keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

TYÖN ALLA RUUSUNURKKAUS

 Onneksi minulla on ihania miehiä kolme kappaletta. Kun minä kituutan töissä, kotona tapahtuu tämmöisiä. Ruusunurkkauksen aita on valmis ja miehistä pienin oli tänään aloittanut maalauksen. Alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat ja massiivinen lautaterassi vaihtui kevään aikana pieneen kivipatioon. Olen kyllä pikkuisen ihastunut muotoutuvaan alueeseen, vaikka istutusalue on vielä kovin multaisa. Tuohon aidan tolpan juurelle olen istuttanut 'New Dawn'-köynnösruusun ja kivipolkua rajaa pieni iisoppirivistö. Muita jo istutettuja ovat sinipiikkiputket, erilaiset kurjenpolvet, pari pilarikatajaa, tähtiputket, ketoneilikat, luumupuu 'Kuokkala', tarhakurtturuusu 'Belle Poitevine', neilikkaruusu 'Pink Grootendorst' sekä valamonruusu 'Splendens'. Etualalla kasvaa pihasyreeni 'Alba' ja köynnöskaaressa kiipeää villiviini sekä pilariruusu 'John Cabot'. Nurmikkoa kasvaa vielä syreenin juurella, mutta kesän aikana sekin väistyy. Paikka on kuiva, joten istutan nurmikon tilalle hyvin leviävää ja ihanasti tuoksuvaa tarha-ajuruohoa, jota kasvaakin menestyksekkäästi jo siellä täällä puutarhan ongelma-alueilla. Alueen teemaksi taitaakin muodostua ihanat tuoksut, ainoastaan iisopin tuoksua inhoan.
Huomenna ollaankin ihan keskikesän kynnyksellä ja tiedossa on kolmen päivän vapaa. Sitten on minunkin kesälomaan enää viikko, oi onnea!

16 kommenttia:

 1. Oho, onpa pienimmästä miehestä tullut iso :-) Jee, ihanaa toimeliaisuutta ja loman odotusta! Ja juhannuksen vapaat tässä välissä, näillä voimilla jaksaa sen viikon vielä.
  Hurmaava ruusualue!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yhtä pitkää jalkaa alkaa olla koko mies :)

   Poista
 2. Lasten apu on kyllä usein korvaamatonta! Ihanaa myös se, että samalla oppivat työntekoa. Meillä auttelivat kovasti kasvarin kanssa ja nyt saadaan lomailla ilman sen kummempia projekteja. Työtä toki riittäis mutta kaikki aikanaan...

  VastaaPoista
 3. Upeaa kun on ahkeria apulaisia. Kutsuvan näköinen ruusunurkkaus.

  VastaaPoista
 4. Ihana ruusunurkkaus! Ollanpa siellä oltu ahkeria.
  Minäkin haaveilen tuonne rannan puolelle ruusuista aluetta ja monta pensasta olisi sinne siirrettävä.
  Keinu olisi jo sinne valmiina. Ehkä se alue on joskus valmis...
  Oikein ihanaa ja tunnelmallista Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuille ei tuntunut ensin löytyvän omaa aluetta, mutta tässä on oikein hyvä lämmin alue, jolla ei ollut kuin läpikulkupaikan virka. Ihanaa juhannusta!

   Poista
 5. Teillä on kyllä tosi ihania nurkkauksia pihalla :) Tästäkin tulee tosi kaunis valmiina, kun jo nyt näyttää niin hyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut tekeväni puutarhaa nurkka nurkalta ja kivointa on, kun ankea kolkka muuttuu ja saa jonkun käyttötarkoituksen.

   Poista
 6. Voi miten ihana poika! Tämä oli niin inspiroiva postaus kun intoilen itsekin ruusuista. Kivet ovat niin paljon kauniimpia kuin terassi (itse olen vähän terassivihaaja suorastaan, hih). Nurkkauksesta tulee siis upea! Toivottavasti vikat päivät ennen lomaa sujuvat nopsaan.

  VastaaPoista
 7. Oi, ihanaa, ruusunurkkaus. Itsekin haaveilen kivipuutarhaamme ruusualuetta :). Ihana blogi sinulla, eksyin jostakin ;). Aurinkoa :)

  VastaaPoista
 8. Ihana idea, ruusunurkkaus! odotan innolla kuvia valmiista ruusunurkkauksesta :)

  VastaaPoista
 9. Teillähän on reipasta miesväkeä! Näyttää hyvältä tuo nurkkauksesi ja tuoksuu varmasti myös:)
  Meillä alkaa loma samaan aikaan;)

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.