sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

MULLAT SULAMASSA JA PIENI ARVONTA

Keväisten sipulikukkien valikoimat ovat monipuolistuneet vuosien saatossa ilahduttavasti. Eilisellä markettireissulla löysin näin söpöjä vaaleankeltaisia 'Gipsy Princess' hyasintteja, jotka asettelin kasvihuoneeseen vaaleansinisten idänsinililjojen kavereiksi. Perjantaisella kotimatkalla kurvasin multakaupan kautta ja nyt on viisi 45 kilon säkkiä jäistä multaa sulamassa kasvihuoneessa enkä kuulemma ollut edes ensimmäinen multaa ostanut asiakas! Pian pääsen kylvämään varhaisretiisit.

Sain muuten arvottavaksi kaksi pääsylippua Lahden Pihapiiri-messuille, jotka järjestetään 24.-26.4.2015. Tässä linkki messujen kotisivulle www.pihapiirimessut.fi. Itse en ole messuille lähdössä, mutta tarjoan mielelläni mahdollisuuden ilmaisiin lippuihin niille jotka innostuvat paikan päälle. Messujen juontajana ja kasvona toimii hortonomi ja puutarhuri Paula Ritanen-Närhi ja paikalla häärii myös Arno Kasvi. Voit osallistua messulippujen arvontaan perjataihin 10.4. saakka jättämällä kommentin alla olevaan kommenttilaatikkoon. Pidetään kiinni samasta säännöstä kuin edelliselläkin kerralla eli kirjautuneet lukijat voivat tuplata onnistumisen mahdollisuutensa kahdella arvalla.

20 kommenttia:

 1. Olin varannut kompostin viereen pussin kuiviketta. No, pussissa oli tietysti ilmareikiä ja se oli ansiokkaasti imaissut itseensä vesipotista kosteutta. Vesipotti ei kyllä ollut kuivunut. Ripottelin siis kohmeista kuiviketta minkä irti sain ja nostin loput pussista aurinkopuolelle kompostia kuivaan paikkaan sulamaan.
  Messulippuja havittelen kahden arvan voimin. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Onpa ihanaa, että ihan marketistakin löytyy hyasintteja ja sinililjoja! Niin pitkään on vain ollut narsisseja ja esikoita, vaikka onhan nekin ihania. Mutta vaihtelu virkistää.
  Olet varhaisasiakas mullan suhteen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kun on vain yhtä ja samaa vuodesta toiseen, ei enää huomaa niiden 'tavisten' kauneutta. Nämä sinililjat ovat omaa syksyn tuotantoa, niitä tulikin istuteltua paljon ruukkuihin, pääsevät sitten maahan kukittuaan.

   Poista
 3. Ai niin, en osallistu messulippujen arvontaan.

  VastaaPoista
 4. En osallistu arvontaan, mutta ihastelen kukkia muuten vaan. Jos haluat upean yhdistelmän niin istuta nuo suloiset keltaiset myöhemmin Royaltyn alle, täälläpäin sydän jättää aina pari lyöntiä väliin kun täällä eräässä pihassa on se yhdistelmä, muutama vaaleankeltainen hyasintti tummanpuhuvan royaltyn alla, ah. Hienoa, että sait multaa käsiisi. Pian pääsee kylvämään, tittidii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuo vinkki täytyy toteuttaa, kiitos! Olen muutenkin ajatellut 'Royaltyn' liepeille paljon keväistä kukintaa.Kasvihuoneen kylvöissä on juhlan tuntua, teen sen heti kun mullat sulavat.

   Poista
 5. Yhdellä arvontaan, pihaideoita tarvittais =)¨
  hennamake@suomi24.fi

  VastaaPoista
 6. sain juuri tänään Yellow Stone-hyasintteja ja innolla odotan miltä näyttävät kukassa.Miellän hyasintin vahtavasti joulukukaksi tai mielsin tähän asti ja pääsiäiskukkana ja varsinkin keltaisena se on tosi mielenkiintoinen:)
  Yhdellä mukana!

  VastaaPoista
 7. Kiva kun hyasintit yleistyvät kevätkukkinakin. En ole innokas messuilija, mutta Lahteen ajattelin poiketa, joten käytän tilaisuuden hyväkseni ja lunastan kaksi arpaa.

  VastaaPoista
 8. Prismassa katselin myös hyasinttejä. Lahteen olisi mukavan pituinen matka messuilemaan. Kahdella lukijana mukaan. paperitypy ät hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Noihin keltaisiin hyasintteihin on tänä keväänä moni ihastunut. Käyn välillä kukkakaupassa tekemässä keikkaa, ja ne tuntuu olevan tosi suosittuja ostoksia. En muista aiemmilta keväiltä niitä olleen paljon edes tarjolla.
  En osallistu arvontaan, mutta toivotan kaikki tervetulleiksi Lahden messuille! (Olen itse siellä töissä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva uutuus valikoimaan tämä keltainen. Ai sinä oletkin messuilla paikan päällä, harmi kun ovat niin kaukana täältä, ei tule lähdettyä vaikka kiva olisi.

   Poista
 10. Kahdella arvalla mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Mä niin tykkäisin niistä, mutta meillä ollaan sen verran allergisia, että ei onnistu. Musta hyasintti on parhaimmillaan keväällä ei jouluna.

  VastaaPoista
 12. Mukaan arvontaan yhdellä, messut olisivat ihan lähellä :-)
  -Satu-

  VastaaPoista
 13. Hei! Löysin blogisi tänään :-)
  Meillä myös pikkutaimia rairuohojen sijaan.
  Ennätysmäärä tänä vuonna, tilajärjestelyjä riittää, ja haasteita taimien siirtämisessä kaupungista maalle...
  Arvontaan mukaan.
  Iloista Pääsiäistä ja hyvää kevättä!

  VastaaPoista
 14. Yhdellä arpasella mukana! :) jelena.nieminen@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Mukaan yhdellä arvalla =)
  wonderwhy@netti.fi

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.