maanantai 18. toukokuuta 2015

METSÄPUUTARHASSA


 Metsäpuutarha on herännyt eloon. Oikealla puolella näkyy viime viikolla istutettu sirotuomipihlaja, toinen vanhempi kasvaa tuossa taaempana. Periaatteessa tänne mahtuisi vielä joku(nen) pikkupuu, purppuratuomi ja helmipihlaja kyllä jo löytyvät. Tämmöiset luonnolliset ja vaatimattoman kauniit kasvit sopivat mielestäni tämän puutarhan osan tunnelmaan parhaiten. Köynnöshortensiaa kasvavan kiven takana on viikonloppuna nikkaroitu viimeinen aidanpätkä ja se odottaa maalausinspiraatiota ja sopivaa säätä. Huomaan, että valkoinen väri ei ole paras mahdollinen tunnelman kannalta tuossa aidassa, mutta tässä on nyt ajateltu yhteensopivuutta myös naapurin näkökulmasta.
 Kääpiötulppaanit ovat syksyllä istutettuja ja sopivat kuin nakutettu metsäpuutarhaan kotkansiipisaniaisten kaveriksi. Näitä istutan lisää.
 Tänään olivat auenneet myös parvitulppaanit, seuraavaksi sitten metsätulppaanit, ihanat keltaiset ilopilkut.
 Pari vuotta sitten istutetut valkovuokot ovat levittäytyneet mukavasti. Tiedän, nämä ovat niin peruskauraa etelän vyöhykkeillä, mutta täällä main harvinaisia aarteita. Tätäkin mätästä piti metsästää taimistoilta pitkään.
Ihanat blogiystävät Pikkuisesta puutarhasta ja Suvipihasta tarjoutuivat
 lähettämään minulle myös haaveissa ollutta keltavuokkoa ja molemmat lähetykset ovat lähteneet hyvin juurtumaan. Kauneimmat kiitokset vielä Sametti Hortensialle ja Marietalle!
Loppuun vielä äitienpäiväkukka isännältä, jonka kyllä sain itse valita taimistolta, vaaleanpunainen tarhavarjohiippa. Näitä metsäpuutarhassa kasvaa nyt kaksin kappalein, kun en muistanut että olin ostanut yhden jo viime syksyn alesta. Mutta sehän ei haittaa, päinvastoin!

38 kommenttia:

 1. Mettäpuutarhasi on ihana. Ja tua poloku! Esitin isännälle toiveen liuskekivistä... Meillehän ei kiviä osteta... Arvasin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Voi ei noita miehiä, keksisitkö mitään juonta isännän pään menoksi ;D

   Poista
 2. Kauniita ja herkkiä aarteita!
  Metsäpuutarhasi on tosiaan ihana. <3

  VastaaPoista
 3. Nuo tulppaanit todella sopivat metsäpuutarhaan. Luonnollisen näköisiä. Voin vain kuvitella, kuinka uusi sirotuomipihlaja kaartuu niiden ylle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, lisää lisää vain syksyllä maahan!

   Poista
 4. Lumoava metsäpuutarha <3 Tarhavarjohiippa ihastelin tänään töissä, sitä on pakko käydä ostamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Tarhavarjohiippa on ihana kasvi, aina löytyy uusia rakkaudenkohteita.

   Poista
 5. Niin tunnelmallista. Valkoinen aita peittyy kesän mittaan kasvun taakse. Minullakin on juuri tarhavarjohiippa availemassa kukkiaan, se on niin suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aita tosiaan vähän maastoutuu kesän myötä, ostin yhden kärhönkin sitä vasten kasvamaan.

   Poista
 6. Ihanaa metsäpuutarhatunnelmaa! Minä kävin tänään kirjakaupassa ja syntymäpäivälahjaksi jo jokin aikaa sitten saamallani lahjakortilla ostin kirjan Suomalainen metsäpuutarha. Oma metsäpuutarhani on minikokoinen, mutta kirjasta löytyy hyviä vinkkejä sellaiseenkin.
  Ole hyvä! Kiva, että keltavuokot ovat kotiutuneet. Ihana tuo vaaleanpunainen tarhavarjohiippa ja kaksin aina kaunihimpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, se onkin ihana kirja, minäkin olen sen hankkinut. Minusta metsäpuutarha voi ollakin vaikka ihan pieni pala puutarhaa. Keltavuokot ovat aarteita, olen niistä niin iloinen!

   Poista
 7. Tosi kaunista! Sinä, viisas olet laittanut sipulikukat metsäpuutarhaan. Minä, typerä, olen joskus laittanut ne perennaistutusten joukkoon, ja joka kevät poistan niitä kukinnan jälkeen niin paljon kuin vain löydän. Silti niitä on taas seuraavana keväänä levinneenä jokaisen kasvin välistä ja juuren seasta ja lehdistöt peittävät pinet perennatulokkaat. Niistä ei pääse ikinä eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Äh, kyllä mullakin on tarhatulppaaneita siellä täällä ja samaa itsekin mietin, miksi ne ovat siellä! Kauniita ovat kukkiessaan, mutta sitten ei. Ja kun ei niitä jaksa ylöskään nostaa vuosittain ja syksyllä pitää taas haalia lisää!

   Poista
 8. Onpa kaunista. Hauskaa, että joku muukin unohtaa jo ostaneensa jotain kasvia ja menee ostamaan sitä toistamiseen. No, eipä ole vaarallista unohtamista.
  Parvi- ja kääpiötulppaanit ovat ihastuttava. Niitä pitää laittaa lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, näinkin voi käydä, onneksi olen oppinut listaamaan heti ostokset ylös, muuten olisin hukassa. Lisää pikkuisia tulppuja!

   Poista
 9. Kääpiötulppaanit näyttävät keveiltä keijuilta. Ihania!

  VastaaPoista
 10. Ihanan näköistä! Minäkin satuin kirjoittamaan metsäpuutarhasta tänään, hassua. Minun on paljon vaatimattomampi. Minäkin haluan tuota kääpiötulppaania, sopii hyvin tunnelmaan. Miten olenkin sen unohtanut. Eikö ole ihanaa että tulee kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaiset metsäpuutarhat, pienetkin ovat ihania paikkoja! Kesän tulo on niin ihanaa, miten me taas selvisimmekään talvesta...

   Poista
 11. Voi miten kaunista! Tarhavarjohiippa on niin ihana, että sitä voi olla vaikka kuinka monta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Näitä voisi olla kyllä paljon paljon.

   Poista
 12. Niin kaunis on metsäpuutarhasi. Varjohiippoja ei ole koskaan liikaa.

  VastaaPoista
 13. Ihanan rauhallinen. Mä tykkään juuri tällaissta konstailemattomasta. Näissä tunnelma on rauhallisin. Toivoisin, että meidänkin varjon osuus olisi paljon isompi. Nyt se on täynnänsä rhodoja ja kieloja. Enempää ei mahdu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konstailematon on jotain mihin kai minäkin pyrin, liian viimeistelty ja hieno ei ole minua varten. Rhodot ja kielot ovat varmasti ihania yhdessä, kukkivatko samaan aikaan?

   Poista
 14. Kivan selkeän näköistä;et ole liikaa lähtenyt rönsyilemään kasvien kanssa. Pikkutulppaanit ovat isona kasvustona hauskan-näköisiä väripilkkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sopivasti selkeyttä ja rönsyjä, se on kai hyvä pyrkimys :)

   Poista
 15. Voi ei miten kaunista, henki salpautuu! Rakastan muuten myös tuota paljua, se on täydellinen. On niin tyylikästä kun et ymppää ziljoonaa eri kasvia sinne kuten minä teen :-) aita on hyvännäköinen minun silmääni, mutta voisiko laittaa raudoitusverkkoa/köynnöstuen siihen eteen ja jonkun matalan kärhön kasvamaan...olisi aika ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Palju on löytö kirpparilta, kuparinen, liekö vanha saunan pata. Mulla ei taida ihan ziljoonaa olla, mutta tykkään kyllä rönsyilläkin ;D

   Meidän ajatukset menee yksiin, kärhöä tuohon mietin itsekin ja ehdin jo hankkiakin!

   Poista
 16. Metsäpuutarhassasi on niin ihanan rauhallinen tunnelma, kaikki kasvivalintasi ovat napakymppejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Metsäpuutarhaan löytyykyllä monenlaista soveltuvaa puolivarjon kasvia, sitä on ihana luoda.

   Poista
 17. Tarhavarjohiippaa ei voi koskaan olla liikaa, itsekin sain toisen tuppaan lauantaina sieltä Mustion linnan puutarhasta!
  Ihanaa tunnelmaa kuvissasi, minusta valkoinen aita on kaunis<3

  VastaaPoista
 18. Voi miten olenkaan ihaillut tuota metsäpuutarhakulmaasi! Siinä on niin kaunis hajavalo ja pidän erityisen paljon noista heinistä. Peltotontin ylläpitäjänä sitä osaa arvostaa tuollaista kaunista, seesteistä puumaisemaa. Sinulla on myös silmää kokonaisuudelle!
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Hajavalo on kauneinta puutarhassa, meilläkin on toinen puoli puutarhaa melko avaraa, tämä puoli on se tunnelmallisin.

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.