perjantai 9. lokakuuta 2015

LOKAKUUN MIETTEET

 Syksy on ollut kaunis, en vain ole päässyt nauttimaan siitä toivomallani tavalla. Puutarha on saanut villiintyä ja rönsyillä enkä edes muista milloin viimeksi olisin jättänyt kukkasipulien hankinnat kokonaan väliin. Niin kävi tänä vuonna, arki on vienyt mennessään liian kovalla vauhdilla. Blogi ei ole päivittynyt enkä ole käynyt vierailuilla muidenkaan omissa. 
 Kun kiire tunkeutuu arkeen, on löysättävä jostain päästä että selviää. Puutarhablogin pitäminen on ollut henkireikä, mutta nyt on tuntunut luontevalta hellittää täältä päästä. En minä täältä kokonaan poiskaan osaa lähteä, hengittelen vain hetken vähän rauhallisemmin. 
 Visuaalista tarjontaa on nykyään niin paljon täällä puutarha-aiheiden maailmassakin, ettei kaikkea ihanaa pysty ottamaan vastaan vaikka haluaisikin, saatika ehtiä kommentoimaan kaikkea näkemäänsä. Ajan hermolla olevat puutarhailmiöt ja -trendit tuntuvat hiipivän nopeasti blogeihin ja tulee tunne, olenko pudonnut kärryiltä täälläkin. Jotenkin elämän kärryillä pysyminen on riittävän hankalaa jo muutenkin tässä hektisessä maailmassa. Puutarhan suhteen haluan nostaa kädet pystyyn ja huutaa seis! 
 Ehkä tämä hiljaisuus ja toimettomuus omassa puutarhassa on ollut tarpeen. Puutarha odottaa eikä se kokonaan villiinny yhdessä syksyssä. Siellä tapahtuu koko ajan hiljaista kasvua ja kehitystä, rappeutumaakin. Uusi kevät koittaa talven levon jälkeen ja silloin kaikki saavat aloittaa taas alusta, puutarhurikin.
 Ensi viikko on syyslomaviikko ja saan viettää sen kotona perheen kanssa rauhoittuen. Mitään suunnitelmia tai paineita ei ole, ei edes puutarhan suhteen. Toivon kuitenkin saavani viimeiset siistimiset valmiiksi ennen talven tuloa. 
Vesialtaat täytyy ainakin tyhjentää, enää ei kasteluvesille ole tarvetta.
Perenna-alueita tahtoisin jaksaa kitkeä jo ensi kevättä silmällä pitäen, mutta ei sekään ole välttämätöntä. Kiitos kaikille, jotka käytte lukemassa harvakseltaan rönsyäviä
 juttujani ja jaksatte jättää kommenttejakin. Pahoittelen omaa vetämättömyyttäni juuri nyt näissä hommissa... tiedän taas voimaantuvani kun muut asiat vähän helpottavat ja ehkä palaan jo tulevalla viikolla uudestaan.

24 kommenttia:

 1. Tunnelmallisia kuvia. Rauhallista ja voimauttavaa syksyä sinne! Kyllä me jaksellaan ootella :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä kirjoitus, olen monessa kanssasi samaa mieltä. Puutarhan hoitaminen ja blogin kirjoittaminen pitäisi kummankin olla mukavaa ja virkistävää, ei mitään pakkopullaa. Kiireessä tulee kuunnella itseään, eikä missään nimessä pyrkiä miellyttämään muita.
  Kerää voimia, tee tai ole tekemättä. Puutarha ei villiinny totaalisesti yhdessä syksyssä, eikä kyllä mukavat puutarhablokkaritkaan unohdu ihan hetkessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä helposti tulee vauhtisokeaksi täälläkin ja tulee tunne että pitäisi ehtiä ja olla vaikka mitä. Kiitos sanoistasi Between.

   Poista
 3. Puutarha kyllä hoitaa itte ittensä jonkuaikaa. Tiatokone, plokkaus ja plokien lukeminen viää kyllä yllättävän palio aikaa. Pari tuntia ei piisaa mihinkää.... Rauhoottavan, rentouttavaa syyslomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi! Sitä haluaisi ehtiä kommentoimaan kaikkien kivoja juttuja mutta aikaa vievää puuhaa se tosiaankin on. Kiitos lomatoivotuksista, kaunista syksyä sinne sinunkin puutarhaasi!

   Poista
 4. Oma syksyni on ollut taas pitkästä aikaa aika rauhallinen lasten harrastukset ovat vieneet vain yhden illan viikossa. Toki iltavuorot töissä sitten muutaman illan lisää, mutta olen kyllä nauttinut ja uskon että niin myös lapsetkin<3
  Nautihan syyslomasta ja keskity erityisesti lepäämään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna, nyt on hetki aikaa rauhoittua ja tehdä mitä huvittaa.

   Poista
 5. Mulla ihan samoja fiiliksiä. Inhoan sanaa trendi ja välttelen kaikkia trendijuttuja. Ärsyttää, kun jossain kevätmessuilla listataan jotain tämän kevään trendijuttuja. Pysyttelen tarkoituksella kaukana niistä :D Rauhaisaa lokakuuta sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Tässä maailman menossa on pidettävä itsestään huolta, ettei väsytä itseään kaikenlaisten houkusten edessä.

   Poista
 6. Mietinkin, että työsi on varmaan vienyt mehusi. Sulta irtoaa aina juttua ihan eri tavalla, kun olet vapaalla. Ihanaa, ettei ens viikolle ole mitään suunnitelmia! Äläkä vaan ota paineita tästäkään, sieltä ne uusimmat kirjoituksesi pulpahtavat minunkin blogilistalle sitten, kun niitä tulee, vaikka kerran vuodessa jos niikseen tulee.
  Nautinnollista vapaata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työt ja opinnot. Olen huono kestämään kovaa tahtia ja nyt tuntu ettei ole saanut tarpeeksi palautua kiireen keskellä. Hih, vapaalla alkaa tosiaan juttu luistamaan, arjessa ei vain jaksa eikä ehdi. Kiitos toivotuksista!

   Poista
 7. Nauti syyslomasta, lepäile ja hanki voimia. Itselläni on ollut kiva syksy; olin viikon astmakuntoutuksessa Kuhmossa ja se oli todella voimaannuttava viikko. Paljon liikuntaa ja rentoutumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Kiva kuulla että olet saanut levätä ja nauttia :)

   Poista
 8. Harrastukset eivät saa olla pakkopullaa, puutarhailukaan, kyllä puutarha jaksaa odottaa.
  Oikein ihanaa ja aikataulutonta syyslomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on tarpeen ottaa aikalisää puutarhastakin, luulen että nyt on ollut sen aika. Kiitos lomatoivotuksista!

   Poista
 9. Ehdin jo ihmetelläkin, mihin olet kadonnut. Hyvä välillä vetää henkeä; ei puutarha katoa, eikä bloggaajatkaan. Rauhaisaa ja levollista syksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan :) Kiitos Riitta, lepo tekee hyvää.

   Poista
 10. Puutarha ja bloggaaminen ei saa olla pakkopullaa. Tee ihan rauhassa kumpaakin, silloin kun huvittaa. Puutarha kestää odottaa ja niin mekin! Oikein rentoa ja virkistävää syyslomaa sinulle!

  VastaaPoista
 11. Mikään harrastus ei aina maistu samanlaiselta vuodesta toiseen, vaan välillä tarvitsee totaalisen hengähdystauon. Sitten taas tuttu innostus rakasta harrastusta kohtaan nostaa hiljalleen päätään. Voimaannuttavaa loppusyksyä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Rakkaaseen asiaankin voi väsyä, mutta on ihana tietää että se odottaa taas oikeaa hetkeä. Voimaannuttavaa loppusyksyä sinulle myös!

   Poista
 12. On ihana tunne, kun huomaa että puutarha on olemassa ja odottaa, vaikkei itse jaksaisi tai kerkiäisi olla koko aikaa touhuamassa. Olen paljon miettinyt oman puutarhan tarkoitusta ja sitä mikä tekee puutarhasta terapeuttisen ja iloa tuottavan. Oman puutarhan pitää olla oma rentoutusalue, kokeilujen kenttä, vähän niinkuin leikkikenttä.
  Itselläni tulee välillä työni puolesta paineita myös oman puutarhan näyttävyydessä ja silloin ilo katoaa. Oman puutarhan täytyy olla kodin jatke siinäkin mielessä, että se ei ole mikään näyttelyalue eikä trendien seurauspaikka. Puutarhan pitäisi olla kuin oma pesä, josta on maailman pahuus ja kiire kaukana. Ja joskus on hyvä nauttia puutarhastaan myös ilman bloggausnäkökulmaa, tehdä tai olla tekemättä.
  Kyllä inspiraatio, luovuus ja ilo tulee takaisin itsestään, kun ensin saa levähtää.
  Ja sun blogi on yksi mun ehdottomista lemppareista, vaikka päivittäisit sitä vain kerran vuodessa.
  Kauniita ja levollisia syyspäiviä!

  VastaaPoista
 13. Ymmärrän täysin sinua! Itselläni on ollut samoja fiiliksiä, ja puutarha rehottaa hoitamattomana. Välillä oikein odotan, että viikonloppuna olisi huono ilma, että saisin hyvällä omallatunnolla vain laiskotella sisällä. Ilmeisesti puutarhaakin jaksaa vain aikansa kesässä. Syksyssä on jotain apeaa, kun kaikki kuolee vähitellen pois ja kaikesta tulee harmaata ja elotonta. Jutunjuurta ei löydy eikä kuviakaan jaksa ottaa. Silloin pitää olla armelias itselleen. Oikein rentoa ja rentouttavaa lomaa. Ihania kuvia taas kerran.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.