torstai 30. huhtikuuta 2015

ILOISIA VÄREJÄ

Ruoho vihertää ja kaipaa pian leikkuuta ja iloisia värejä pilkahtelee sieltä täältä. Kevätkaihonkukat ovat levittäytyneet hiljalleen katajan alle, näissä on vappufiilistä.
 Ystävältä saadut 'Violacea Black Base' tähtitulppaanit ovat joka vuosi lajinsa ensimmäisiä.
Idänsinililjoja tupsahtelee sieltä täältä mutta haaveilen kokonaisesta scillojen merestä.
Syksyllä istutettujen narsissien odotus on palkittu ensimmäisellä lajikkeella; syklaaminarsissi 'Jetfire' kukkii söpösti melko pienin kukin. 
Viikolla sain isutettua perunat, puhdistettua sammakkolammen ja kitkettyä suurimman osan rikkaruohoista. Puutarha on ollut iltaisin terapiaa ja kastematojen kaverina työn painolastit ovat hautautuneet multiin. Huomenna on mahdollisuus istutella kasvihuoneessa kukintansa päättäneet sipulikukat maahan, kanttailla perenna-alueita, jatkaa kalkin heittoa tai siirtää juhannusruusut toisaalle. Tai sitten jos sade tympii, saatan fiilistellä rasvankäryssä reikämunkkeja paistellen ja kakkosvaiheen esikasvatettavia kylväen. Iloista vappua kaikille!

20 kommenttia:

 1. Toivottavasti ei sade ja saadaan nauttia aurinkoisesta vapusta ulkosalla. Kivaa vappua, Maria!

  VastaaPoista
 2. Vappuisaa aamua sinulle, pitäisiköhän itsenkin istuttaa jo vähän perunaa:) Erikoispottujeni tilaus ei ole edes vielä saapunut, vähän myöhäiseksi se aina menee noiden kanssa ja idättäminenkin jää välillä kokonaan väliin:( Pitäisi olla se maakellari, jossa voisi säilöä itselleen omat siemenpotut<3
  Täällä on narskut vasta ihan supussa ja osa kurkistelee vielä tuskin maanpinnalla. Myöhäiset ovatkin kyllä niitä, joita istutin vasta joskus loka/marraskuun vaihteessa.

  VastaaPoista
 3. Kaihonkukkien herkkyys valloittaa. Tuota puutarhaterapiaa kaipaakin oikein urakalla näiden sadepäivien jälkeen. Tähtitulppaani näyttää jotenkin niin viattoman kauniilta =) Kivaa vappupäivää sinulle

  VastaaPoista
 4. Mäki haluaasin scillameren. Naapuris o aiva ihana sinine ulappa joka näkyy onneksi meille asti. Touhukasta Vappua!

  VastaaPoista
 5. Keväistä vapunpäivää. Onnittelut Cisionin Top10:een sijoittumisesta!

  VastaaPoista
 6. Iloista ja vihreää vappua :)

  VastaaPoista
 7. Todella iloisen värisiä vappukukkia. Tuo tähtitulppaani on aivan huikea!
  Meillä narsissit ovat vasta nupulla. Pisimmällä näyttää täälläkin olevan 'Jetfire', jos oikein muistan kasvupaikkansa ;)
  Sama haave täälläkin scillameren suhteen. Jospa vihdoin tänä syksynä muistaisin toteuttaa monesti suunnittelemani scillapuron ... meillä kun ei oikeita vesiaiheita pihalla ole.

  VastaaPoista
 8. Ihania kevätkukkia! Meillä tulppaanit ja narsissit ovat vielä nupulla. Äidin pihalla oli jo scillameren alkua, mutta paikalle rakennettiin terassi ja kukkia yritettiin siirtää muualle. Toivotaan aurinkoista vappua!

  VastaaPoista
 9. Ihanaa, että tähtitulppaanit ovat asettuneet taloksi! Ja narsissikausikin käynnistyi! Mahtavaa, mahtavaa aikaa. Iloista vappua!

  VastaaPoista
 10. Ihanat värit näissä vappukukissa! <3 Aurinkoa sinne, mukava pidennettyä viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 11. Ihanan valoisia ja värikkäitä kukkakuvia. Puutarhassa aika kuluu ihan itsestään, vaikka kaiken aikaa jotain siellä tekisikin. Puutarhaan vihkiytymättömät eivät oikein tajua, miten joku voi kokea ylenmääräisen raatamisen terapeuttisena ja rauhoittavana. Niin se kuitenkin on.
  Onnea sinullekin TOP10:iin sijoittumisesta.

  VastaaPoista
 12. Keväällä vapaapäivät ovat luksusta, aikansa saa hyvin kulumaan pihalla, ainakin jos sää suosii;)

  VastaaPoista
 13. Onnittelut sijoittumisesta Top ten-listalle! Ihania valokuvia tässä postauksessa. Mukavaa toukokuun alkua sinulle Maria.

  VastaaPoista
 14. Ihanuuksia!
  Aurinkoista Vappua! terkuin www.haipakka.com

  VastaaPoista
 15. Kevätkaihonkukat ovat niin vaatimattomia, mutta kun katot lähellä ne ovat aivan upeita. Kiva Vappua! / Malin

  VastaaPoista
 16. Voi ihania! Kevänkaihonkukat ovat minusta täydellisiä, niin kauniita, upea väri! Olet ollut aivan superahkera, mitä kaikkea olitkaan tehnyt, väsyin jo lukemisesta. Nyt se toukokuu alkoi, ihanaa...

  VastaaPoista
 17. Se on just noin, että työn painolastit on hyvä saada haudattua multiin :) Onnittelut Cisionin listasijoituksesta ja aurinkoa kevätpäiviisi!

  VastaaPoista
 18. Minäkin kääntelin eilen kasvimaani multia ja oikein mietin miten se voikin olla niin terapeuttista. Olipas pirtsakat kuvat, sopivat vappuun ja tähän vapun jälkeiseenkin aikaan.
  Onnittelut top ten listalle pääsystä! Olitte kaikki niin ansainneet listalle pääsyn. Sun blogi on mun oman lempparilistan ihan kärkipäässä.

  VastaaPoista
 19. Kauniita kukkasia! Meillä kestää jonkun aikaa, ennen kuin puutarhanhoito yltää tälle tasolle:) Kiitokset sulle kommentista, joka oli iloinen yllätys tuolla meikäläisen blogissa. Oli kiva kuulla pitkästä aikaa:)
  terkuin, Hanna Hong Kongista

  VastaaPoista
 20. Hei ja kiitokset kaikille ihanista kommenteista! Vappu tuli ja meni ja nyt mennään jo kesää kohti hurjaa vauhtia. Puutarhassa kaikki alkaa näyttää niin kauniilta, paras aika on nyt!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.