maanantai 18. maaliskuuta 2013

ELÄMYSVIIKONLOPPU

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, kylmän aurinkoinen lauantai, reilu kourallinen innostuneita ja ehkä hieman jännittyneitäkin puutarhabloggareita sekä lajissaan viides Tulppaanien lumo -näyttely. Siinä ainekset, joista menneen viikonlopun hartaasti odotettu blogitapaaminen koostui. 
Else ja Vesa Leivo olivat jälleen näyytelyn takana ja oli ilo päästä tapaamaan heitä. Vesa viihdytti vierailijoita kertomalla mielenkiintoisia asioita sipulikukkien historiasta ja näyttelyä edeltäneistä hyötövaiheista edesottamuksineen ja onnistumisineen.
Ihanat sipulikukat kauniissa ympäristössä olivat lääkettä talven riuduttamalle ruumiille ja sielulle. Kasvihuoneiden lämpö ja kosteus tuntuivat epätodellisen ihmeelliseltä ja olisin mieluiten jäänyt lasihuoneiden sisäpuolelle odottamaan oikeaa kevättä.
Näyttely oli pienuudestaan huolimatta tai ehkä juuri sen vuoksi ihastuttava ja kukkia katsellessa ja nuuhkiessa kiitin itseäni, että vaivauduin kaivamaan sipuleita maahan ihan kelvollisen määrän kuluneena syksynä. Viikonloppuun mahtui vielä monta muutakin mukavaa hetkeä, joihin palaan seuraavaksi. Kiitokset kaikille ihanille ystäville, joita pääsin viikonloppuna tapaamaan. Puutarhaharrastajien yhteisöllisyyttä olisi syytä vaalia enemmänkin vastaavanlaisilla kokoontumisilla tai muilla mukavilla ja hyödyllisillä tempauksilla. Tämä oli meidän joukolle hyvä alku, toivottavasti tapaamme tulevaisuudessakin.

13 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle, Maria! Oli todella mukava tavata. Hyvää alkanutta viikkoa!

  T. Satu ja Anne-Mari

  VastaaPoista
 2. No ihan varmasti tavataan! Äsken suihkussa tuli mieleen, että pitäiskö sitä ihan joku Suomen Puutarhabloggarit ry tms perustaa. Lauantain värikylläisyydellä ja mullan tuoksulla jaksaa taas pienen hetken odotella lumien sulamista. Mukavaa viikkoa sulle! :)

  VastaaPoista
 3. Oih ehkä minäkin jo ensi vuonna voin liittyä seuraanne blogien kirjoituksista päätellen teillä on tosiaankin ollut mukava tapaaminen, harmittaa kun taitaa minulta tänäkin vuonna jäädä tuo näyttely väliin vaikka näin lähellä Helsinkiä asunkin:( Mutta nämä kuvat lämmittävät mieltä kovasti ja nostavat fiilistä, unelmissa siintävät jo kevään omat sipulikukat:)

  VastaaPoista
 4. Mukavaa,että teillä oli mukava tapaaminen. Ja ensi kerralla on ihan pakko minunkin päästä mukaan. Tiina,sinä sen keksit,perustetaan ihmeessä :)

  VastaaPoista
 5. Siellä kasvihuoneiden lämmössä olisi kyllä vierähtänyt pidempikin aika :)

  Oli todella hienoa,että tällainen tapaaminen järjestyi,enkä usko,että jäi viimeiseksi.
  Tiinahan heitti ilmoille ihan hyvän idean!

  VastaaPoista
 6. Viikonloppu oli niin täydellinen, että sen ei olisi suonut loppuvan. Paras lopetus olisi tosiaan ollutkin piiloutua kasvihuoneen ylimmälle orrelle linnuksi naamioituneena ja odotella siellä kevättä!

  VastaaPoista
 7. Oli ilo tavat, Maria! Oli myös suurenmoista viipyä hetki kesässä, talvi kuluttaa voimavaroja eikä tähän aikaan ei toivo muuta kuin, että siitä pääsisi lopullisesti ja saisi pian ihastella kasvua puutarhassa. Toivottavasti tapaamisista tulee tapa :)

  VastaaPoista
 8. Samoin Maria, oli todella ilo tavata sinut ja muutkin mukavat kasvihörhelöt...nyt on jotenkin mukavampaa kommentoida, kun on kasvot, kenelle puhua.:)Ja todellakin toivottavasti tavataan vielä.

  VastaaPoista
 9. Satu - kiitos samoin, oli ilo tavata!

  Tiina - näillä mennään mukavasti kohti kevättä, kylmästä säästä huolimatta! Eköhän me taas jotain mukavaa keksitä!

  Minna - olisi ollut tosiaan hurjan kiva tavata myös sinut, mutta varmasti tulee uusi tilaisuus!

  Tiina - jatkossa meitä on varmasti jo isompi joukko kasassa!

  Katja - eikä se vaatinut edes kovin paljon järjestelyä. Ei muuta kuin jatkossakin ideoita ilmoille!

  Saila - sanos muuta! Kiitos seurasta, oli niin mukava tavata kaikkia ja päästä koluamaan kevään ensimmäisiä vihermyymälöitä kanssasi!

  Cheri - kiitos samoin! Talvi on tosiaan vienyt ihmestä elinvoimaa, mutta kummasti pienetkin kevään merkit saavat heräämistä aikaan.

  Tuija - mukavia hörhelöitä kaikki olivatkin! Eiköhän me tavata uudestaakin.

  VastaaPoista
 10. Tämä oli tosiaankin hyvä alku:)
  Kiitos mukavasta seurasta, toivottavasti nähdään kesäkuussa.

  VastaaPoista
 11. Ja heillä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana...harmittaa kamalasti etten päässyt mukaan kun nassikat sairastivat. Toivottavasti näitä tapahtumia tulisi lisääkin.

  Huomaan, että Ikean hylliksetkin ovat päässeet näyttelyyn asti :)

  VastaaPoista
 12. Pioni - kyllä, päivä on jo kalenterissa, toivotaan että kesäkuussa näemme taas!

  Sametti Hortensia - kaipasin tosiaan kovasti suakin tapaamiseen. Uskon, että tämä eka tapaaminen madalti kynnystä järjestää jotain vastaavaa jatkossakin. Arvaa, totesin ihan saman noista Hylliksistä!

  VastaaPoista
 13. Oli niin kiva lueskella teidän muiden tapaamisesta, että minäkin haluaisin nähdä teitä. Tässä olisikin ehdotus blogimiitistä pe 24.5.2013 Forssassa. Tuletteko mukaan? Tarkemmat tiedot: http://muotoilijanpuutarhassa.blogspot.fi/2013/04/tavattaiskos.html

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.