sunnuntai 1. tammikuuta 2017

HEITTÄYTYMISTÄ UUTEEN KASVUKAUTEEN

Kuva kahden vuoden takaa huhtikuun alkupuolelta. Tässä kohtaa talon eteläseinustalla krookukset viihtyvät ja aloittavat aikaisin. Mieli askartelee vimmalla tulevassa keväässä enkä edes yritä siirtää kevään odotusta tuonnemmaksi. Elämässä on tartuttava niihin hetkiin jolloin ilo kuplii ja haaveet kannattelevat ja jos se tarkoittaa kevään odotusta tammikuussa, asia on jees! Aloitin vuoden ensimmäisen päivän hakettamalla osan syksyllä kaadetun koivun risuista ja jätin loput huomiselle. Joulukuusi sai kunniatehtävän tarhamagnolia 'Leonard Messelin' suojana. Käytin kaikki haot latomalla ne juuresta latvaan asti tiiviiksi mutta ilmavaksi kodaksi. Puutarhapuuhat ovat vähissä, mutta ne muutamatkin tuovat iloa ja urakan jälkeen on ihana kömpiä sisälle, keittää teetä ja jatkaa haaveilua. Olen huono pitämään puutarhapäiväkirjaa, mutta talvella on hauska kirjata ylös tulevan vuoden suunnitelmia ja kasvihaaveita. Toissailtana kokosin muistikirjaani kaksi sivullista asiaa mielessä hautuvista puutarhaprojekteista, joiden toivon toteutuvan suurin piirtein tänä alkaneena vuonna. Iloa ja inspiroitumista, heittäytymistä, siihen aion panostaa tänä uutena puutarhavuotena!

24 kommenttia:

 1. Voi niin minäkin odotan jo kevään saapumista ja kunnon puutarhapuuhia. Hyvänen aika täälläkin on syytä suojata magnolia, olin tyystiin unohtanut moisen. kiitos muistuttamisesta. niin ihanan keväinen tuo krookuskuvasi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi tuli, mutta joka päivä ollaan lähempänä ja päivät pidentyvät eli ei mitään hätää, kohta ollaan kevätpuuhien kimpussa taas!

   Poista
 2. Voi mikä mahtava krookusmeri! Mulla nuo eivät ole tykästyneet elämään ollenkaan, tosin en oo vielä lannistunut ja odotan innolla, josko toinen aurinkoisempi paikka toimisi paremmin. Kevätmieltä saa täällä kaivella urakalla mutta ei ole (kumma kyllä) kiirus vielä. Kasveja taidan suojailla, jotteivät lähestyvät pakkasilmat tee tepposia. Hyvää uutta puutarhavuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on lämmintä ja aurinkoista ja ovatkin lisääntyneet tämmöiseksi ryppääksi, löydät varmasti hyvän paikan sinäkin! Lunta saatiin onneksi pikkuisen suojaamaan maata, kevättä kohti!

   Poista
 3. Pakkasia odotettavissa märkään maahan, ihan kuin viime talvenakin. Minäkin suojasin havuilla ja oljilla perennapenkkejä. Huomenna pitää vielä jatkaa suojauspuuhia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä suojauspuuhista on tullut melkein jokatalvinen rutiini, niin arvaamattomia ovat säät.

   Poista
 4. Ihanaa alkanutta uutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
 5. Ei mahtuusisi enempää krookuksia tuahon kohtahan. Ihania!
  Kummasti on miäli jo tulevas puutarhakaures. Kaikki innostuksen hetket pitää käyttää eherottomasti, tarkasti hyäryksi, silloon saa palio aikaaseksi. Oli aihe ja aika, mikä tahansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat levittäytyneet tiiviiksi matoksi tuohon. Tämä on kiihkeää haaveilu- ja suunnitteluaikaa!

   Poista
 6. Minullakin kovasti on jo mielessä tulevan kesän puutarhasuunnitelmat. On kiva miettiä talven aikana suunnitelmat valmiiksi, niin keväällä pääsee sitten jo tositoimiin. :) Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että muutkin jo ovat lähtökuopissa! Kiitos samoin Tiiu :)

   Poista
 7. Melkoisen hyvät suunnitelmat tälle vuodelle:) Toteutukoon toiveesi!

  VastaaPoista
 8. Minullakin on kevätinnostus nostanut jo päätään. Upeat krookukset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, iloa haaveiluun ja tulevien puutarhatöiden suunnitteluun!

   Poista
 9. Sinulle on haaste blogissani:)

  VastaaPoista
 10. Ihanat kultasahramit! Antoisaa uutta puutarhvuotta Sinulle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Tarja! Sahrameiksi näitä tosiaan virallisemmin nykyään kutsutaan. Nämä taitavat olla lajiketta 'Miss Vain'.

   Poista
 11. Aivan ihania, inspiroivia puutarhakuvia sinulla tässä blogissa, tulee mieleen että ensi keväänä sitä itsekin...Kun vaan riittäisi energiaa toteuttaa kivat ideat :)
  Eksyin ihan vahingossa tähän blogiin, kun etsin kivoja kranssi-ideoita ja törmäsiin "Toukokalliolla"-blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun ihana kuulla ja kiva kun löysit tänne, tervetuloa! Kevättä odottelen ja toivon samoin että energiaa sitten taas riittää :)

   Poista
 12. Ihanaa uutta puutarhavuotta sinulle! Onpa hyvin paljon noita krookuksissa ryppäässä, kaunista. Hyvä idea tuo joulukuusen hyödyntäminen suojauksessa. Köh, minulla jäi taasen tuo suojaus tekemättä, varmaan kupsahtavat kaikki. No, uutta vaan yrittämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia samoi sinulle! Krookukset ovat tuossa intoutuneet levittäytymään valkoiseksi matoksi asti, näyttävät rakastavan aurinkoa ja kuivaa paikkaa.

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.