sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

ALKAA NÄYTTÄÄ LUPAAVALTA

 Nyt alkaa tuntua oikealta keväältä. 'Miss Vain'-krookukset kukkivat näin ihanasti ja ensimmäiset kärpäset kävivät niitä ihmettelmässä. Perhonenkin bongattu.
 Tuoksuköynnöskuusama työntää lehtiään esiin lämpöisen kiven kupeessa...
 ja talventähdet jatkavat kukintaa.
 Varjoyrtti on ollut vihreä koko talven ja alkaa pian kukkia. Hamstrasin varjoyrtti-sixpackeja syksyn loppuunmyynnistä kolmin kappalein ja istutin taimet talveksi kasvimaalle. Nyt minulla on tätä ihanaa varjoisan paikan maanpeittäjää odottamassa etupihan talonreunustan muutostöitä.
 Kasvihuoneessa lämpö kipusi tänään kahteenkymmeneen asteeseen ja isäntä asensi automaattiset luukunavaajat paikoilleen. 'Gipsy Princess'-hyasinttien ja kasvilavan kostea mullan tuoksu saa pään onnesta sekaisin. Pienet retiisin siemenet kylvin eilen ja nyt odotellaan, milloin taimet nousevat pintaan lasien alla.
 Ilmapatja on jo paikoillaan, mutta itse en malta hetekalla pitkään makoilla, nyt on niin sanotusti mahan alus jalkoja täynnä eikä flunssakaan pidättele.
 Antiikkinen puutarhatyökalukokoelmani täydentyi tuolla pitkävartisella pikkulapiolla, viiden euron löytö kirpparilta. Toisen lapion olen pelastanut joskus roskalavalta. 
Valkoisen pihasyreenin nuput pullistelevat pontevasti, kaikki alkaa näyttää niin lupaavalta; voisi melkein kiljua!

30 kommenttia:

 1. Paistaako siellä aurinko - on niin valoisan ja kevään näköistä! Kauniit puhtaat valkeat krookukset ja kasvari täynnä ihania sipulikukkia. Kevättä pukkaa.

  VastaaPoista
 2. Aamulla saimme herätä aurinkoon, aivan ihanaa! Nyt on taas pilvessä, mutta kevät on täällä!

  VastaaPoista
 3. Siellä kukkii jo vaikka mitä. Meillä ei ihan vielä noin paljon, mutta haravoimaan jo pääsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa kaikkea ihanaa puskee esiin, tämä on ihmisen parasta aikaa!

   Poista
 4. Voi ihanaa, teillä on niin keväistä. Varjoyrtti on tosi söpö. Ihan huikea tuo pitkävartinen lapio, miten raaskit olla käyttämättä...vähän toista kun se k-raudan sinikeltainen jota käytän ärtyneenä joka päivä hih. Tuo kasvihuoneesi on kyllä oikea unelma, miten ihanaa tuolla olisikaan lokotella kukkien lomassa! Täällä on satanut lunta ja on tosi kylmä. Kova tuuli vielä siihen kaupan päälle. Mukavia puutarhapäiviä sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on sää ollut vihdoin suosiollinen, nytkin taas paistaa ja minä tässä takki ja pipo päässä notkun koneella ja teen lähtöä takaisin ulos. Minäkin käytän kaivuuhommissa ihan kunnon rautakauppalapiota, se on paras apu! Tuo antiikkirimpula taitaisi olla toivoton kalu. Nyt äkkiä sinnekin aurinkoa, yritän lähettää säteitä ajatuksen voimalla!

   Poista
 5. Ai ole erityisen lämmintä täälläkään, mutta hyvään suuntaan ollaan säätiedotusten mukaan menossa. Mukavasti sanottu "mahanalus jalkoja täynnä". Vähitellen lähestytään niitä aikoja, jolloin nekään mahanalusjalat eivät riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi kättä ja sama määrä jalkoja ei tosiaankaan tunnu aina riittävän näissä hommissa, mutta varmasti se on hyvä määrä kun enempää ei ole ihmiselle suotu ;)

   Poista
 6. Ihanan lupaavaa! Mäkin kiljun sun kans IIK!!! 😊

  VastaaPoista
 7. Ihan keväälle tuo näyttää. Eka kuva on i-ha-na! Ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avautuneet krookukset paistoivat melkein kilpaa auringon kanssa :)

   Poista
 8. Hihhii "Mahan alus jalkoja täynnä" :-D voin vain kuvitella!! Jaksamista flunssan keskellä ja energiaa kevättöihin. IIIIhanan kauniilta näyttää - kuten aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhti kostautui jo tänään, nyt vähän koneisto yskii;)

   Poista
 9. Ihanaa... teillä on paistanut aurinkokin : ) Upeat kuvat !
  Mukavaa pääsiäisen jatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen paistoi ihanasti, tänään taas vihmoi vettä. Kevät silti etenee!

   Poista
 10. On todella riemastuttavaa, että kevät se vain tulee! Eilen pääsin jo osasta kukkapenkkejä poistamaan talventörröttäjiä. Loput olivat vielä niin märkiä, etteivät kosteudesta sitkeät varret suostuneet katkeamaan. Kiljuminen on kyllä lähellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset kevätpuuhat ovat silkkaa ihanuutta!

   Poista
 11. Ihanat krookukset. Viälä muutama aurinkoone päivä nii tääläki kuivaas ja pääsis oikee kunnolla aloottamaha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttäisi viikolla paistavan, toivotaan parasta!

   Poista
 12. Ihanan keväistä näissä kuvissasi! Meidän pihalla on vielä aika kylmää, mutta pikkuhiljaa kevään kukkijat ja pensaiden silmut työntyvät esiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko saa kaiken kauniiksi, toivotaan sitä lisääntyvissä määrin...

   Poista
 13. Aurinko on sitten ihana ystävä, saa hyvälle tuulelle:) Meilläkin mittari kipusi yli 20 asteen kasvihuoneessa, kyllä siellä oli kiva istuskella vieraidenkin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuoneessa pääsee nopeasti kesätunnelmaan!

   Poista
 14. Hei, Sinulle on haaste blogissani jos tykkäät ottaa, en pahastu jos et välitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, katsotaan ehdinkö ja jaksanko vastailla, haasteita on taas kertynyt kolmin kappalein... iloinen olen kuitenkin huomioinnistasi!

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.