torstai 20. marraskuuta 2014

KUUSI KUVAA KESÄSTÄ

Sain Kruunu Vuokolta haasteen Kuusi kuvaa kesästä, kiitos siitä! Toukokuussa metsäpuutarhassa kukki parvitulppaanit...
sekä 'Thalia' narsissit. Kiven päällä köynnöshortensiakin ojenteli lehteen puhjenneita oksiaan. Ihana kevät, jolloin kaikki on herkkää ja tuoretta.
Kesäkuussa metsäpuutarha värittyi roosaan ja keltaiseen, kun tulppaanit ja särkyneetsydämet kukkivat. Sateen jälkeinen hurmos, en keksi paljon muuta ihanampaa.
Valkoiset särkyneetsydämet kukkivat myöhemmin, tässä ollaan edelleen metsäpuutarhassa. Kotkansiipisaniainen on alueen yksi tärkeimmistä vihreistä.
Jaa-a. Tässä ollaan jo keskikesän toisella puolella muistaakseni. Kasvihuoneessa yrtit ja chilit ainakin ovat  hyvässä kasvuvauhdissa.
Pioniunikot olivat siementäneet edellissyksynä osin itsekseenkin ja tässä kohdin kaikki kukat olivat muuntuneet yksinkertaisiksi. Kauniita olivat näinkin.
Tarhalyhtykärhö 'Princess Diana' oli kevään hankinta ja ainakin ensimmäisenä kesänä se ilahdutti kukillaan. Toivottavasti talvi kohtelee prinsessaa hyvin ja tapaamme taas ensi kesänä. Sitä odotellessa...

14 kommenttia:

 1. Kauniin herkkiä kuvia ja kasveja! <3
  Rakastan myös tuota sateen jälkeistä tunnelmaa, pisarat lehdillä ja kaikki on niin raikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas on se aika, kun näitä kuvia katselee pieni epäusko mielessä, onneksi on kuvat!

   Poista
 2. Ihan kohta alkaa kevään odotus poltella ja nämä kauniit kuvat antavat niin paljon iloa ja toivoa. Enää pari kuukautta ensimmäisiin siemenluetteloihin, sanoi ystänväni kahvilla käydessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin minäkin ajattelen! Ja kuvista saa todellakin iloa ja lohtua.

   Poista
 3. Oi oi. Kesä. Kesäkesä ♥
  Olisiko niin, että todella tiheään kylväytyneet unikot kukkivat säästöliekillä, ravinteita ja vettä ei ehkä riitä kerrannaisuuteen? Olen ollut huomaavinani näin. Harvemmassa kasvavat ovat komeampia, korkeampia ja kukkapallo on suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kevätkevät kevät! Voi vitsit, noinhan sen täytyykin olla. Nuo olivat vielä kylväytyneet melko varjoon, kun olin unohtanut keräämäni siemenkodat penkille ja tuuli oli ne siitä riepottanut.

   Poista
 4. Ihania kasveja...kasvihuoneessa oli herkulliset sisustusjutut, pitsiäkin...mun tekee myös mieli ostaa tuollainen kärhö. On niin hienon näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsipeitto löytyi joskus kirpparilta, se on kiva kasvihuoneessa, sisälle se on liian romanttinen makuuni. Diana oli kyllä kaunis niinkuin oli kuvitellutkin sen olevan. Olen toiveikas; vuorikärhökin selvisi talvesta samalla paikalla, ei tosin kukkinut.

   Poista
 5. Kauniita kuvia! Lyhtykärhöt ovat ihania, samoin pioniunikot. Voi, kun mä odotan kevättä ja sipulikukkien kukintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs muuta sano; kun joulusta päästään, odotus vain kiihtyy!

   Poista
 6. Herkkää tunnelmaa <3 Metsäpuutarhasi on niin kertakaikkisen ihastuttava! Kivaa viikonloppua, täällä satelee hiljalleen lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiina! Täälläkin satelee ja maisema muuttui heti kauniiksi.

   Poista
 7. Ai että tuota vaaleanvihreää väriä, sitä odotellessa...

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.