sunnuntai 16. marraskuuta 2014

KEVÄÄNTEKOA

Ahneuksissani olin haalinut vielä viimeisiä sipuleita hyötöä varten. Aamulla keräsin sopivia astioita ja menin kaapimaan jäätynyttä multasäkkiä. Näihin sinivalkoisiin kippoihin istutin keltaisia kasvitieteellisiä krookuksia...
sinkkisoikkoon helmililjoja...
ja toiseen violetteja 'Remembrance' krookuksia. Nyt on loput mullat sulamassa ja vielä olisi istutettavaksi pussillinen helmililjoja, pari pussillista krookuksia ja idänsinililjoja sekä yksi iso pussillinen 'Angelique' tulppaaneja. Sitten vain ruukut, soikot ja kipot varastoon lepäämään. Toivottavasti saan näiden avulla kasvihuoneeseen kevättä taas vähän etuajassa. 25 kommenttia:

 1. Ihana kevääntekoprojekti! Ja uusi ihana otsikko sinulla myös tässä blogissa, superkaunis, sopii sinulle ja blogiisi niin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä kyllä saa vaivanpalkan moninkertaisena takaisin! Bannerin tein jo joskus aikaa sitten, mutta nyt tuntui sopivalta ottaa se käyttöön.

   Poista
 2. Oijoi, kylläpä kuulostaa ihanalta!! Mukavaa katsella sitten kevättalvella, kuinka nuo kukkivat täyttä päätä upeassa kasvihuoneessasi :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Joo, toivon että saan näistä iloa jo maaliskuusta alkaen :)
   Ja kiitos, bannerin vaihto piristi ilmettä kyllä.

   Poista
 4. Sinulla on mitä odottaa, kun kevät koittaa.

  VastaaPoista
 5. Nyt saa niin edullisesti sipuleita, että niitä kannattaa laittaa kippoihin.
  Minäkin huomasin vielä niitä myynnissä. Joten muutamaan ruukkuun istutin.
  Se kevät on niin jännittävää ja näistä ruukuista saa vielä ekstra odotusaiheen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuntuu kuin pitäisi pelastaa kaikki pussukat sieltä hyllyistä! Nämä salaperäset ruukut tuovat tosiaan pienen kutkuttavan lisän kevääseen...

   Poista
 6. Hienot istutukset! Odotellaan kasvarikevättä.

  VastaaPoista
 7. Oih! Tuosta puuhasta on keväällä niiin kiitollinen.

  VastaaPoista
 8. Uuh, hienot astiatkin. Kaunis uusi ulkoasu täällä. En tajunnut, että sipulaiset pitäisi laittaa vieri viereen, heittelin miten sattuu, apua.Olisi pitänyt käydä täällä ENNEN kun istutan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilkullinen on vanha raasku Arabia joskus muinoin kirparilta ja emalinen löytyi taannoin metallinkeräyksestä. Tulee kiva ruotsalainen säväys keltaisen kanssa ;D
   Miten sattuu kuulostaa kuule oikein hyvältä, laitoin noin tiiviisti koska multaa oli vähän ja sipuleita liikaakin. Vielä pitäsi multaa käydä ostamassa.

   Poista
 9. Hienolta näyttää! Mulla on edelleen yks tulppaanipussi eteisessä odottelemassa, ruukkuihin meinaan laittaa. Onneks oli viime viikolla muutama lämmin päivä niin sain nappa 300 sipulia maahan. Ajattele, 15 euroa koko satsista! Toivottavasti nyt sit juurtuvat ja saan nauttia kukkaihanuuksista keväällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tuon ilontunteen; edulliset sipulit maassa kevättä odottamassa!

   Poista
 10. Keväällä saat nauttia kukkamerestä;) ja mekin varmaan täällä?

  VastaaPoista
 11. Ihana banneri!
  Voi multa jäi tarjoussipulit kokonaan ostamatta, vieläköhän niitä jostain löytyisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Sipuleita kyllä varmasti vielä jossain myydään, toivottavasti tulee vastaan.

   Poista
 12. Oi voi, vieläköhän pitäisi kurvata kaupan kautta ja napata pari pussia mukaan...? Yhtenä vuotena yritin kasvatella näitä kasvarisipuleita isoissa ruukuissa kasvarissa, mutta eihän tuo onnistunut:/ Nyt olisi kyllä eristetty varasto käytössä, voisin miehen iloksi täyttää sen multaruukuilla (kaikkien kirppiskamojen lisäksi) :D Miten hoivaat näitä talven aikana?

  VastaaPoista
 13. Ehdottomasti! Minäkin vielä vähän narsissien hyödöstä haaveolen...
  Meilläkin varastossa majailevat ruukut saavat osakseen jupinaa, mutta mies toisaalta jo tietää, että olen paatumaton näissä hommissa, turha siis jupista. Enpä juurikaan hoivaile, katson etteivät ihan kokonaa pääse kuivumaan ja sitten jos alkavat liian aikaisin nostaa piippojaan, peittelen vähän pimentoon.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.