maanantai 8. huhtikuuta 2013

SUUNNITELMA

Perjantaina säässä tapahtuu käänne. Yöksi on luvattu +2 astetta ja taivaalta saattaa ropsia vettä. Ai että minä kaipaan loskaa ja kuraa, sillä ilman rospuuttokelejä ei kevät pääse vauhtiin. Ei viime aikojen auringonpaisteessa sinällään mitään vikaa ole ollut, se ei vain ole vienyt kevättä eteenpäin. Tähän aikaan vuodesta on kestämätöntä, ettei lumipeite tunnu sulavan. Yöpakkaset ovat paukkuneet ja päivisin auringonsäteet ovat kimpoilleet jäätyneestä hangesta takaisin yläilmoihin. Toki meidänkin pihassa on jo pälvipaikkoja, mutta minä tarvitsen nyt enemmän, paljon enemmän. Siksi olenkin laatinut suunnitelman. Tänään ostin laatikollisen keltaisia ja kelta-violetteja pikkukukallisia orvokkeja ja perjantaina istutan ne ulos portinpieliä ja kuistia koristamaan. Viikonloppuna asennutan isännällä automaattiset kattoluukunavaajat kasvihuoneeseen ja kannan varastosta sinne jo täydessä lehdessä olevat japaninvaahterat. Ja tässä ei ole mitään neuvottelun varaa. Piste.

16 kommenttia:

 1. Yeah! :D Emme hyväksy enempää viivyttelyä kevään suhteen!

  VastaaPoista
 2. Erittäin hyvä suunnitelma :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä, Maria! Kampoihin vaan talvelle, ei tässä muu auta. Kunnon vesisade saisi ihmeitä aikaan. Ensimmäiset orvikit on tännekin jo hankittu. Jatketaan kevättä suunnitelmien mukaan vaikka talvi ei tajuakaan lähteä ajoissa :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa oikein kunnon kostoiskulta talvelle! Tämä jääkuoren sinnikäs maanpeittäminen tympii täälläkin. Ja vaikka maata on tullut esiin, ei aurinko paljon sitä lämmitä kun menee iltapäivän puolelle ennen kuin mittari kohoaa nollaan, ja sitten loppupäiväkin jää aika viileäksi. Masentavaa! Mutta tämänhetkisten tietojen mukaan perjantaista alkaen ei öisin enää olekaan pakkasta! Jippii!

  VastaaPoista
 5. Jee kun yöpakkaset väistyy niin kevään on ihan pakko päästä kunnolla vauhtiin! Taidan itsekin istuttaa viikonloppuna ulos nuo sisällä kituuttavat orvokkini:)

  VastaaPoista
 6. Nyt laitetaan kova kovaa vastaan! :D Mä olen kans päättänyt, että tämä talvi oli nyt tässä ja kevät alkaa loppuviikosta niin että pamahtaa.

  VastaaPoista
 7. Kukkahattuneiti - emme todellakaan, nyt on kovat piipussa!

  Kaisu - eikös vain!

  Kukkaiselämää - nyt loppuu tämä odottelu, en kestä enää yhtään mitään talveen viittaavaakaan!

  Cheri - nyt sadetta odottaa kuin jonkun kuivan kauden jälkeen. Matalapainetta, matalapainetta tänne vaan, sen jälkeen aurinko saakin jo muuta tehtävää kuin pelkän jäisen hangen sulattelun. Nyt mennään kohti vihreää kasvukautta.

  Saila - joo, olen muka pinnistellyt ja yrittänyt olla suivaantumatta. Nyt on mitta täysi ja vähän kuohuu jo yli laidankin! En odottele tämän viikon jälkeen enää yhtään.

  Minna - elämä on tuntunut pelkältä jääkaudelta, mutta nyt avataan kevät orvokeilla yhteistuumin!

  Tiina - joo, Big Bang, kunnon posaus!

  VastaaPoista
 8. Jaahas, sä sitten päätit siirtyä keväässä askeleen eteenpäin ;) Ihana suunnitelma, hyvin houkutteleva...

  VastaaPoista
 9. Hyvä hyvä! Olisinpa itsekin yhtä päättäväinen, nyt ei ole enää vain kevät myöhässä vaan myös minä itse :/ Suustakin tulee suunnilleen vaan kirosanoja kun katsoo ulos. No, jospa se nyt alkaisi sitten :) Kiitos kun tsemppaat!

  VastaaPoista
 10. Suunnitelma on loistava! Minäkin iloitsen vesisateesta, vaikka mennään mökille ja pitäisi puuhommia tehdä ulkona, mutta ei haittaa...satakoon vaikka saavista kaatamalla, kunhan nuo lumet sulaa.
  On tää ollut järkyttävä kevät!

  VastaaPoista
 11. Kuulin blogisasi ja kävin kurkkaamassa. Aivan ihana blogi ja kevättä odotelles myöskin t.Eeron äitee :)

  VastaaPoista
 12. Loistava suunnitelma!
  Minä eilen metsästin orvokkeja, muttei niitä löytynyt koko kaupungista. Kukkakaupassakin pitivät mua hieman tärähtäneenä, eivät kuulemma orvokit kestä tällaisia yöpakkasia...

  VastaaPoista
 13. Pirkko - nyt alkoi kevät!

  Sametti Hortensia - joo, nyt vain innolla puuhiin, vaikka niihin pieniinkin. Lähden kohta niitä orvokkeja istuttamaan! Pidetään mieliala korkealla, edelleen ihnan kasvukausi on edessäpäin ja luonto ottaa menetetyt päivät nopeasti takaisin ja kevät toivon mukaan tulee vauhdilla!

  Tuija - mukavaa mökkiviikonloppua, sateessakin on kiva puuhastella, lämmintä päälle vain!

  Eeron äitee - kiva kuulla! Kyllä se kevät nyt tuli, huomisen sateita odotellessa...

  Pioni - todella kumallista, nythän on jo orvokkien aika, ei niitä sitten enää kesäkuussa tule välttämättä ostettua, kun on jo paljon muutakin tarjolla.Kummallisia kukkakauppiaita ;)
  Mutta onneksi yöpakaset antoivat periksi.

  VastaaPoista
 14. Tänä aamuna jälkeen kello viisi aamulla oli ihmeellistä astua ulos ovesta ja huomata,että oltiin plussan puolella :)

  VastaaPoista
 15. Katja - pakkaset ovat nyt menneen talven lumia. En ole häiriintynyt edes loskasta, koska ilma vaan tuntuu niin ihanalta ilman pakkasta.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.