maanantai 20. toukokuuta 2013

IHANIN AIKA VUODESTA

 Nyt on se vuoden ihanin aika. Joka paikassa vihreys lisääntyy ja uusia kukkia avautuu päivittäin. Puutarhatyöt vievät hurmostilaan. On uskomattoman rentouttavaa sinkoilla puuhasta toiseen ja välillä vain keskittyä ihmettelyyn. Tätä voisi jatkua melkein loputtomiin. Nytkin piti tulla pitkin hampain iltatoimiin, vaikka olin vasta pääsemässä vauhtiin.  
 Illta vierähti metsäpuutarhassa. Oikealla näkyvä kulma on se pihapiirimme kaunein paikka ja patsas on melkein kuin tehty sinne. Vasemmalla puolella kukkii suloinen sirotuomipihlaja ja tarkkasilmäinen voi löytää uusimman siivekkäille rakennetun asumuksen pihlajan oksilta. Ihan mansardikatto ja kaikki.
Nyt ovat kirjopikarililjatkin avautuneet. Valkoinen on kaunis ja siinäkin on näkyvissä kellertävänä hento ruudutus. Voi kun taas malttaisi odottaa huomista iltapäivää ja pääsyä oman puutarhan hoitoon.

18 kommenttia:

 1. Tuossa on taianomainen valo tuossa metsäpuutarhassasi! Huh miten ihana, ymmärrän että joudut (tai perheenjäsenet joutuvat) kiskomaan sinut sisään! Voisikohan tuonne leiriytyä yöksi ;-)
  Buddhako se siinä meditoi tuolilla, ihana! Voi että mikä paikka, millaisen paikan olet tehnyt!

  VastaaPoista
 2. Saila - täällä on nyt sellainen meininki, että miesväki saa pärjätä melkein omillaan, äiti kun on nyt vähän kiireinen :D

  Voisin kyllä nukkua tai kukkua koko yön metsäpuutarhan lumossa, oikeastaan voisin mennäkin, kun joudun tässä vielä reilun tunnin valvoa ja odottaa, ennen kuin saan lähteä viemään isompaa poikaa bussille, lähtevät koulusta Berliiniin.

  Buddhahan se siellä fiilistelee ;)

  VastaaPoista
 3. Todella ihastuttava paikka metsän siimeksessä. Silmiini osui myös kaunis kivipolku. Minäkin olen haaveillut tuollaisesta tai vastaavanlaisesta tiilisenä. Millaiset perustukset polulle teit?

  VastaaPoista
 4. Ymmärrän kyllä niin tuon fiiliksen. Pakko lopettaa vaikkei millään malttaisi. Päivätyöt häiritsevät nyt kovasti tätä harrastusta ja päässä pyörii työpäivän aikana alitajuisesti kasvit, kasvit, kasvit ja kaikenlaiset puutarhaprojektit.

  VastaaPoista
 5. Samat on sävelet Maria, kevät on niin ihanaa aikaa, ja vaikka mulla on pienen, pieni piha niin monta kertaa päivässä siellä pitää käydä ihailemassa uutta kasvua.Kärhöt kasvavat ihan silmissä,kirjopikarinliljat on minullakin jo avautuneet ja särkynyt sydän kukkii kohta. Huoh...en malttaisi minäkään millään sisällä olla, paljon on tekemistä vielä ennen kuin voi huokaista. Kotona on omat hommat ja mökillä sitten tulee uurastettua suuremmassa mittakaavassa, mutta molemmat paikat on mukavia, kun ovat niin erilaisia.
  Ihanan näköinen sinun metsäpuutarha, tuolla sielu ja mieli lepää.
  Aurinkoista viikon jatkoa sinulle Maria.

  VastaaPoista
 6. Mä tuumasin eilen muuten, että voisin nukkuakin yöt ulkona tähän vuoden aikaan..:)

  VastaaPoista
 7. Ymmärrän täysin, ettei nyt ehtisi elää muuta kuin puutarhalle. Kristus sopii erinomaisesti vuorenrinteelle ja Buddha meditoi puun siimeksessä. Itsekin kävisin mieluusti tuonne meditoimaan, metsäpuutarhasi huokuu rauhaa.

  VastaaPoista
 8. Tuonnehan tuo patsas sopii kuin nyrkki silmään :) Metsäpuutarhat ovat ihan parhaita, Sinulle ihana! Pyhä paikka, Pihlaja ja kaikki!

  VastaaPoista
 9. Todella kaunista! Olet oikea puutarhaguru. Tänään on ihana ilma ja haluaisin olla pihatöissä, mutta velvollisuudet kutsuvat juhliin mekko päällä.. Huoh!

  VastaaPoista
 10. On kyllä ihanan näköistä... Sisätyöt kyllä on jäänyt lämpimien ilmojen saavuttua. Mutta nautitaan nyt kun voi. :)

  VastaaPoista
 11. Kaunista on vaikka katselen blogeja ulkona kännykän pieneltä ruudulta:) voisi jo tulla sade päivä niin malttaisi ihan koneelle! Tein äsken uutta kivipengerrystä ja nyt ansaittu lepotauko!

  VastaaPoista
 12. Hurjan kaunis ja rauhallisen seesteinen on puutarhasi.

  VastaaPoista
 13. Kiveys puun juurella on kaunis ja voin vaan kuvitella että on sen tekeminen vaatinut aikansa ja muutaman hikipisaran. Nyt siitä voi nauttia!

  VastaaPoista
 14. Aivan mahtava kiveys ja paikan tunnelma kokonaisuudessaan! Voisikohan tällain keväällä ulkoistaa perheen iltapuuhat jollekin ulkopuoliselle yritykselle, josta saisi myös enemmän aikaa ja lihaksia iltoihin puutarhassa :)

  VastaaPoista
 15. Voi miten henkeäsalpaavan kaunis paikka. Ei sieltä sisälle jouda. Tuo kivetys on myös niin upea. Sinulla on totisesti kauneuden tajua.

  VastaaPoista
 16. Minna - kivipolun pohjalla on suodatinkangas, mursketta ja lopuksi kivituhkaa, johon kivet on naputeltu.

  Tiina - joo, joka vuosi sama tuska, aikaa puutarhalle on liian vähän!

  Tuija - sisätyöt ovat aivan hunningolla, mutta sehän kuuluu asiaan :) Olen haaveillut minäkin kasvihuoneessa nukkumisesta, toteuttaisinkohan idean viikonloppuna!

  Cheri - minustakin paikka on rauhoittava. Kaikki tontin tässä kohtaa luonnostaan olleet elementit luovat sen fiiliksen, omat aikaansaannokset vain hieman täydentävät tunnelmaa.

  Sametti Hortensia - sinähän sen sanoit, pyhä paikka, se se on!

  Kukkaiselämää - kiitos! Voi ei, mekkojuhlat eivät nyt olisi ensimmäisenä mielessä, mieluummin sormet mullassa :D

  Helinä - joo, nyt ei valiteta, tämä on ihanaa aikaa.

  Minna - :) Voi kun täälläkin sataisi, kasvit kaipaisivat kovasti vettä.

  Pirkko - kiitos!

  Maria Puutarhassa - viime kesä meni kivien kanssa ja onneksi samaan hommaan ei tarvitse ainakaan suuressa mittakaavassa ihan heti ryhtyä!

  Terhi - kiitos! Minä olen tainnut hieman ulkoistaa noita sisähommia ukko-rukalle!

  Irene - voi kiitos sanoistasi! Kuten jo äsken totesin, tässä kulmassa on tuo henki ollut jo läsnä ennen puutarhan muotoutumista.  VastaaPoista
 17. Onpa sinulla Maria huikean kaunis metsäpuutarha. Patsaat kruunaavat sen.

  VastaaPoista
 18. Leena ja pojat - kiitos kovasti, patsas kruunaa minustakin tunnelman.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.