lauantai 16. helmikuuta 2013

TULISIPA JO HUHTIKUU


Hahmottelin jo viime kesänä kasvihuoneen rakentamisesta yli jääneitä tiiliä kasvilavan muotoon ja nyt löysin ihan sattumalta yllä näkyvän kuvan. Ihana! Jotain tuollaista ajoin takaa. Noin toimivia ikkunoita ei ole saatavilla, mutta se ei ole ongelma. Kirpputorilla oli vanhoja suorakaiteen muotoisia ikkunoita, ne täytyy käydä uudelleen katsastamassa ja hakea ehkä talteen odottamaan. Ajatuksena on muurata lava kasvihuoneen  ulkopuolelle pitkän seinän myötäisesti. Äh, tulisipa huhtikuu nopeasti, silloin pääsee jo kaivamaan!
*
Olen saanut haasteen ja tunnustuksen. Pahoittelen, olen surkean hidas reagoimaan näihin huomionosoituksiin, vaikka ne ilahduttavatkin. Pirkko pyysi kertomaan 8 asiaa itsestäni eli läväytetäänpä pari totuutta pöytään:

1. Tavallinen elämä on minua varten. Yksinkertaiset asiat ovat parhaimpia enkä ole koskaan kaivannut vauhtia, välkettä ja suuria tunteita. Ihmisenä mahdun pieneen tilaan, muut vallatkoon huoneen jos ovat tilan tarpeessa. 
2. Haaveilen uudesta tyylikkäästä polkupyörästä. Musta, perinteinen, ruskea nahkasatula ja pajukori. 7 vaihdetta täytyy myös löytyä. Merkki ja malli on katsottuna, säästöt eivät ole vielä kasassa.
3. Muutamat matkat Englantiin ovat tehneet minuun lähtemättömän vaikutuksen. Joka kevät minut valtaa suunnaton halu lähteä koluamaan upeita puutarhoja ja maaseutumaisemia.
4. Haaveilen kissakaverista Samuraille, mutta Olgan menetyksen myötä en tiedä, uskallanko ottaa taas uutta  riskiä menettämisen pelossa.
5. Fyysinen akilleen kantapääni ovat helposti jumiutuvat hartiat ja niskanseutu. Onneksi olen saanut vaivaani apua ja kun vain olisin ahkera itsehoidossa, ei kivuissa tarvitsisi kärvistellä tämänkään vertaa. 
6. Olen todella huono lähtemään pois kotoa. Viihdyn hyvin itsekseni ja oman perheen kesken enkä kaipaa laajaa sosiaalista verkostoa. Toisaalta tunnen huonoa omatuntoa siitä, että tärkeitä ihmisiä tulee tavattua liian harvoin.
7. Jos en saa päivittäistä hiljaista hetkeäni, tulen ärtyisäksi. Lataannun, kun saan tuijotella itsekseni vaikkapa takkatulta tai ikkunan takana avautuvaa maisemaa. Keväällä aloitan tuijottelun sitten pihamaalla.
8. Kaikki elollinen saa minut myötätuntoiseksi ja koen voimakasta yhteyttä luomakuntaan. Luonnossa saan olla oma itseni, eläimet ja kasvit eivät arvostele tai tuomitse. Lajitovereiden kanssa asiat eivät aina ole yhtä yksinkertaisia, mutta silti tarvitsemme toinen toisiamme.
*
Outilta olen saanut myös näin sydämellisen tunnustuksen, kiitos!

20 kommenttia:

 1. Meille tehtiin työpaikallani kasvilava isohkosta, vanhasta kerrostalon ikkunasta. Laudoista vain kehikko ja ikkuna sen päälle.
  Siinä oli karmit mukana ja yhdellä reunalla saranat. Laitoin sen saranareunan taakse, talon seinää vasten ja sen voi sitoa ylös, auki seinää vasten.
  Mutta tuo muurattu on kyllä huippu!

  VastaaPoista
 2. Eeviregina - mekin teimme toissa kesänä lavan laudoista ja vanhoista ikkunoista, se on ollut kasvihuoneessa. Nyt haluaisin nimenomaan tiilistä tehdyn, saisin käytettyä hyödyksi nuo jäljelle jääneet.

  VastaaPoista
 3. Meillä on haaveissa toinen isompi kasvihuone ja kasvilavat. Nuo ovat nätit tuossa kuvassa.

  VastaaPoista
 4. Onpa hienosti toteuttettu kasvilava. Tuossa kasvit näyttävät viihtyvän hyvin. Minullakin on pelargoneja autotallissa odottamassa pääsyä parempiin kasvuoloihin. Kivat tunnustukset.
  Kevättä odotellessa.

  VastaaPoista
 5. Toimiva ja kaunis lava, voiko muuta toivoakaan. Kovaasti täälläkin jo huokaillaan ikkunan luona, mistä tuota lunta oikein riittää! :P

  VastaaPoista
 6. Tässä blogissa tuntuu aina olevan kesä :) Kasvilavasuunnitelma tulee varmaankin toteutettua. Hienoja vastauksia, tunnistin itseäni monesta.

  VastaaPoista
 7. Halusin lähettää pienen sanan sanoa kiitokseni fantastinen pisteitä kirjoitat tällä sivustolla. Omat aikaavievät internet lookup on lopussa ollut kunnia erittäin hyviä ideoita vaihtaa Oman kaverukset. Olisin ilmaista, että monet meistä sivuston käyttäjät todellisuudessa ovat erittäin suotu olevan olemassa merkittävä yhteisön kanssa niin paljon ihania yksilöiden hyödyllisiä kohtia. Tunnen todella onnekkaaksi käytetään verkkosivun ja odotan niin paljon enemmän hauskoja hetkiä käsittelyssä täällä. Kiitos paljon vielä kerran paljon asioita.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana tuo kuvan lavasysteemi, mä jo hihkuin että se on sun koska kasvihuoneesi on myös yhtä ihanaa tyyliä ;)

  Kiitoksi vastauksista, enkö mä mitään kuvaa tai tunnustusta plätkässy? Hmph. Vastauksissa oli monta kohtaa jotka minäkin allekirjoittaisin.

  VastaaPoista
 9. My life - voi ei, koskahan minä alan haaveilla toisesta, isommasta kasvihuoneesta! Onnea uuteen projektiin.

  Kruunuvuokko - niin mustakin. Toivottavasti onnistumme toteutuksessa.

  Kukkahattuneiti - äläpäs muuta sano, auringon sulattavat säteet, tulkaa jo!

  Cheri - niin taitaa ;D
  Toivon, että saan lavasuunnitelman toteutettua!

  Anonyymi - kiitos mieltä lämmittävistä sanoistasi!

  Pirkko - ei, ei ole mun :D
  Voi, minä varmaankin hutiloin plakaatin kanssa, kyllä sinulla semmoinen oli!

  VastaaPoista
 10. Täälläkin odotellaan kaivuukelejä. Ensin olin vähän harmissani kesäkuun lomasta, mutta sehän on valtavan hyvä kuukausi puutarhatöille;)

  VastaaPoista
 11. Pioni - kesäkuu ei ole ollenkaan huono lomakuu, paras puutarhakuukausi heti toukokuun jälkeen!

  VastaaPoista
 12. Ihania vastauksia joita oli kiva lukea :) Minäkin olen ajatellut tehdä muuratun altaan kasvihuoneeseen. Kohtaan 5) olisi maailman helpoin niksi: etu- ja keskisormen välisestä nivelestä noin 2-3cm kohta rannetta kohti, paina kovaa n. minuutin ajan joka päivä. Loistava ensiapu niskaan+hartioihin.

  VastaaPoista
 13. Sametti Hortensia - kiitos! Tuota niksiä alan kokeilemaan!

  VastaaPoista
 14. Moi:)
  Puutarhahulluina mekin täällä odotamme sitä itse asiassa toukokuuta, huhtikuussa ei Ylivieskan korkeudella juuri vielä kaivella. (noh mie kyllä olen kaivellut mistä vain sulaa kohtaa on löytynyt :)) Juurikin tuo kaivelu on jotenkin verissä! Ja kivat rehelliset vastaukset :) Kotona niiiin hyvin viihtyvää sorttia ollaan mekin. Ja ota vain kissa, elämässä pitää ottaa riskejä!
  -Helena ja Blackie The Cat- ;)

  VastaaPoista
 15. Ihana kasvilava, sopii just nappiin kyllä kasvihuoneesi viereen!

  VastaaPoista
 16. Helena - kaivelu verissä, hyvin todettu! Lapio on kyllä tärkein puutarhatyökalu.

  Outi - katsotaan, saanko lavan aikaiseksi!

  VastaaPoista
 17. Mukavia vastauksia, yhdyn monissa kohdin sanoihisi. Miten upea kasvilava, tuollainen sopis kuin nakutettu ihanan kasvihuoneesi kupeeseen!

  VastaaPoista
 18. Tiina - se on tosiaan upea,toivottavasti saan edes jotain tuonnepäin toteutettua.

  VastaaPoista
 19. Ompa todella kauniit kasvilavat! Lämpenemisen ja lämmön säilymisen kannalta varmasti puuta parempi materiaali ja on käytännössä ikuinen! Mullakin on ollut kesäkeittiön hellaseinään tiilet hakusessa jo pitkään, sitten kun kohdalle sattuu täytyykin ottaa samalla myös lavakivet:)

  VastaaPoista
 20. Minna - totta, lämmönvarauskyky on varmasti tiilessä omaa luokkaa. Jos vanhoja tiiliä kävelee vastaan, on parasta ottaa koko läjä haltuun!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.