tiistai 25. joulukuuta 2012

EI JOULUA ILMAN PUUTARHAKIRJAA


Kuusen alla oli uusi puutarhakirja, Sweet Peas for Summer. Noh, tilasin tämän ihan itse, kun en ollut varma pukista. Laetitia Maklouf on hemaisevasti pukeutuva brittiläinen puutarhajulkkis ja tämä on hänen toinen kirjansa. Ehkä omaa puutarhaa alusta asti luova saa kirjasta eniten irti, mutta se, miten tämä nainen luo kukkivan puutarhan vuodessa, saa kenet tahansa inspiroitumaan. Minun ehdoton suosikkini on kuitenkin toinen nuori brittiläinen puutarhuri ja kirjailija Alys Fowler. Hänen kuusiosainen sarjansa The Edible Garden on hurjan innostava. Kurkatkaa täältä.

12 kommenttia:

 1. Ihana kansi! Tekijä onkin mulle ihan uusi. Sen sijaan Alys Fowlerin kirja The Edible Garden mulla on, se on kiva! Ja inspiroiva, tietysti... vaikka olenkin enempi koristepuutarhuri. Eli ei se niin inspiroiva ole, että olisi saanut mua käännytettyä vallan vihannestarhuriksi.
  Niin, en muista olenko saanut perheenjäseniltä puutarhakirjoja, he eivät ole tainneet tajuta sellaisia mulle hankkia! Onneksi on ystäviä, jotka tajuavat puutarhakirjan tarpeen nimenomaan jouluna!

  VastaaPoista
 2. Ihana linkki - ihana puutarha! Kiitos

  VastaaPoista
 3. Toivoin yhtä puutarhakirjaa, mutta joulupukilla taisi olla jonkin sortin dementia... Onneksi synttärit on tammikuussa, sitten voi ostaa vaikka itse itselleen niin saa varmasti haluamansa ;)

  Voi vitsit miten kivalta näyttää tuon The Edible Garden, sitä katsoessa taitaakin kulua tämä iltapäivä. Ihanan leppoisaa ja rauhallista, tuollaisia puutarhaohjelmia kaipaisi Suomenkin tarjontaan. Kaikki on nykyään sellaista nopeatempoista ja erinäköistä musiikinpärinää tulee kovalla volyymilla joka väliin. Tuota linkkaamaasi videota katsellessa mieli rauhoittuu ja sielu lepää.

  Mukavia joulunpyhiä sulle! :)

  VastaaPoista
 4. Minä en ole vielä yhtään tajunnutkaan, että voisi hankkia ulkomaisiakin puutarhakirjoja.... Hyvä vinkki, kiitos tästä :)

  VastaaPoista
 5. Tuo onkin paras tapa saada joululahjaksi puutarhakirja;)
  Nyt on hyvää aikaa katsoa puutarhaohjelmia, kiitos siis vinkeistä!

  VastaaPoista
 6. Saila - Kirjan kuvitus on kyllä herkullinen ja asiaakin on paljon, siinä mielessä oikein hyvä hankinta. Fowler on muuten niin mielettömän innostunut asiastaan, se kai inspiroi eniten ja tietenkin se, että britit tekevät asiansa ihan omintakeisella tyylillä. Ehkä hankin samaisen kirjan itsellenikin.

  Mies on muutaman kerran ihan omatoimisesti yllättänyt puutarhakirjalla, mutta muuten olen ollut minäkin tässä suhteessa omillani.

  Pirkko - kiitos, kiva jakaa näitä linkkejä, kun tiedän että varmasti löytyy muitakin, jotka niistä innostuvat!

  Tiina - juuri tuota itsekin pelkäsin ;)

  Jaksoja sarjaan löytyi tosiaan muistaakseni 6, haravoi ne muutkin ja nauti!

  Susanna - tuntuu, että suomalaisia kirjoja tulee liian harvakseltaan, siksi olen itse innostunut laajentamaan skaalaa. Toki kaikkea lukemaansa ei voi täällä käytännössä toteuttaa sellaisenaan, mutta itse ainakin saan myös ulkomaalaisista julkaisuista inspiraatiota ja ihan konkreettisiakin juttuja.

  Pioni - ehkä jonkun mielestä typerää lahjoa itseään, mutta ainakin lahja osuu nappiin. Joululoma ja uusi puutarhakirja alkaa olla jo itselleni perinne, josta ei voi enää tinkiä ;)

  VastaaPoista
 7. Puutarhakirjavinkit ovat aina tervetulleita. Käynkin kurkkaamassa mitä avautuu linkin takaa.

  VastaaPoista
 8. Näyttää tosi ilahduttavalta kirjalta. Tein itsekin saman tempun eli tilasin itselleni Englannista pari kolme ihanuutta,Alan Titchmarshia ym :) Nautinnollista tapaniniltaa sinulle kirjasi parissa:)

  VastaaPoista
 9. Cheri - nyt on aikaa lukea ja hakea vauhtia kevääseen :)

  Tiina - haa, sinäkin! Mitenköhän noita puutarhakirjoja voisi haalia vaikka pienen kirjastollisen :)

  VastaaPoista
 10. Ihana kirja ja fiksu veto ostaa kirja itselle :) Tuo mekkokin olisi kiva mikä kannessa on. Hirveä himo nimenomaan puutarhakirjoihin!

  VastaaPoista
 11. Sametti Hortensia - tuo nainen oli kyllä niin viehko joka kuvassa, mäkin haluaisin näyttää yhtä hemaisevalta ensi kesänä ;D

  VastaaPoista
 12. Taidanpa minäkin luoda itselleni tuollaisen perinteen;)

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.