lauantai 21. joulukuuta 2013

VALO VOITTAA

Talvipäivänseisaus, vuoden lyhin päivä. Huomenna valon määrä alkaa lisääntyä, vaikka emme sitä vielä hetkeen huomaa. Tietoisuus valon tulosta riittää jo antamaan uusia voimia. Joululomakin on alkanut ja minä nautiskelen olotilastani. Arkihuolet ovat yön aikana unohtuneet, suurimmat siivoukset on tehty ja nyt voi keskittyä joulun tunnelmaan. Hiippailen pölyrätin kanssa, sytyttelen kynttilöitä, pesen pyykkiä, istahdan sohvalle tarkkailemaan lintulaudan elämää ja mietin kiitollisena, miten paljon hyvää elämässä on. Seuraava vuodenaika on kevät ja jostain syystä en osaa olla harmissani edes lumettomasta joulusta. Kuusiaidan leikkaus on vielä kesken ja minulla on hienot uudet oksasakset. Pääsen joululomalla puutarhatöihin!

16 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! :) Rentouttavaa ja rauhallista Joulun aikaa, Maria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina samoin sinulle! Koitan vielä ehtiä tänne ennen jouluaattoa.

   Poista
 2. Puutarhatyöt joululomalla kuulostavat kivalta!
  Minä olen istuskellut muutaman päivän sohvalla, on ollut hyvin aikaa katsella netistä puutarhaohjelmia, kesänkaipuu on aika suuri.
  Mutta nautitaan nyt joulusta ensin:)
  Siis oikein hyvää joulua sinulle Maria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan joulusta ja pyhäpäivien suomasta vapaasta, jolloin on aikaa suunnata ajatukset jo kevääseen! Oikein hyvää joulua Pioni!

   Poista
 3. Minäkin ihastelin tänään puutarhatöiden mahdollisuutta joululomalla. On aivan keväinen tunnelma ja valoa kohti kulkee taas kevyemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askel kevenee jo ajatuksesta, että mennään kohti uutta puutarhakautta ja mikä ihaninta, emme ainakaan vielä kärvistele pakkasen ja lumen puristuksissa.

   Poista
 4. Mukavan leppoisaa.
  Rauhallista joulun aikaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leppoisaa ja rauhallista joulua myös sinulle Leena!

   Poista
 5. Ihana postaus =)
  Alkutalvi on minulle raskasta aikaa, joka vuosi vannon että muutan aurinkoisemmille maille. En olisi edes muistanut että nyt valo taas alkaa lisääntymään. Ihanaa! Olen useana vuonna kulkenut toisella paikkakunnalla töissä ja aamuisilla ajomatkoilla ensin pilkkopimeässä sitten aina vaan aikaisemmin valaistuneissa aamuissa valon lisääntymisen huomaa niin konkreettisesti.

  Hyvä kun on puutarhapuuhaa tiedossa, nauti joululomasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karolina! Pimeys on kyllä hankalaa, onneksi kuljemme valoon päin!

   Poista
 6. Minä eilen jo vähän aloittelin pihatöitä. Myrskytuulet olivat puhaltaneet lehtiä talon seinustalle ja pakkaset liiskanneet kuunlilkan kasvustot.

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää joulua Leena! Ihan huippua, kun voi tehdä puutarhahommia joululomalla, minäkin meinaan päästä vielä kääntämään maata!

   Poista
 7. Suloista joulua Maria! Puutarhahommat joululomalla kuulostaa ihanalta, oi onnea! Teillä on tunnelmallisen kaunista ja ihastuttava ikkunanäkymä ja asetelma ikkunan luona. Aah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sametti Hortensia! Oikein suloista joulun aikaa myös Sinulle ja perheellesi!

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.