kasvihankintoja ;D

   Poista
 9. Niin samaa mieltä kanssasi...luontoyhteys on henkireikä, jonka voimin jaksaa. Viime viikolla oli eka edes hieman valoisaan viittaava aamu ja tunsin suurta onnea kun näin luonnon jossa tallustin. Täydellisyydentavoittelu on yksi kirouksista ja niin turhaa. Ihania kuvia puutarhastasi, kauneutta kaikkialla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia! Itselleni on tullut hirveä tarve kiinnittyä maahan ja luontoon koko ajan enemmän ja oravanpyörä tuntuu suurelta vitsaukselta.

   Poista
 10. Viisaasti ja kauniisti kirjoitat. Talvellakin on tehtävänsä, levossa ajatukset monesti kirkastuvat. Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
 11. Puutarha on paras keino tuoda luonto pihallensa. Ihanasti kirjoitettu, kauniilla kuvilla höystettynä.

  VastaaPoista
 12. Niin, se onkin hassua, että puutarhastakin voi tulla suorittamisen paikka ja täydellisyyden tavoittelun kohde, vaikka sen pitäisi olla pakopaikka ja rennoksi tekevä keidas. Pitäisi muistaa, että puutarha on ihmistä varten eikä ihminen puutarhaa varten.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.