lauantai 27. huhtikuuta 2013

IHANAT HUHTIKUUN PÄIVÄT

Monen tunnit puutarhatyöt tuntuvat jäsenissä, natisen melkein liitoksistani. Huomenna jatkan heti aamusta ja mikä onni ja autuus, seuraavan kerran menen töihin vasta torstaina. Monta upeaa puutarhapäivää tiedossa. Kasvihuoneessa muuten retiisit ja salaatit ovat itäneet lavan suojissa.
Mehitähdetkin päätyivät taas uusiin ruukkuihin talvehdittuaan varastossa täysin ilman hoitoa. Joka kevät hellyn pienten elinvoimaisten lehtiruusukkeiden kasvuvoimasta ja järjestelen niillekin mukavat olot.  
 Ympäröivä maisema on edelleen väritön, mutta kasvihuoneessa on lupaava atmosfääri. Puutarhatöiden lomassa on nautinnollista piipahtaa lasihuoneen lämpöön ja tuoksuun, joka on aivan omanlaisensa: mullan ja kostean tiilen tuoksu.
 Kuolanpioni on aina ensimmäisenä nostamassa versojaan. Pieniä piippoja näkyy myös muun muassa tähtitulppaaneista ja olo käy malttamattomaksi, varsinkin kun tuntuu, että kaikilla muilla kukkii jo vaikka mitä.  
 Tämän päivän näkyvin työ oli perenna-alueiden siistiminen. Talventörröttäjät ovat nyt silppuna mullan pinnalla ja reunat kantattuina. Näkymät muuttuvat kertaheitolla siistimmiksi. Perenna-alueiden kunnostuksella olikin jo kiire. Pian siellä ei voi astella tallaamatta maasta nousevia versoja. Huomenna voisin levitellä vielä puutarhakompostista maatunutta multaa silpun päälle. Ihanat huhtikuun päivät, näistä olen haaveillut koko talven.

Loppuun vielä tunnustus, jonka sain Marilta Onnenapiloita-blogista. Kiitos, tämä lämmittää mieltä!

17 kommenttia:

 1. Hieno nähdä, että kasvihuoneessasi taimet jo kohoavat. Minä kylvin viikko sitten erilaisia salaatteja ja lehtivihanneksia. Ehkä nekin kohta kohoavat mullasta.

  Minun mehitähteni ovat talvehtineet menestyksellisesti ruukuissaan kasvulavassa lumipeiton alla viimeiset pari talvea.

  VastaaPoista
 2. Mukavia loma päiviä, onhan se lomaa puuhastella pihalla, vaikka jäsenissä ja selässä tunteekin illalla pientä jäykkyytä:) Minä lakaisin tänään kolatessa nurmelle kantautunutta sepeliä. Haravointi taitaa jäädä sieltä täältä rapsimiseksi, valkovuokot on jo niin nousussa! Ihme kun jaksavat kasvaa leikatulla alueellakin!

  VastaaPoista
 3. Leena K - oli kiva yllätys, tämähän on ihan ensimmäinen kokeilu laatuaan. Lavassa on ollut lasikannet kiinni koko ajan, joten lämpö on pysynyt hyvin sisällä. Totta, nuo mehitähdet talvehtisivat hyvin ulkonakin, varastoon on ollut vain helppo nostella astiat syksyisin.

  Minna - näin lomapäivät kuluvat melkein parhaiten! Voi että, minä vasta haaveilen valkovuokoista puutarhaani!

  VastaaPoista
 4. Ei hätää, ei mullakaan kuki vielä mikään. Jos se yhtään lohduttaa :P Tosiaan kun katselee toisten blogeja niin kaikilla on jo vaikka mitä kukassa. Sulla on sentään tuo kasvari kuosissa, mun pitäis siellä suorittaa suursiivous. On ollut pelkkänä varastona syksystä saakka.

  Mukavaa "vappulomaa" sulle ja nautinnollisia puutarhapäiviä! :)

  VastaaPoista
 5. Voi että, todellakin täytyy syksyllä istuttaa niitä krookuksia niihin paikkoihin joista ensimmäisenä lumi sulaa! Harmillista ettei siellä vielä kuki, kun niin monessa blogisa voi ihailla kukkia. Ja Tiinalla sama juttu :-( Pikaisia kevätkukkia sinne teille!

  VastaaPoista
 6. Ihania kevätpuuhia!!! Olet ollut ahkerana =)
  Siellä on jo kevät hiukan edempänä.. Antaa toivoa tännekkin! Raparperi oli tullut pintaan meillä, ei vielä muuta...

  VastaaPoista
 7. Sun kasvihuone on niin ihana, ja tykkään kovasti mehitähti-istutuksestasi :)

  VastaaPoista
 8. "Puutarhanhoito vaatii saranoilla toimivan valurautaisen selän". Sanoi Charles Dudley Warner. Ja minustakin tuntuu siltä, kun koko päivän kyykkii ja haravoi pihalla!
  Eipä meilläkään vielä kuki muuta kuin Terran orvokit. Pionit ja sipulikukat ovat nousussa, hiljalleen, kun ei malttaisi odottaa!
  Kävin tänään Markin messuilla ja ostin sieltä Saila Roution kirjan. Ja kenenkäs puutarhahommia siellä kirjassa esiteltiinkään!
  Kivaa "lomaviikkoa"!

  VastaaPoista
 9. Voi sinua onnenpekkaa, kun olet jo saanut pihalla uurastaa! Minulla olisi vielä pari työharjoittelupäivää jäljellä, mutta sitten vapun jälkeen muutama päivä vapaata. Silloin olen varmasti pihalla, oli keli mikä hyvänsä!

  VastaaPoista
 10. Aluksi on noita tuntemuksia puutarharaadannasta ennen kuin kroppa tottuu. Kasvihuoneesi on ihana keidas, ajatella, että retiisit ovat jo taimella, saat aikaisen sadon.

  VastaaPoista
 11. Ei täälläkin pahemmin mikään vielä kuki, jos yhtään lohduttaa! Onneksi on tuo kasvihuone, jossa voit fiilistellä :) Eikö sielläpäin kasva valko- ja sinivuokkoja metsissä? Vai haluatko erikoisuuksia? Pitäiskö mun käydä nykäisemässä molempia sulle metsästä sitten kohta? Vielä eivät kuki. Mulla on myös loma, ajattelen sitten sua, toista iloista tarhuri kun tuolla pihamaalla touhotan :)

  VastaaPoista
 12. Blogissani on jotakin sinulle :)

  VastaaPoista
 13. Sama lomapäivien tahti täälläkin :) Vähäiset ovat kukkailot täälläkin toistaiseksi. Kevät on viime vuoteen verrattuna myöhässä parisen viikkoa ainakin. Sipulikukkien tiittejä jo näkyy: pari lumikelloa ja yksi krookus kukassa. Siinäpä se. Ja tänään juuri postasin kuvat nuppuisista kevättähdistä, eivät nekään suostu tuikkimaan, kun kylmä ja kova tuuli puhaltaa mökkimaisemissa päivästä toiseen :( Kasvihuone olisi kiva...

  VastaaPoista
 14. Hei, minullakin on sinulle tunnustus blogissani!

  VastaaPoista
 15. Mullakin pääosin perennat silputtuina, ja kanttauskin aloitettu. Toivottavasti huomenna sää suosii puutarhaharrastajaa;)

  VastaaPoista
 16. Bongaapas sun blogista ihania kukkia :)

  VastaaPoista
 17. Tiina - kukkia odotellen edelleen!

  Saila - joo, krookukseni kasvavat varjossa, kukista ei vieläkään tietoa :/

  Karolina - vaihtelevasti kevät tuntuu edistyvän, täälläkin jotenkin erityisen hitaasti.

  Pirkko - kiitos, kasvihuone antaa kyllä iloa erityisesti tähän aikaan vuodesta.

  Eeviregina - hyvin sanottu! Kaupasta ostetut täälläkin ovat edelleen ainoat kukkivat, mutta odotellaan rauhassa. Ja joo, sieltä Sailan kirjasta voi bongata tutun kasvihuoneen.

  Tillikan Tupa - nämä ensimmäiset puutarhapäivät ovat parhaita, kylmyydestä ja vehreydettömyydestä huolimatta!

  Cheri - tämä on kyllä parasta hyötyliikuntaa mitä ajatella saattaa!

  Sametti Hortensia - en ole löytänyt luonnonvaraisia vuokkoja täältä päin. Muista, kun joku vuosi sitten ajeltiin bussilla Tampereelle ja huokailin ikkunasta, miten ojan varretkin loistivat valkoisena vuokoista. Ei, en kaipaa erikoisuuksia, niitä ihan tavallisia vain. Iloa puutarhalomaasi!

  Pirkko - kiitos!

  Intianminttu - odotellaan vielä, ainakin tulppanien auetessa on tiedossa todellista kukkaloistoa!

  Tuulia - kiitos!

  Pioni - nämä esivalmistelutyöt ovat kyllä kivoja ja kun nyt jaksaa ahkeroida, palkitaan työ sitten kesän kuluessa!

  Marianne - kiva kuulla!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.