torstai 30. kesäkuuta 2016

KESÄAAMU VEI TAIMISTOLLE

 Täällä lomalainen on konttinut koko illan perennapenkeissä ja riipinyt rikkaruohoja sekä ihmetellyt keitä muutamat joskus istutetut ja muiden varjoon jääneet kasvit mahtavat olla. Välillä olen istunut ruohikolla ja vain katsellut ympärilleni. Aina joku kohta on puhkeamassa loistoonsa, tänään se oli kasvihuoneen sivusta kulkeva polku ja sitä reunustavat mirrinmintut sekä pioniunikot, jotka alkavat aukeamaan.
Aamu taas alkoi pyöräretkellä taimistolle, ihan hetken mielijohteesta. Matkaa kertyi edestakaisin parikymmenetä kilometriä, mutta mikäs mukavassa puolipilvisessä ja lähes tuulettomassa säässä oli polkiessa. Minun etukoriini päätyi rantakukkaa sekä valkoista rantatädykettä ja isännän sivulaukkuun sullottiin ihana Rosa Gallica 'Tuscany Superb'.

Paikalliset maa- ja kotitalousnaiset järjestävät kotikunnassamme ensimmäistä kertaa Avoimet pihat -kierroksen ja pyysivät minua mukaan yhden aamupäivän mittaisella varoitusajalla. Kiersin puutarhassa tovin teekuppi kädessä ja mittailin fiiliksiäni. Ajatus tuntuikin mukavalta joten vastasin kyllä. Päivä on jo reilun viikon kuluttua eli voin ainakin olla varma, että puutarhassa riittää kukintaa eikä yleisilme ole vielä väsähtänyt. Minäkin olen päässyt puutarhaelämän makuun joten antaa mennä! Valtakunnallisen Avointen puutarhojen päivä elokuun alussa arvelutti ajankohtansa vuoksi, jotenkin itsestäni tuntuu mukavammalta toivottaa vierailijat puutarhaan silloin kun itsekin nautin siitä kaikkein eniten. Eli tervetuloa sunnuntaina 10.7. klo 12-15 välisenä aikana. Sivupalkin logo vie Avoimet puutarhat -sivuille, sieltä löytyvät osoitetiedot. 

21 kommenttia:

 1. Mahtavaa 10.7. Tupsahdan käymään puutarhassasi!
  Kaktus-Kullervo

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka ihana pyöräretki<3 Voi kumpa itsekin pääsisin pian lomailemaan. Olet muuten ihan selvästi saanut nyt uutta energiaa ja intoa, ihan superia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma tulee aina tarpeeseen ja tällä kertaa erityisesti. Kovasti paljon tsemppiä viimeisiin työviikkoihin!

   Poista
 3. Vau, Tuscany Superb on niin hieno! Ja ihanat nuo mirrinmintut ja unikot poksahtamassa. Nyt onkin tosiaan puutarhan kukoistushetket, ihanaa, että ihmisiä pääsee tutustumaan paratiisiinne. Eikä sen tarvitse mikään täydellinen olla, jos joku jotain rikkaruohoa tai römpähdystä ihmettelee, niin sano, että sen kuuluu olla siinä ;-) Mutta teillä on kyllä niin siistiä, että vaikea kuvitella mitään römpsähdyksiä olevankaan...
  Kaktus-Kullervo naurattaa joka kerta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että rohkenit osallistua avoimet puutarhat-tapahtumaan. Itse aion osallistua ensikertaa tutustumalla muiden pihoihin.

   Poista
  2. Saila: Joo, olin haaveillut tuosta ruususta ja Sainiolta löytyi! Täällä on ollut kosteaa ja lämmintä, oikea tropiikki ja on ollut niin kiva tehdä puutarhatöitä, kitkeä, siirrellä ja istutaa. Toivottavasti sielläkin sitä sadetta pian saadaan. Kaktus-Kulervo on hauska heppu!

   Poista
  3. Mari: Joo, olin valtakunnallisissa mukana pari vuotta sitten kesäkuussa ja jotenkin tykkään tästä keskikesän ajankohdasta. Ajattelin itsekin sitten elokuussa vierailla muiden puutarhoissa.

   Poista
 4. No olipas ihana pyöräretki ja kaunistakin kauniimpi ruusu! Mukavaa avointen puutarhojen päivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen niin iloinen tuosta ruususta, muutenkin ruusut taas houkuttavat! Ja kiitos!

   Poista
 5. Mullakin oli taimistoaamu, kulkupelinä kylläkin auto kun kilometrejä kertyi vähän enemmän:)
  Voi hitsi, mulla on työpäivä tuolloin, mutta ehkä pääsen teille joskus toiste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olitkin käynyt Blomqvistilla, se on vielä näkemättä, voisi lomalla lähteä ajelemaan. Voi, olisi ollut kiva nähdä, mutta jos tulee asiaa tänne suuntaan, ilmoittele, puutarhaystäville portit ovat aina auki!

   Poista
 6. Kiva kun otat puutarhavieraita vastaan. Meidän puutarhayhdistyksemme järjestää myös puutarhavierailuja paikallisiin puutarhoihin kesäaikaan. Ne ovat olleet suositteluja, aina on mukana noin 40-50 vierailijaa. Eräskin rouva viime kerralla totesi, että eipähän tarvitse lähteä maailmalle puutarhoja katsomaan, kun omassa kaupungissakin on niin kauniita puutarhoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin kaivannut paikallista tapahtumaa. Nyt ensimmäistä kertaa täällä ja avoimia puutarhoja vain neljä. Tisedän että täällä on paljon hienoja puutarhoja, harmi kun ei itse nyt pääse niitä näkemään.

   Poista
 7. Hyvä, hyvä! Toivottavasti pääsen käymähä.
  Syätävän ihana pari, mirrinminttu ja piooniunikot. Mullaki, ne sulta saarut, viimmevuatiset piooniunikot on siämentäny kunnon viirakon. Nuppujaki on jo näkyvis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olisi niin kiva, tule sitten heti nykäisemään hihasta! Joo mirrinminttu ja unikot sopivat kivasti yhteen , kumpikin vähän rasavillejä! Kiva jos sait unikoista poutkäikäisen kaverin, ovat kyllä tuhottomia siementämään, mutta onneksi helppoja kitkettäviäkin.

   Poista
 8. Nyt puutarhassa kukkien kukinta sen kun vain kiihtyy.
  Mukavaa avoimet ovet puutarhapäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt tosiaan vauhti vain kiihtyy, ihanaa aikaa tämä!

   Poista
 9. Sinulla on taito kuunnella omia tuntemuksia ja toimia niiden mukaan.
  Mukavaa, että päästät kauniiseen puutarhaasi vierailijoita.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.