sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

PYYKKIJUTTU

 Viikonlopun projektina oli hermoja raastavan ja ruman alumiinisen pyörivän pyykkitelineen hävitys ja uuden rakentaminen. Mieshän tuon teki, minä olin taas aputyttönä. Jossain vaiheessa sadekin taukosi niin että ehdin valmiin telineen maalatakin. Nurkissa pyörinyt metallilankakori sekä amppeliteline saivat uudet virat pyykkipoikien säilytyksessä.
Sadetta on piisannut ja nyt tuuli jo kuivattelee puutarhaa ja pyykkejä. Tarkat emännät varmaan ihmettelevät huoletonta ripustustapaa, joten paljastan miehen toimineen ripustajanakin. Minä en valita, olen saanut koko aaamun möyriä yltä päältä multaisena märässä puutarhassa enkä ole laittanut tikkua ristiin sisätiloissa. Pyykit kuivuvat vähän vinksallaankin! Tämän kesän rakennusprojektit olivat kuulemma tässä. Puutarhavajasta uskallan alkaa vihjailla ehkä joskus joulun jälkeen ja uudet lavatkin tarvittaisiin kasvimaalle...

20 kommenttia:

 1. Tyylikäs kuivausteline! Persoonallinen tyyli miehelläsi! Minä, joka nuoremmassa elämässäni ripustin pyykit koko, väri ym järjestyksessä narulle, olen ollut niin mikänytolinkaan, kun puolison pyykinripustuksen jäljiltä kävin ne asettelemassa uuteen järjestykseen. Palaute oli: "Kylä ne siä kuivuu eri järjestyksessäkin!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli pakko paljastaa ripustajan henkilöllisyys, olenhan itse sentään talouskoulun käynyt ihminen :D

   Poista
 2. Tuo on kyllä satakertaa kauniimpi kuin sellainen meilläkin pyörivä härpäke!
  Ja hyvin kuivuvat varmasti noinkin järjestettynä;) Meillä sataa "koko ajan" joten meillä pyörii kuivausrumpu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se härpäke vei hermot, aina pyörimässä väärään suuntaan kun yritti siihen jotain ripustaa. Sadetta on piisannut, nyt oli ihanaa kun illaksi taivas selkeni ja kasvit olivat niin elinvoimaisia.

   Poista
 3. Olenko koskaan aikaisemmin nähnyt hyvännäköistä pyykkitelinettä? En.
  Nyt näin! Tuohon on varmasti ilo ripustella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D mallin kopioin jostain netistä ja jostain syystä mulle tulee kauhean amerikkalainen olo kun tähän uuteen ripustan pyykkejä!

   Poista
 4. Oon vuasia sitte hävittäny sen pyärivän härpäkkehen, enkä oo keksiny tilalle mitää fiksua. Teillon kyllä komia ratkaasu tuahonki pulumahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä malleja netistä pitkään katselin ja onneksi nyt on härpäke hävitetty!

   Poista
 5. Tää on just se pyykinkuivaustelinemalli, josta mä oon haaveillut. Meidän perheessä on vaan niin monta siitepölyallergista, että pyykinkuivatus ulkona ei ole kovin järkevää montaakaan hetkeä kesästä. Sen takia homma on jäänyt kokonaan.
  Miehellesi terveisiä, on todella taitava ja vaimoaan ajatteleva. On todella hieno mies, kun ymmärtää antaa vaimonsa tonkia aamusta iltaan kädet mullassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä malli on kyllä kaunis ja sopii varmasti joka pihaan! Tuo siitepölyjuttu on tosiaan harmillinen. Kiitos, välitän terkut miehelleni, hän on kyllä kultainen ja välillä ihmettelen, miksi hän näitä vaimolleen tekee!

   Poista
 6. Ihana pyykkiteline! Ja kyllä, nyt olen kateellinen... meillä ei edelleenkään ole pyykkitelinettä ulkona ja jäänee tältäkin kesältä tekemättä, kun on tarpeeksi muuta puuhaa... meillä nimittäin on niin kivinen maa, että perustukset eivät ole mikään helppi homma. Miten tämä on perustettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Ekaa kertaa kokeilimme käyttää maahan kairattavia aidantolppia. Hyvin onnistui, kivikkoinen maa on tietenkin kyllä sitten hankala...

   Poista
 7. Tyylikäs pyykkiteline. Todellakin erinomainen vastine sille metallihärpäkkeelle, jollainen meilläkin pyörii. Tykkään kuivattaa pyykkiä ulkona ja järjestykseen ripustamisessa on oma tarkoituksensa, jota miehet eivät taida ymmärtää. Toki se pyykki kuivuu epäjärjestyksessäkin, mutta jälkikäsittely on melkoisesti helpompaa, kun ei ole ylimääräisiä ryppyjä ja pyykit voi viitata likimain suoraan narulta kaappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D täytyy myöntää että olen itsekin vähän hunsvontti ripustaja, mutta miehet ovat vieneet tyylin ihan omalle tasolleen!

   Poista
 8. Oi te ootte tehny tuommoisen pyykinkuivaustelineen! Kyllä se on kaunis. Ite en yhtään pidä sellaisista pyöreistä, minusta ne on kertakaikkiaan rumia.
  Meillä on tuommoisen ihan samanlaisen teko listoilla tälle kesälle. Pitääpä näyttää tämä miehelle, jos hän vaikka nyt jussilta alkavalla lomalla innostuisi sen muilta hommiltaan tekemään :) Voi mahoton tuota ripustustyyliä, se taitaa olla aika yleinenkin miesväen keskuudessa :D Ajattelen ihan samallai kuin Between, että kun ne on siististi ripustettu, vaatteet on valmiiksi rypyttömiä ja myös helppo viikata. Tosi kiva tuo pyykkipoikakori :) Voithan sinä itekki alkaa lavoja värkkäämään, ja jos tarvis tulee, voihan sitä aivan nätisti pyytää miestä apuun, vai mitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on rumia ja epäkäytännöllisiä, yäk! Tsemppaa miestäsi, tässä ei kauan nokka tuhissut kun oli jo valmis. Lavahommat jätän suosiolla miehelle, en vain viitsi kun hän on niin paljon kätevämpi. Tekisi varmaan nen tänäkin kesänä, mutta taidetaan laittaa kukkaron suut kiinni ja ostaa puutavaraa sitten ensi vuonna.

   Poista
 9. Ihana pyykkiteline, tuollainen sopisi meidänkin mökin pihaan, sillä metalliset härpäkkeet ovat liian uudennäköisiä perinteiseen maalaispihaan. Pitääkin näyttää kuvaa miehelleni, jospa hänkin inspiroituisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taatusti sopii joka pihaan, härpäke ei taas oikein mihinkään! Vilautapas kuvia siipalle!

   Poista
 10. Sama täällä, toi olis kiva meilläkin.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä paljon mukavampi kuin valmiit systeemit.

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.