lauantai 11. huhtikuuta 2015

KEVÄTJUHLAT KASVIHUONEESSA

Juhuu mikä päivä, ihan oikea kevät! Mehiläiset ja kimalaiset ovat heränneet ja kasvihuoneessa pörisee kovaäänisesti. Kukkivien sipulikukkien makea tuoksu on houkutellut ennätysmäärän pölyttäjiä sisään, en ole koskaan aikaisemmin kokenut vastaavaa kevätjuhlaa kasvihuoneessa. Otin videokuvaakin, lataus ei vain äsken onnistunut blogiin, koetan myöhemmin uudelleen. Kasvihuoneessa kirjopikarililjatkin ovat auenneet ja retiisit itäneet.
Olin eilen niin raihnainen, etten jaksanut tulla ilmoittamaan Lahden Pihapiirimessuille arpomieni pääsylippujen voittajia, mutta ehtiihän sen nytkin. Eli ilmaiset messuliput osuivat Riitta Jylhälle ja Miimiille, paljon onnea ja mukavia messuja!

22 kommenttia:

 1. On se kevättä, on! Meilläkin krookukset kukkivat ja piipot nostavat päätään. Piti ihan pidätellä itteensä, etten mennyt vielä ulos hommiin. Pakko ottaa varovasti, ettei tulisi jälkitauteja... Onnellista viikonloppua pihalle ja kasvihuoneeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varovaine pitää muistaa olla flunssan kanssa, mutta näissä hommissa se on vähän vaikeaa ;)

   Poista
 2. Tänään on ollut jo aivan kesäistä. Pörriäisetsurraavat pihan narsisseissa ja krookuksissa. Tämä päivä on uskomattoman hieno lahja. Mukavaa viikonloppus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ensimmäiset aurinkoiset puutarhapäivät tuntuvat talven jälkeen tosiaan lahjoilta!

   Poista
 3. Yhtä kevätjuhlaa tosiaan on tämä päivä ollut! Hurmaavan keväistä!
  Juuri äsken hätisteltiin kasvarista 14 pörröistä kimalaista ulos. On se kumma, kasvarin oven kun aukaisee, ne syöksyvät heti sisälle, mutta eivät vahingossakaan osaa mennä itse ulos. Meillä ei vielä ole automaatit luukuissa paikoillaan, joten ne eivät päässeet kattoluukuista ulos.
  Olen huomannut, että jos ne jäävät yöksi kasvariin, ne ovat aamulla kuolleet.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. kävin vielä illalla katsomassa, oliko kasvarissa porukkaa ja löysin muutaman puolikuolleen mehiläisen, kimalaiset olivat päässeet ulos.

   Poista
 4. Todella hurmaava päivä tosiaan, +15 °C oli meillä mittarissa. Puiden ajon välissä tutkin pïippoja ja ihailin sinivuokkojen merta. Ekat valkovuokotkin avautuivat tänään <3

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, miten söpö pikarililja! Odotellaan kuvamateriaalia pörriäisistä! Minulle suositeltiin lihansyöjäkasvia, tuntuu aika kamalalta, ei kiitos. Kiva, että Riitta voitti liput :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei, lihansyöjäkasvit syövät hyönteisiä, jotka kuuluvat osana puutarhaan!

   Poista
 6. Aivan loistavaa päästä messuille. Kiitos, Maria!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa juhlan aikaa! Nyt voisi olla hyvä hetki saada se aika pysähtymään. Niin ihanaa aikaa tämä, ja millainen kevätpäivä tänään olikaan!

  VastaaPoista
 8. Tänään oli niin ihana kevätpäivä:)

  VastaaPoista
 9. Lauantai kyllä helli puutarhureita, niin ihanaisen lämmin keli oli =) Todella kaunis tuo pikarililjasi. Vallan ihastuttava punaisen sävy =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kauniita, pian niitä nousee maastakin.

   Poista
 10. Samaa ihmettelin kasvihuoneessa, pörriäisiä oli paljon ja ääni sen mukainen. Mutta mielellään sitä kyllä kuunteli;)
  Ihana pihaviikonloppu takana ja useita edessä!

  VastaaPoista
 11. Todellakin ihanan keväinen pihapuuhissa vietetty viikonloppu :) Mun pitää varmaaankin pistää pystyyn syksyksi bloggareiden tapaaminen jolloin meidän pihan multiin upotetaan paljon sipulikukkia kevääksi,kun itsellä on syksyisin aina into siihen hommaan melkolailla finaalissa.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.