lauantai 25. tammikuuta 2014

INTUITION VALLASSA

Lähdin tänään kirpputorille jonkinlaisen alitajuisen intuition vallassa. Viime aikoina olen kovasti miettinyt puutarhan vesiaiheita ja pähkäillyt, millä tavoin saisin tuotua vesielementtejä omaan pihapiiriin. Tässä vaiheessa olen katsonut viisaammaksi tyytyä erilaisiin astioihin, ehkä pihalammen aika tulee myöhemmin. Mutta siis tänään... ei mennyt kauankaan, kun silmät kiiluen suunnistin kirpputorin perimmäiseen nurkkaan, jossa nökötti vanha, täydellisen ehjä ja melkoisen kookas kuparipata. Hintalappu esti tarttumasta löytöön heti ja jouduinkin tekemään pulssia tasoittavan kierroksen hyllyjen välissä. Onneksi olen vuosien saatossa oppinut, että on olemassa löytöjä, jotka tulevat vastaan ehkä vain kerran elämässä. Vesiaiheisiin liittyen mielessä kirvelee vieläkin pilkkahintainen valtavan kokoinen puusaavi, jota en aikanaan tullut ostaneeksi. Tänään siis tein päätöksen nopeasti ja kannoin padan kassalle. Miesmyyjän kanssa päivittelimme esineen upeutta ja hän antoi samantien vinkkejä lvi-liikkeistä, joista saisi tulpan tai hanan padassa olevaan poistoputkeen. Nyt tulevan kesän kasvihankintalista täydentyy lumpeella ja tuntuu, etten meinaa enää pysyä housuissani!

27 kommenttia:

 1. Mahtavaa, onnittelut upeasta löydöstä!! Vaikka en tiedäkään tuon hinnasta, niin uskon kyllä että oli hintansa arvoinen, sillä kyllähän kaupoissa myytävät (tylsät) suihkulähteen muovikaukalotkin ovat aika tyyriitä :) Se on ihana tunne kun löytää upeita aarteita! Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda! Totta, muoviset allaskaukalot ovat kalliimpia, mitä maksoin tästä. Ja kupari on kestävä ja arvokas materiaali. Pitäisi käydä useammin kirppareilla (tai kävisinkin, mutta tiedän reissujen välillä tulevan kalliiksi)! Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 2. Vau, kyllä kannattaa kuunnella alitajunnan viestejä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, olen sen huomannut ennenkin :)

   Poista
 3. Vautsit, mieletön löytö! Onnea lumpeenkasvatukseen. Minä kerran yritin, se päättyi surullisesti leväinvaasioon....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Lumpeista ei ole mitään kokemusta, mutta nyt tämä pata innostaa kokeilemaan!

   Poista
 4. Mahtava löytö! Ei ihme, että et pysy housuissasi. Voin jo kuvitella se maassa ja kasveilla reunustettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Etsin padalle paikan, jossa sen patinoitunut pinta korostuu edukseen eli maahan en tätä upota. Ehkäpä tuo kuvan metsäpuutarha tulee olemaan oikea paikka.

   Poista
 5. Ihana<3 Taidankin hipsiä huomenna kirpparikierrokselle;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Minä puran puutarhapatoutumat aina tähän aikaan vuodesta haalimalla kaikkea rekvisiittaa puutarhaan! Kirppareilta löytää aina jotain. Jos ei muuta niin ainakin saviruukkuja ;)

   Poista
  2. Minä hain äsken ekan kylvömulta pussin<3 Kirpparit jäivät viikonloppuna koluamatta, setä musta muistutti tylsästi, että ostaisimme vain tarpeeseen, pöh sanon minä, ainahan puutarhajutut tulevat tarpeeseen;)

   Poista
 6. Upea! Odotan innolla, minne sen sijoitat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Tuolla lumessa se ei ole ollenkaan edukseen, mutta kun se vihreää ympärilleen, se sopii varmasti paikkaan kuin paikkaan.

   Poista
 7. Hieno, vau mikä löytö! On viisautta - ja nimenomaan tuota kokemusten kautta opittua sellaista - osata ostaa silloin kun aarre tulee vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! Kantapään kautta on tullut opittua tämä viisaus ;)

   Poista
 8. Mainio löytö ja kannatti ehdottomasti napata myymälästä kainaloon isompia miettimättä. Hyvä tavara maksaa ajan kanssa aina itsensä takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minustakin. Yleensä näiden kanssa käy niin, että jälkikäteen sitten harmittelee, kun jää jokin aarre ostamatta.

   Poista
 9. Hyvä löytö! Meillä on sinkkisiä astioita pitkin pihaa ja paras löytö on iso sinkkiamme. Siihen kerätään sadevesiä katolta ja voihan siihen pulahtaa vaikka itekin helteisenä päivänä!
  Idearikasta tammikuun loppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinkkiastiat ovat minunkin suosikkeja! Nyt on aikaa ideoida ja sitten onkin kiire, kun kevät koittaa!

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos, olen kovin iloinen, etten jättänyt astiaa kirpparille!

   Poista
 11. Joskus sitä vaan osuu oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Mahtava löytö ! Lumme sopii sinne todella hienosti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee! Sinulla onkin kokemusta lumpeista, täytyy käydä katsomassa postauksiasi aiheesta :)

   Poista
 12. Ihana löytö ja onnittelen todellakin Sinua, että rohkenit ostaa! Itse jään aina jahkaamaan ja sitten kadun, kadun...tuo on upea juuri noin, ei missään nimessä maahan upotettuna. Ihanaa, että nyt saat toteuttaa vesiaiheunelmasi! Happy for you :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sen verran monta kertaa harmitellut saituuttani jälkikäteen, että tiesin hetken koittaneen tämän nähdessäni!

   Poista
 13. Uskon, että intuitio osui ihan oikeaan. Kuparin romuhintakin on aika suuri, saati sitten noin komean ja harvinaisen esineen. Näen sen jo lummelampena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa eli jos konkurssi iskee, voin aina myydä altaan rautaromuna ;D

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.