perjantai 13. maaliskuuta 2015

AURINKOISEN PERJANTAIN ILOPILKUT

Syksyllä istuttamani talventähdet ovat sittenkin itäneet!

Samoin lumikellot! Nämä ovat sipuleista istutettuja turkinlumikelloja, toisaalla maasta pilkistävät myös 'in the green'-istutetut puistolumikellot, jotka Saila-ystäväni postitti minulle viime keväänä; tässä linkki postaukseen. 
 Kasvihuoneessa kukkivat idänsinililjat.
Kasvihuoneen siivouksen seurauksena nostelin työkalutkin jo käsien ulottuville. Kauniit työkalut ovat puutarhaestetiikkaa parhaimmillaan. Uusi hankinta on kuvassa näkyvä polvialusta, jota kokeilin äsken kuvatessani talventähtiä ja lumikelloja. Lämmin ja mukava, tämä tuo kitkentään lisää luksusta! Arvonta jatkuu vielä reilun viikon, muistakaa osallistua.

24 kommenttia:

 1. Todella, tuollainen puuhailu- ja kuvausalusta olisi paikallaan, mulla on polvet ja vatsa ihan mudassa :-D Ja pehva myös, sillä laitoin uuden kerroksen sammalta pihakeinuni pehmusteeksi ja siinäkin oli multaa mukana, mutta se oli pakko silti koeistua, vaikka istuin on ihan kostea. Voi tätä onnea silti, multainen ihminen on varmaan kaikkein onnellisin myös!
  Ihan selvästi on tosiaan turkintalventähti tuo. Ja ihanat lumikellot! Mulla ei se sama in-the-green -lumikellotupas oikein tahdo kukkia, mutta siinä on niin runsaasti lehtiä, että kukkii varmasti seuraavana vuonna hyvinkin sitten. Tai sitten se tekee kukat vähän myöhemmin, lehdetkin on vasta hyvin matalat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mä osaan kyllä kuvitella, miten olet kosteutta ja rapaa kaihtamatta zoomaillut kukkaihanuuksiasi! Varmaankin mutainen ihminen voi olla onnellisin! Uusia talventähtiä on noussut maasta, ainakin viisi on itänyt. Ja lumikelloissasi on nuppuja!!!

   Poista
 2. Joka kevät se vaan on yhtä ihmetystä herättävää,kun ensimmäiset uudet versot ilmestyvät näkyviin(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, joka vuosi tämä on aina yhtä ihanaa ja ihmeellistä :)

   Poista
 3. Kaikista niistä monista talventähden mukuloista vain yksi lähti matkaan - niillä on niin ihana kasvutapakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näden toivon asettuvan ja vähitellen leviävän, ihania ovat!

   Poista
 4. Ihanat talventähdet! Mihin aikaan istutin ne? Olitko ajoissa liikkeella? Itse laitoin talventähden mustat möhkäleet vasta lokakuussa, joten pelkään että olivat jo kuivuneita, vaikka niitä yön yli liottelinkin ja turposivat kyllä jonkin verran. Paikka on minulla aika varjoinen ja maa on siitä kohdasta vielä jäässä, joten en ole ihan vielä luopunut kokonaan toivosta:) Jospa edes yksi mukula/sipuli(?!) olisi ollut elossa!!
  Täydellinen tuo Sailan antama syntymäpäivälahja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin heti alkusksystä kun ilmestyivät kauppoihin ja liotin yön yli. Toivottavasti edes yksi nousee, ilmeisesti lähtevät kyllä asetuttuaan leviämään.

   Poista
 5. Kuin kaksi aurinkoa tuossa ensimmäisessä kuvassa.Kovasti lykkää kevätsipuleita teillä. Kasvari on aina takuuvarma paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeat pienet päivänsäteet! ja kasvihuone on jo melkoinen aurinkomagneetti!

   Poista
 6. Suloisia pikkuruisia siellä. Makea tuollainen alusta, olisi aika näppärä. Tosi upeita työkaluja sinulla, wau.

  VastaaPoista
 7. Minä täällä ihastelen teidän kevätkukkasia, kun omat ovat vielä 30-40 senttisen lumikerroksen alla...kaikki aikanaan...:-)
  Työkalut onkin hyvä huoltaa ajoissa, niin pääsee tositoimiin heti kun maa sallii ja tuo alusta polvien alle oliskin oiva hankinta, sitä konttaamista kesäaikaan kyllä riittää ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä niin vähälumisia nämä talvet, että äkkiä aina sulavat.

   Poista
 8. Ai että, talventähtiä taidan minäkin laittaa ensi syksynä!
  Ja hyvä ostos, pienten edessä kun joutuu monesti polvistumaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kyllä laitan näitä lisää, ovat niin söpöjä :)

   Poista
 9. Mä en tajuu miten sä teet tän? Mä inhoon oikeesti keltaisia kukkia, tai ainakin mä luulen inhoavani. Mutta sun kuvissa tuo talventähti, tarhakullero ´New Moon`, metsätulppaani ja jopa keltainen krookus näyttää tosi ihanilta. Ja nyt mä haluaisin niitä omaan pihaani, tai onhan mulla jo keltaista krookusta... Ei kai tässä auta kun muuttaa mielipiteitään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mäkin luulin joskus ennen etten tykkää yhtään keltaisista, mutta kun vähän ensin siedätin itseäni, tajusin niiden kauneuden. Eikä minulla oikein ole sydäntä hyljeksiä kauniita kukkasia värin takia. Aloita pienesti vain, varmasti sydän sulaa näille auringoille ;)

   Poista
 10. Kyllä tulee kesää ikävä kun katselee noita kuvia. Kivasti laitettu työkalut esille.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pieni kevään edistymisen hidastuminen on saanut kesänkaipuun vain kasvamaan...

   Poista
 11. Upeaa, että talventähtesi kukkii jo maaliskuussa. Yleensä ne kukkivat vasta huhtikuussa ja parhaiten viihtyvät puiden ja pensaiden alla, missä syksyn lehdet suojaavat niitä pakkaselta. Todella kaunis puhkeava nuppu.
  Kaktus-Kullervo

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.