keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

VÄLILLÄ LAISKOTTAA

Kiva kun on loma ja aikaa hitaaseen puuhasteluun puutarhassa. Usein työt keskeytyvät ja huomaan vain istuneeni ja tunnelmoineeni jonkun näkymän edessä. Kasvihuoneessa aika pysähtyy.
 Singerin jaloista tehdyllä pikkupöydällä kasvaa yrttejä. Alkukesän reissulla Loviisan avoimissa puutarhoissa poikkesimme pihakirppikselle ja iskin silmäni kuvanssa näkyvään vanhaan kantikkaaseen peltiastiaan. Se mahtui juuri sopivasti polkimen päälle ja toimii nyt basilikan ruukkuna. Minulla onkin kuvia Loviisasta ja tarkoituksena on tehdä kooste ainakin ihanasta Kuninkaanlammen puutarhasta, palaan siihen ihan pian.
Kylvin keväällä 'Penny Black' sinisievikkiä ja katsokaa, miten söpöjä kukkia se on tehnyt! Näitä kylvän taatusti toistekin.
Leppoisat kesäpäivät jatkuvat ilman kiireitä ja aikatauluja. Tänään eivät puutarhatyöt maittaneet, ehkä huomenna taas uusin innoin. Minulla on kuvia muuten Munchenin kasvitieteellisestä puutarhastakin, jossa ehdimme poiketa ennen paluulentoa; koostan niistäkin juttua lähiaikoina.

16 kommenttia:

 1. Mitä iloa olisikaan puutarhanhoidosta jos ei välillä istu sitä ihailemaan ja haaveilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan muuttuvani koko ajan enemmän nautiskelijaksi, ikäännyn :)

   Poista
 2. Mitkä ihanat tunnelmat kasvihuoneessa! Sinisievikki on minulle ihan uusi tuttavuus, niin kuin useimmat yksivuotisista ovat, sehän on supersuloinen! Voiko joku kesäkukka olla noin kaunis ;-) Tuossa ympäristössä tekee varmana mieli vain olla ja möllöttää, elää hetkessä ja hengittää puutarhaansa syvään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä söpö ja helppokin oli. Olen ollut kokolailla nautiskelutuulella, niin kai sitä kesälomalla kuuluukin :)

   Poista
 3. Oot sisustanu kasvihuanehen tosi nätiksi. Siälä on mukava olla. Kesääsin oon pihalla kokoaijan, mutta se ei torellakaa tarkoota, että tekisin siälä jotaki kokoaijan. Tänää oliki oikee kunnon kesäpäivä, sopiva oleeluhun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta on verkkainen puuhastelu, välillä teemukin kanssa fiilistellen!

   Poista
 4. Se on hyvä, että välillä laiskottaa. Laiskotellessa ehtii nauttimaankin kättensä töistä. Mä oon huomannu, et mun tarttee välil pitää sellasia "reporankapäiviä" tai edes iltoja. Makaan tai istun vaan ja tuijottelen puutarhaa, joko sisältä tai ulkona. Sitten taas jaksaa.
  Niin ihana tuo kasvihuoneesi! Sinne ois ihana istahtaa ja ottaa tuo Garden Illustrated käteen. Se on mun lempparilehti ulkomaalaisista puutarhalehdistä. Ja mä oon heikkona noihin kaikkiin sinkki ja peltiastioihin. Sinisievikkiä kylvän joka kesä, mutta tuollaista lajiketta mulla ei ollutkaan.
  Nautinnollisia lomapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä laiskoja päiviä tarvitsee, huomaan vain että aluksi itsensä pitää pakottaa siihen moodiin. Nyt ainakin minä kerään voimia taas tulevaan jaksoon, että jaksaa arkea. GI on niin ihana luku- ja katseluelämys joka kuukausi.

   Poista
 5. Laiskottelua ja puuhastelua sopivassa suhteessa, sillä jaksaa. Mullon myös singerin jalat kasvihuoneessa, pitääkin katsoa sopiiko Ikean kantikas pelti peltiastia polkimen päälle. Näyttää tosi kivalta sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Singeri on löytö roskalavalta ja toiminut kivana pöytänä kasvarissa.

   Poista
 6. Kuninkaanlampi on ihana paikka. Kuvia odotellaan.

  VastaaPoista
 7. Apua, täällä ollaan niin aktiivisia ettei ehdi edes lukea :) Ihana kasvihuoneesi ja tuo peltipalju on tosi makea käytössä, puhumattakaan noista muista somisteista, kuolausta kuolausta. Täällä vielä odotellaan Sievikin kukintaa, sade hakkaa toista viikkoa niitä raukkaparkoja. Ihanaa lomaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomalla sitä saa välillä jotain aikaan :)
   Peltiloota on tosi kiva ja muistuttaa meidän mukavasta reissusta!

   Poista
 8. Ihanaa ja leppoisaa loman jatkoa, puutarhanhoitoa ja haaveilua sopivassa suhteessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pioni, samoin nautinnollisia päiviä sinne!

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.