lauantai 13. joulukuuta 2014

KOHTI VALOISAMPIA AIKOJA

 Nyt on puutarhurin turinat vähissä. Vielä reilu viikko ja ollaan talvipäivänseisauksessa, sitten ainakin lähdetään hivuttautumaan kohti valoisampia aikoja. Amarylis on tuonut kauneutta keskelle pimeää...,
 samoin hyasintit. Onneksi ihminen voi jo haaveissa siirtyä kevääseen ja kuvitella mielessään auringon, sulavan mullan, lintujen laulun sekä esiin työtyvät idut ja silmut. Puutarhavajakin on jo ajatuksen asteella rakenteilla, samoin kuin etupihan aamuteepatio varjon kasveineen. 
Harvaksi ja vänttyräksi osoittautunut hyasintti on läheltä katsottuna kaunotar, nyt se on jo kuihtunut mutta sipuli on tallessa odottamassa kevättä ja puutarhan multiin pääsyä.

12 kommenttia:

 1. Ihanaa oli herätä tänään, kun maa oli ihan valkoinen. Lumi piristää tätä pimeyttä. Joulukukat tekee sitä sama sisällä.

  VastaaPoista
 2. Ihanat joulukukat :) Kyllä valoisaa kohti mennään ja lujaa vauhtia :)

  VastaaPoista
 3. Asutaan Irenen kanssa melkein naapureina, joten sama valkeus paljastui meilläkin tänä aamuna<3 Tosin raskas lumi painoi monta kasvia maahan ja yhden nuoren koivun jouduin sahaamaan, jotta päästiin kotoa kylille! Mutta valoa se toi!

  VastaaPoista
 4. Tosi on, viime torstain uutiskirjeeseen oli todella vaikea keksiä mitään sanottavaa. Ei voinut lähettää pelkkää kirjettä, jossa lukee: "Plääh. Alkaisipa päivä jo pidentyä:" ;-)
  Onneksi on kukkia.

  VastaaPoista
 5. Kaunista sulla näin kaamoksen keskellä.

  VastaaPoista
 6. Onneksi on joulukukat, niiden avulla päästään melkein kevääseen. Meillä on paksusti lunta maassa, oikein mukava talvitunnelma ja sipulit tallessa peiton alla.

  VastaaPoista
 7. Kyllä ne ajatukset tuppaavat karkaamaan jo kevääseen;) Minä katselin youtubesta viime viikollakin gardeners world ohjelmia, ihania! Kiitos vaan vinkistä!
  Meillä olikin tänä aamuna hiukan valoisamman oloista, hento valkoinen lumipeite peitti puutarhaa. Mutta nyt joululaulut soimaan ;)

  VastaaPoista
 8. Juuri tänään laskeskeltiin samaa, että kuukauden päästä päivä on jo huomattavasti pidempi. Ja ehkä maassa sitten jo olisi luntakin ;)
  Kauniit joulukukat sinulla. Omani ovat vielä kaupassa. Tai no princettian hankin muutama viikko sitten.

  VastaaPoista
 9. Symppaan tuota puutarhavajaa ja patiota. Kevät kevät. Ihana amaryllis!!

  VastaaPoista
 10. Leppoisaa joulun aikaa! Ja sen jälkeen kohti valoa ja kevättä...

  VastaaPoista
 11. Kukat tuovat paljon iloa ja toivoa uudesta keväästä. Nyt ollaan ainakin henkisesti jo voiton puolella, syksystä selvittiin ja kevät on edessäpäin :)

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.