sunnuntai 2. elokuuta 2015

ARJEN KYNNYKSELLÄ

 Metsäpuutarhassa vallitsee rauha toisin kuin aurinkoisella perenna-alueella, jossa kaikki on vähän sikin sokin. On kiva kun puutarhassa on eri luonteisia alueita, aina löytyy soppi joka sopii kulloiseenkin mielentilaan. Tämä metsäpuutarha on nykyään äärettömän helppohoitoinen, en ole tehnyt siellä kesän aikana muuta kuin leikannut alas ylikukkineet särkyneetsydämet ja tummakurjenpolvet. Pientä rikkaruohojen nyppimistä joskus ohi mennen, ei muuta. Jotain sinne vielä kaipaan, ehkä valkosia hortensioita. Yksi pieni Mustila siellä jo kasvaa ja kukkii ensimmäistä kertaa, lisäksi kaksi pallohortensiaa ja kiven päällä köynnöshortensia.
 Kuunliljoista on kuin varkain tullut hallitsevin laji, mutta oikeastaan en moiti. Ne luovat eri sävyisinä ja kokoisina runsaan ja samalla seesteisen tunnelman. Joukkoon sopivat valkoisen ja keltaisen hempeät ja limeen vivahtavat sävyt, joita löytyy kukista ja lehdistä. Tämän osan luominen on ollut helpompaa ja palkitsevampaa kuin aurinkoisen perennapuutarhan, jossa riittää haastetta loppuelämäksi.
 Nytkin olisi puuhaa ruusutarhan ja uuden perenna-alueen puolella, selkeytystä ja ryhtiä tarvitaan molemmissa. Tänään on kuitenkin kesäloman viimeinen päivä, joten annan myöden laiskottelevalle puolelleni. Uudet Laura Ashleyn Kimono-puutarhapistokkaat ovat somat enkä malttaisikaan niitä heti sotkea.
Täällä me siis Siirin kanssa nautitaan ja annetaan ruumiin ja mielen levätä. Huomenna onkin sitten edessä arki.

30 kommenttia:

 1. Voimia arjen pyöritykseen<3 Itsellni on ollut töitä jo viikon verran ja nopeasti siihenkin taas tottuu. Viikonloppu tuntui pitkästä aikaa ihan mahtavalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luulen tosiaan että arkeen taas tottuu, vaikka ihanaahan tämä aikatauluttomuus ja vapaus on ollut.

   Poista
 2. Ihana tunnelma tosiaan tuollaisessa metsäpuutarhassa, tosi kauniin seesteistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vihreän sävyt ja puolivarjo luovat rauhalisen tunnelman.

   Poista
 3. Ihana tunnelma on metsäpuutarhassasi. Kuunliljat ovat upeita ja puutarhapistokkaasi todella somat.
  Loman jälkeen arkeen paluu on aina toisaalta mukavaakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihminen kai tarvitsee rytmiä elämään.

   Poista
 4. Todella rauhoittavan kaunis tuo metsäpuutarha.
  Varmasti nollautuu työstä ja arjestakin, kun käy hieman istumassa siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä liian vähän tuolla istuskellut, pitäisi enemmän...

   Poista
 5. Voi Siiri, mikä ihana karvakorva ♥ Näyttää oikealta pehmopallerolta.
  Vau miten iiiihanat pistokkaat!!! Kiitos tuhannesti vinkistä, mun puukenkien pohjat on haljenneet ja on taas aika hankkia uudet sen tyyppiset, joihin jalat voi vain työntää. Tuollaiset ne seuraavat kenkäni on ehdottomasti :-)
  Metsäpuutarhasi on niin kaunis, silmä lepää!
  Voimia arjen aloittamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoinen silkkiturkki se on :)
   Löysin nämä pistokkaat kuulen ihan Hong Kong-tavaratalosta, käy äkkiä katsomassa. Voin vaikka hakea täältä sulle jos sieltä ei enää löydy. Kiitos tsempistä, ainakin loma on ollut ihana :)

   Poista
 6. Uuh mitkä tossukat! Tosi kauniit. Ja tuo metsäpuutarhasi on niin ihana. Hortensiat olisivat kyllä täydellisiä tuonne. Minustakin varjoon on helpompaa tehdä kuin aurinkoon. Olen miettinyt samaa, että miksi. Auringossa ovat kai sitten villimpiä. Onnea ja tsemppiä töihin

  VastaaPoista
 7. Jestas kun loma sujahtaa aina niin vikkelään ohi. Perästä tullaan ja työt alkaa perjantaina. Lokoilu onkin viimeisenä päivänä parasta, etenkin noin komeat puutarhakengät jalassa =) Puutarhuroinnissa on juurikin mahtia kun alueet alkavat toimimaan ilman hillittömiä huoltotoimia =) Mukavaa työnalkua =)

  VastaaPoista
 8. Meikälääsenki kolomenpäivän loma on ny lusittu. Aamulla arki taas alakaa. Mettäpuutarhas on sitte hiano. Useen kuuloo sanottavan, ettei voi laittaa istutuksia puutarhahan ku on nii varioosta. Ja pöh...valinnanvaraa on vaikka kuinka, ku sen oikeen oivaltaa. Hyvää töiren alakua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivasti varjoiseen saa tosiaan paljon helpommin kaunista.

   Poista
 9. Vauhdilla on kesä mennyt. Moni on valitellut kelejä, mutta mä olen nauttinut. Mulle riittää, että kasvit kasvaa ja voi kuoputtaa ulkona. Nytkin siellä paistaa aurinko. Luulen, että jokainen puutarhuri saa kesästä irti kelillä kuin kelillä. Tuonne pihaan kun voi mennä milloin vain.

  Nuo upotetut seulanpääkivet ovat muuten aivan ihanat teillä. Mulla on aina pistänyt silmään se miten luontevasti yhdistät ne kaikkeen ympäröivään ja valitset niihin kasvit.
  Hyvää töiden alkua! Pihalle ehtii onneksi niiden jälkeenkin :) Mä olen tehnyt töitä koko kesän, niin ei ole kauheaa kynnystä tarttua töihin :D

  VastaaPoista
 10. Voi Siiri söpöläinen, kun tuonne turkkiin voisi kädet upottaa ja tuo ilme, niin raukea!

  Mukavaa alkua töille! Loma sujahtaa nopeaan ohi mutta onneksi kesä jatkuu! Kauniit pihakengät Sinulla! Noita ei ihan heti tee mieli laittaa pihahommiin, nautiskelusipsutuksiin vain! Niin levollisen kaunis ja harmoninen on metsäpuutarhasi, upea kiveys! Hortensiat ovat tosi ihania metsäpuutarhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, Siirin turkki on kyllä ihanan pehmeä ;)

   Poista
 11. Tuolla metsäpuutarhassa varmasti mieli lepää.

  VastaaPoista
 12. Oi, olen vähän kateellinen kaikille, joilla on puutarhassa mahdollisuuksia erilaisille alueille kuten nyt vaikka metsäpuutarha. :) Ihanalta näyttää! Oravankesäpesästä löytyy myös Siirin kaima, karvatassu myöskin. ♥ Ihana!

  VastaaPoista
 13. Nuo luonnonkivet puun ympärillä näyttävät niin hyvälle. Olen aina ihaillut sitä!

  VastaaPoista
 14. Tuo metsäpuutarha on sulla niin onnistunut. Mä liputan myös erilaisten piha-aluiden puolesta. Tosin tykkään, että ne alueet pitää sitten olla yhtenäisiä ilmeeltään. Mutta sullahan nyt onkin just niin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kiva luoda omaleimaisia tunnelmia ja samalla yrittää nivoa ne osaksi kokonaisuutta.

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.