sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

MELKEIN PÄÄSIÄINEN

 Fleur de Lys-finialit pääsivät paikoilleen! Haimme viikonloppuna harjaterästä, josta kyhäsin valmiiksi kaksi kärhötukea. Tämä viritys kohoaa kahden ja puolen metrin korkeuteen, mutta näytti siitä huolimatta pysyvän tukevasti paikoillaan viikonlopun tuulissa. Löysin haaveissa olleen 'Prinsess Diana'-kärhönkin, tosin taimi oli niin pikkuruinen, että laitoin sen vielä kasvihuoneeseen vantteroitumaan.
 Retiisit ovat nousseet jo pintaan ja tuulettelin äsken lämpölavaa. Ihana ilta-aurinko ja laantunut tuuli saivat olon onnelliseksi. Muutoin flunssa on vienyt parhaimman terän viikonlopun puutarhatöiltä, mutta nyt mennään vauhdilla kohti pääsiäistä ja neljän päivän vapaata, juhuu!
 Kasvihuoneen suojissa lämmittelee toinenkin hankinta. K-Raudassa myytiin kookkaita alppiruusuja edulliseen 12,95 euron hintaan, joten oli melkein pakko ostaa. Tämän istutan metsäpuutarhaan, uuden polun varrelle. Siellä on työmaa vielä hieman kesken, mutta enköhän pääse senkin kimppuun lähipäivinä.
Mehitähdet ilahduttavat jokaisen talven jälkeen. Melkein samantien kun olen nostanut ne varastosta kasvihuoneeseen ja vähän kastellut, ne pullistuvat upean meheviksi. Nämä kaverukset istutin eilen uusiin purkkeihin, vekkuleita ovat! Maanrajassakin olisi jo kaikkea pientä kuvattavaa, joten enköhän palaa asiaan taas muutaman päivän kuluttua! Aurinkoista pääsiäisviikkoa!  

22 kommenttia:

 1. Onneksi tämä kevät on pitkä, joten pieni flunssa ei haittaa - mieti, miten paljon olet jo ehtinyt tehdä pihalla, ja tosiaan, seuraavaksi on pääsiäinen, jolloin voi oikeasti tehdä pihalla ihan kaikkea! Voi ihanuus.
  Mahtava rodo, näen silmissäni miten se on kaunis metsäpuutarhassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehtiihän tässä! Intoa vain on niin, ettei kerkiäisi potea. Yritän tässä joka ilta ehtiä pihalle jotain tekemään, tänäänkin olin pari tuntia linnunlaulun säestämänä enkä olisi malttanut pois tulla!

   Poista
 2. Upeat nuo Fleur de Lys-finialit! Sait varmasti hyvin testattua kuinka ne pysyvät tuulessa pystyssä viikonloppuna!
  Rhodo on todella hyvän näköinen, metsäpuutarhassasi se on varmasti todella kaunis. Mä oon lukenut sitä Ella Rädyn uutta Suomalainen metsäpuutarha-kirjaa ihan innoissani. Ja ideat muhivat päässä...
  Mukaaa ja aurinkoista pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tilasin saman kirjan ja luin sen melkein samalta istumalta. Oli kiva todeta, että olin valinnut pitkälti kirjassa esiteltyjä kasveja omaankin metsäpuutarhaan.

   Poista
 3. Kaunis kärhötuki! Oi, oot jo päässyt taimikaupoillekin :) Pääsiäisen pyhinä on hyvää aikaa möyhiä multaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikkea kivaa näyttää vähitellen ilmestyvän myyntiin, mahtavaa!

   Poista
 4. Pääsiäiseksi on luvattu kauniita säitä, puutarhurin toiveet on kuultu. Tukevan oloinen kasvituki, kyllä siinä kelpaa kärhön kiipeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, ihana odottaa lomaa ja kauniita säitä!

   Poista
 5. Voi paranemisia sinne! Täällä myös kokoajan jotain tauteja, tylsää. Onneksi tulee nyt pääsiäisvapaita. Ihana tuollainen ranskanliljatuki! Kärhökirjan ulkoa osaavan on nyt pakko kommentoida, että laita tuo Diana tosi lämpimään paikkaan tai ruukkuun, se on 1-vyöhykkeen kasvi. Mukavia puutarhatouhuja sinne jos ehdit ja jaksat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,parempaan suuntaan on tauti jo kääntynyt. Vapaita olenkin kaivannut ihan hulluna, lomat ovat olleet vähissä. Mielenkiintoista, itse selvittelin, että Diana menestyy kolmosvyöhykkeellä asti, taimietiketin mukaan jopa nelosella. Tosin talvisuojausta suositellaan ja syvään istuttamista. Kiitos huomioista, valitsen mahdollisimman lämpöisen paikan!

   Poista
  2. Kerrankin muistin palata kommentoimaan. Kärhökirjassa väitettiinkin, että vyöhykkeet on usein väärinmerkitty kärhöissä ja alan uskoa siihen...itseltäkin monta arkaa mennyt huonoksi/kuollut. Ruotsissa siis Dianalle annetaan vyöhyke 4 joka karkeasti verrattuna vastaa Suomen 1a ja 1b:tä. Plääh.

   Poista
  3. Tämä onkin nyt sitten todellinen kokeilu, katsotaan miten Dianan käy :)

   Poista
 6. Onpas komea alppiruusu!

  Jospas pääsiäisen pyhinä on sulla olo jo parempi ja saat möyriä ulkona mielin määrin. Meillä olis kasvarin kaivuuhommat edessä, saataispa pohjatyöt tehtyä tän ja ensi viikon aikana. Kova pihatyöhinku on mutta kasvarin tuleva asennus ei kyllä innosta, hirvittää vain kaikkien nippeleiden määrä! Onneksi sitä työtä ei montaa kertaa tarvitse tehdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä jo toivutaan! Wau, teille nousee kasvari, hieno juttu! Onhan se vähän työlästä, meillä meni pohjatöihin suurin aika ja työmäärä, loppu olikin sitten yhtä palapeliä! Vaivanne kyllä palkitaan, on kasvari nin ihana juttu!

   Poista
 7. Retiiisit jo pinnassa - ihanaa! Hyvässä mallissa sinulla on siellä keväthommat. Ja niin kaunista. Eiköhän se flunssakin siitä pian väisty! Aurinkoista pääsiäsen odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam, ennen tomaatintaimien istuttamista saadaan roukuttaa retiisit napaan! Ja kiitos, kyllä täällä jo ollaan toipumassa!

   Poista
 8. K-rautaan siis, minä tarvisin myös metsäpuutarhaan pari alppiruusua ja useita takapihan kukkapenkin taakse, metsään siis nekin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä niitä oli eri lajikkeita. En ole aikaisemmin oikein lämmennyt alppiruusuille, mutta maku ilmeisesti laajenee, kehittyy ja jalostuu ;D

   Poista
 9. Onpas hyväkuntoisen näköinen alppiruusu. Mehitähdet ovat olleet minun mielessäni koko talven. Haluan ehdottomasti ainakin pari ruukkuistutusta sellaisista tulevaksi kesäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat niin helppoja ja huolettomia kasvikavereita ja hauskojakin vielä!

   Poista
 10. PS. Haastetta sulle, käy kurkkimassa mun blogissa! :)

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.