maanantai 20. huhtikuuta 2015

ILOISET KEVÄTKIIREET OVAT TÄÄLLÄ TAAS

 Aurinko paistaa ja lämpötilat ovat kohoamaan päin. Arki-iltaisin voi puhastella ulkona ties miten pitkään ja jättää sisällä kaikki rempalleen ja viikonloppuisin... silloin eletään melkein kirjaimellisesti pellossa. Iloiset kevätkiireet ovat täällä taas ja talven veltostuttama kroppa alkaa saada ryhtiä sekä väsynyt mieli nähdä taas sateenkaaren värejä. Tämä vuodenaika tekee ihmisen ja koko luomakunnan autuaaksi.
 Kasvihuoneessa retiisit odottavat harvennusta. Mehikasvit ovat alkaneet toipua lämmössä ja auringossa synkästä talvisäilytyksestä. Pian nostan ne ulos, ihan vielä en malta kun olo ansarin suojassa näyttää niin leppoisalta.
 Kasvihuoneen sipulikukkaistutukset alkavat lakastua, ulkona taas kaikki nousevat terhakasti maasta. Narsisseja odotan eniten. Viikonloppuna sain siskon tulevan kodin vanhasta pihapiiristä narsissituppaan joka on täysi mysteeri, sekin jännittää.
Kauneimman kukinnan tarjoaa tällä hetkellä kevätkurjenmiekka Iris reticulata 'Harmony'. Ihania puutarhapäiviä jokaiselle, nyt ei murehdita turhia vaan nautitaan.

29 kommenttia:

 1. Ihania herkkuja! Ja nautintohetkiä. Nämä ovat elämän ihanimpia hetkiä, tällaiset kevätpäivät. Ja lisää on tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näistä nauttii taas pitkän talven jälkeen!

   Poista
 2. Samat ilot täälläkin :) on vaan sellainen tunne että en muista koska viimeksi on ollut näin onnellinen ja täynnä energiaa! Ja joka päivä jaksaa tehdä enemmän ja enemmän! Ei millään malttaisi pysyä poissa pihalta, mutta illalla on mukava olo kun tuntee tehneensä kaikenlaista. MAHTAVAA!!!! :-D ´Harmonyt´ ovat ihania ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tämä tunne on silkkaa onnea, kiirettä vain pitää ja kaikki muu tuntuu nyt 'ylimääräiseltä'!

   Poista
 3. Sama täälläkin, illalla ei malttaisi tulla sisälle ollenkaan. Mutta kroppa muistuttaa, kun on koko päivän heilunut haravan kanssa.
  Ihania kevätpäiviä edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään muuta liikuntaa ei nyt paljon tarvitse harrastaa, venyttelyä korkeintaan!

   Poista
 4. Mulla oli eilen iltavuoro, jonka jälkeen löysin itseni pihalta vielä yhdeksältä, katkomassa viiruhelpiä uuden kasvun tieltä! Äkkiä vartissa lasten iltatoimet ja oltiin melkein yhdeksältä sängyissä;) Minullakin vielä kukkivat nuo herttaiset Harmonyt<3

  VastaaPoista
 5. Tämä on niin parasta aikaa puutarhassa, että kyllä ne sisätyöt saavatkin olla oman onnensa nojassa. Ihmettelin lapsena mummon touhuja; sisällä olivat tiskivuoret ja mummo hääräsi puutarhassa sormet ikilikaisina ja hymy huulilla. Nyt huomaan muistuttavani mummoani monella tavalla. :)
  Siellähän on jo kasvu hyvällä mallilla kasvulavoissa.
  Nautinnollisia hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummo osasi selvästi priorisoida, pitää yrittää itsekin olla stressaamatta turhista!

   Poista
 6. Aika kuluu nyt pihalla, silloinkin kun kroppa puuhastelee sisätiloissa liikkuu mieli puutarhassa. Talven jälkeinen jäykkyys katosi nopeasti kun pääsi tosi toimiin. Voi tätä autuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan saman; mieli on puutarhassa alati ja kroppakin alkaa saada voimaa!

   Poista
 7. Olis tua kasvihuane vaa ihana olemas. Aikaastaas mukavasti kevättä. Pitää laittaa suunnitteluvaihre oikee tosissansa päälle. Aika viärähtää pihalla aiva siivillä... Jos meille tuloo ylläriviarahia, nii sanon vaa, että oon ollu pihalla. Se seliittää kaiken. Enskeväänä toivottavasti mullakin on nuata kevätkurjenmiakkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toisille vieraille pitää vähän selitellä, toiset onneksi ymmärtävät! Kasvihuone vauhdittaa kevättä kivasti.

   Poista
 8. Kasvihuoneesi on kyllä oikea unelma! Niin kaunista. Tuo narsissiaarre on kyllä kullanarvoinen, jännää nähdä mitä sieltä tuleekaan. Minäkin odottelen jo vähän narsisseja..

  VastaaPoista
 9. Kasvihuoneesi on upea. Siitä on sitten paljon iloa kesällä. Meillä vielä viikonloppuna satoi lunta, joten vielä on niin kylmää, että pitää odotella puutarhatöiden aloittamista. Mutta valmista pitäisi olla sitten 28.6. kun on Avointen puutarhojen päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avoimet puutarhat antavat vauhtia puutarhatöihin, huomasin sen viime vuonna. Kasvihuoneesta on oikeastaan enemmän iloa näin keväisin kun se antaa etumatkaa epävakaissa säissä.

   Poista
 10. Upeita ilmoja on taas täksi viikoksi luvassa. Ollaan nyt ulkosalla. Niitä sisähommia onkin saanut tehdä koko talven.
  Kaunista on ansarissasi!

  VastaaPoista
 11. Ihanat mehikasvit !
  Mulla alkaa huomenna puolentoistaviikon loma;kyllä onkin odoteltu sitä,että ehtii kunnolla hommiin,kun arkisin sen on kaikenlaisten kiireiden vuoksi melko mahdotonta nykyään :)

  VastaaPoista
 12. Minä unohdin ihan viime syksynä narsissit ja kävin paikkaamassa erehdystä kaupan kautta. Edullisesti eurolla ruukku ja vielä oli nuppuisia, toivottavasti aukenevatkin. Miten nuo mehitähdet, eivätkö talvehdi ulkona?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sipulikukkia saa monenmoisia kaupastakin. Mehikset kyllä menis maassa talven, mutta näin on helpompaa, ei tarvitse uudelleen istutella ruukkuihin. Tykkään niistä nimenomaan ruukuissa.

   Poista
 13. Hertsyykeli sentään, kun maa on pitkä :) Sulla jo satoa pukkaa. Hyviä kuvia taasen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne kevätkelit on rytinällä pian siellä pohjoisessakin!

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.