keskiviikko 8. toukokuuta 2013

KASVIMAA KUNTOON

Kevättalvella tontin reunalta kaadetut suuret kuuset ovat tuoneet valon kasvimaalle. Toiveet ja odotukset sadon suhteen ovatkin tänä vuonna erityisen korkealla. Viime kesä kun meni suoraan sanottuna pommiin hyötyviljelyn suhteen. Nyt olen parantanut kasvimaan maata lisäämällä reilusti uutta multaa ja kompostia sekä kalkitsemalla. Ystävä vinkkasi puoleen hintaan myytävistä olkikatesäkeistä, joten tänä vuonna käytettävä katekin on kerrassaan fiiniä. Istutin mansikat uudelleen hieman korkeampiin kohopenkkeihin ja kokeilin levittää yhden säkin katetta. Ensimmäisestä säkistä riitti raparperillekin. Oi kun olisi kiva päästä pian kylvämään.

14 kommenttia:

 1. Hieno projekti! Ja ainahan puutarhanhoito on yhtä jatkuvaa projektia, se on kivaa.
  Minäkin jo mietin, joko kylväisi, en ole ehtinyt vaikka perunat on pistetty maahan, sekä omat että talkoissa muiden luona. Kesän herkut on mullassa :-)

  VastaaPoista
 2. Tulee varmasti aika hienoa jälkeä :) Viikonloppuna tarvis perata viljelylaatikot juolavehnästä ja heitellä vähän lannoitetta kehiin... Pottujakin vois kohta miettiä, harson alle nimittäin.

  VastaaPoista
 3. Kätevän näköiset apukärryt sulla! Ihana tunne, kun saa ryytimaan siihen kuntoon, että seuraavaksi pääsee kylvämään :O) Kun vaan tietäisi ettei saada enää yöpakkasia.

  VastaaPoista
 4. Saila - parasta puutarhanhoidossa ovat alati muuttuvat ja mennessään vievät projektit! Vau, sulla on jo perunat maassa, meidän potut ovat vielä anoppilassa!

  Tiina - haluaisin niin olla todellinen hyötytarhuri. Kai tässä vuosi vuodelta kokemus karttuu ja toivon mukaan kasvimaan olosuhteet muuttuvat mahdollisimman suotuisiksi. Potut täytyy tosiaan saada multiin mahdollisimman pian, mulla onkin kuusten kaadon myötä kasvimaa laajentunut ja uusi pottumaa-alue odottaa melkein valmiina.

  Minna - eikös! Mies nikkaroi ne mulle viime äitienpäiväksi :)
  Kylvöt ovat tosiaan jo kovasti mielessä, toivotaan lämpöisiä kelejä ja maan lämpenemistä.

  VastaaPoista
 5. Kasvimaata odotellaan täälläkin! Tosin meillä on vasta rakenteilla ja malttamattomana odottelen milloin pääsisin ne jo ostetut siemenet kylvämään. Omat lantut ja porkkanat joulun laatikoihin pitäisi ehdottomasti saada.

  VastaaPoista
 6. Tillikan Tupa - omat lantut ja porkkanat joulupöydässä ovatkin jo hieno saavutus, mä en pysty samaan!

  VastaaPoista
 7. No tänä vuonna varmasti onnistuu paremmin, puitteetkin upeat! Minäkin malttamattomana odottelen, että pääsisi kylvöpuuhiin...ihania puutarhahetkiä toivotellen ❤

  VastaaPoista
 8. Tuo olkikate on varmasti hyvää, kerro sitten kokemuksia. Itse olen levittänyt riviväleihin ihan leikattua nurmikkoa ja sekin on tuntunut ihan hyvältä. Kasvimaa pitäis täälläkin saada kondikseen ja ainakin perunat ja sipulit maahan.

  VastaaPoista
 9. Sametti Hortensia - katsotaan, toiveet ovatainakin joka kevät korkealla. Ihania puutarhahetkiä myös sinulle!

  Saga - nurmisilppu onkin hyvää, se ravitsee samalla maata. Meillä silppu jää aina nurmikolle. Olen myös kokeillut katteena keväistä kuivaa haravointijätettä, mutta se ei ole kivannäköistä ja vaarana on saada rikkaruohot riesakseen.

  VastaaPoista
 10. Hyvin olet valmistautunut, joten saat varmaan runsaan sadon tänä vuonna.

  VastaaPoista
 11. Viime kesänä satonäkymät olivat surkeat kaikin puolin. Minäkin odottelen puiden kaadon myötä lisääntyneen valon tuovan uusia näkymiä. Olkikate on hieno juttu, täytyypä etsiä jos löytyisi täältäkin. istutin jo sipulit ja kylvin porkkanat.

  VastaaPoista
 12. Minä jo kylvinkin kasvilavaan porkkanaa ja salaattia. Sitten vain kansi päälle ja satoa odottamaan. Toivottavasti eivät ole ihan paleltuneet raukat;)

  VastaaPoista
 13. Meilläkin oli viikonloppuna kasvimaan kunnostustalkoot. Rankkaa hommaa. Kaunista Floran päivää! ✿

  Peonies of Beatris

  VastaaPoista
 14. Irene - sitä toivon!

  Cheri - minäkin ehdin jo laittaa sipulia ja porkkanaa sekä palmukaalta ja tilliä. Aurinko ainakin osuu nyt ihanasti kasvimaalle.

  Pioni- kyllä nyt jo uskaltaa kylvää varhaisimpia siemeniä ja nythän näyttää koko ajan lämpenevän, jee!

  Beatris - kiitos samoin!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.