sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

QUEEN'S GARDEN

Tässä muutama viikko sitten otettuja kuvia Lontoosta Kew Gardensin Queen's Gardenista. Ylväs kivirakennus on nimeltään Kew Palace.  Ovella oli vieraita vastaanottamassa kaksi viktoriaanista leidiä.
Palatsin ympärillä oleva puutarha jakautui erilaisiksi tiloiksi. Kivipolkuja, marjakuusiaitoja, patsaita, puksipuureunuksia ja ylväitä vanhoja lehtipuita, kaikki niin ihanan englantilaista.
Erilaisia näkymiä riitti riippuen mistä kulmasta katsoi. Kolmiulotteisuuden vaikutelma sai sydämen melkein pamppailemaan, tällaista kun ei joka päivä näe eikä koe.
Muotopuutarhan vieressä oli upea yrttitarha. Tarhaa kiersi laatoitetut käytävät ja itse yrttimaa oli suojassa alueen keskellä hieman maanpintaa alempana. Kaikki kasvit oli nimetty ja merkitty käyttötarkoituksen mukaan. Punatiilinen huvimaja ja porrasrakenteet, taattua englantilaista tyyliä.
Silmiä ja sielua hiveleviä näkymiä ja yksityiskohtia löytyi melkein joka askeleella ja olinkin erittäin tyytyväinen saadessani viettää puutarhassa aikaa ihan itsekseni. Koneella on kuvia iso joukko enkä oikeastaan ole vielä tukinut niitä kovinkaan tarkasti. Näytän jossain vaiheessa lisää. Kesäloma on alkanut, joten aikaa on.


7 kommenttia:

 1. Kaunista! Tuonne minä haaveilen vielä pääseväni :)

  VastaaPoista
 2. Voihan ihana!! Miten kivaa, että olet päässyt tuollaiseen paikkaan!

  VastaaPoista
 3. Vau, onpas hienoja kuvia! Ihanan vihreää, selvää ja simppeliä.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa ihanaa. Mä en ole vieläkään koskaan käynyt Lontoon maalla mutta himo alkaa kasvamaan ylitsepääsemättömäksi ja on alkanut viriämään ajatus jos syyskuun lopussa menis. Onko siellä vielä silloin kukkia, järkeni sanois että ois mutta järkeeni ei ole ennenkään ollut luottamista:)

  VastaaPoista
 5. Voi ihanaa, sä pääsit taas tuonne! Mahtoi olla taas mielenkiintoinen ja inspiroiva reissu. Kiva kun jaat kuvat kanssamme :-)

  VastaaPoista
 6. Kyllä Englannissa osataan, ei voi muuta sanoa. Muutama vuosi takaperin olimme Skotlannissa ja siellä puutarhat olivat myös aivan mahtavia. Huoh..sinne haluaisin uudelleen.

  VastaaPoista
 7. Olemme nyt käyneet kolme kertaa Lontoossa pienen ajan sisällä. Nähtävää ja koettavaa riittää, mutta puistot ja puutarhat ovat olleet luonnollosesti itselleni sitä parasta antia vuodenajasta riippumatta. Uskoisin minäkin, että syyskuussa puutarhoissa vielä riittää katseltavaa. Helmi-maaliskuun vaihteessakin olen saanut paljon irti ja päässyt todistamaan esimerkiksi magnolioiden ja jouluruusujen kauneinta kukintaa. Nyt Lontoo-kiintiö on kuitenkin täynnä toistaiseksi, mutta muualle päin saarta voisin lähteä milloin vain. Siellä ostaan tehdä monet asiat tyylikkäästi ;)

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.