tiistai 25. marraskuuta 2014

VASTAKOHTAA

 Mikä vastakohta; meneillään oleva marraskuu ja kuva-arkistoista kaivettu toukokuu. Valkonarssi 'Actaea' on yksi kauneimmista ja odotan innolla taas näiden kukintaa. Tulevasta keväästä erityisen jännittävän tekee puutarhan uusien narsissilajikkeiden odotus; syksyllä istuttelin eniten juuri narsisseja.
Tuossa ne kukkivat kiven kupeessa, puutarhan pienessä nurkkauksessa. Vähän vinosta kuvakulmasta huolimatta kevään kauneus puskee otoksesta. Voi kuinka ihminen kaipaa tuota aikaa, ihana ihana toukokuu.

18 kommenttia:

 1. Tuoksuva toukokuu, johon narsisseilla on suuri osuus! Ei nyt tule mieleen toista yhtä huumaavasti tuoksuvaa kevätkukkaa. Ja ihanat puhkeavat lehdet. Oi, mitä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten unohdinkaan mainita tuosun; nämä runoilijanarsissithan tuksuvat aivan erityisesti! Istutin myös tuoksunarsisseja, voi pojat kun odotankin kevättä!

   Poista
 2. Narsissit ovat siitäkin mukavia, että niiden kukinta kestää pitkään, paljon pidempään kuin tulppaanien. Ja tuoksun aistii muistinsa sopukoista jo nyt. Kuvissa kaikki on niin alussa ja hennon vihreänä.
  Onko nyt jotenkin tavallista harmaampi syksy, vai miksi täytyy jatkuvasti saada vastalääkettä kevät- ja kesäkuvista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on. Narsisseihin kiintyy juuri sen vuoksi, tulppaanit ovat semmoisia vierailevia tähtiä. Onneksi niissäkin on pitkäikäisiä iloja ja juuri pienikukkaiset ovat niitä ihanimpia. Nyt on kyllä raskaat ajat tämän pimeyden vuoksi, näillä kuvilla sitä lääkitsee itseään.

   Poista
 3. Ihana henkäys kevättä välittyi näistä kuvistasi! Mun Actaea ei kukkinut menneenä keväänä ollenkaan, mutta jospa ensi keväänä sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on jotkut narsissit pitäneet välivuosia, toivottavasti saat nauttia taas ensi keväänä omistasi!

   Poista
 4. Onpa se kaunis lajike <3 Alimmaisessa kuvassa on hieno kuvakulma ja jotenkin erityinen tunnelma. Mielenkiinnolla odotan narsissipäivityksiäsi sitten keväämmällä :) Ja kiitos vielä tätäkin kautta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi kauneimmista minunkin mielestä. Saapa nähdä, mitä kevät tuo tullessaan ja alanko kerätä lisää lajikkeita, olen aika lailla rakastunut näihin. Ja ole hyvä, olit mielessäni ja päätin ilahduttaa :)

   Poista
 5. Onpa hyvää tietoa täällä taas! Ensi syksynä sitten narsisseja, jos tuoksuvatkin. Tänä syksynä laitoin lähinnä tulppaaneja ja myös krookuksia ja scillaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu tosiaan tulee vielä kaupan päälle, ovat kyllä ihastuttavia. Ihania ovat kyllä kaikki muutkin keväiset sipulikukat, niitä on jo hirveä ikävä!

   Poista
 6. Valkonarsissisi ovat kyllä kauniita! Olet tainut niitä aikaisemminkin kehua, joten nyt on minullakin niitä muutma maahan kaivettuna. Toukokuuta odotellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva kuulla! Odotusta riittää, mutta kyllä se kevät taas koittaa.

   Poista
 7. Keväinen sipulikukkien aika on jännittävää ja innostavaa. Enää puoli vuotta :)
  Puutarhamyymälässä myytiin viimeisiä sipuleita niin halvalla, että ne olivat käytännössä ilmaisia. Ajattelin kiihdyttää kevättä ja istuttaa niitä mallisi mukaan ruukkuihin kellariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyy ajatella juurikin 'enää'-ajatuksia! Kiva, sinäkin innostuit hyötämään, olen jo käynyt kurkistelemassa varastossa, luulen että ensimmäiset nousevat pintaan heti alkuvuodesta.

   Poista
 8. Tuo kivi on kyllä aika ihana ja narsissit vielä siinä vieressä, ahh. Mulla on muuten lasikellojen ja pienoiskasvihuoneiden ohella hulluus noihin verkkokoreihin joissa saviruukku sisällä...sullakin niitä tuossa pöydällä. Runoilijannarsissit on mun lempsuja narsisseista. Kiva kun saat kohta nauttia istuttamistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tontilla oli kiviä. Pari todella suurtakin löytyy, mutta ne ovat pikkumetsässä kuusten alla. Joskus mietin, jos kaataisi kuuset ja jatkaisi metsäpuutarhaa, mutta en kyllä malttaisi. Puut ovat arvokkaita ja tärkeitä ja onhan täällä tätä tilaa vielä istutella. Joo, nuo verkko-ruukkujutskat ovat viehättäviä, sama maku, sama maku ;)

   Poista
 9. Toukokuussa kaikki on niin ihanan heleänvihreää...

  VastaaPoista
 10. Toukokuu on elämän ihaninta aikaa!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.