perjantai 15. kesäkuuta 2012

PINKKIÄ JA KELTAISTA

Metsäpuutarhan muhevassa mullassa ja suodattuvassa auringonvalossa on mitä parhaimmat kasvuolosuhteet.  Tulppaanit ovat kasvaneet hurjan kookkaiksi ja alue kokonaisuudessaan on täyttynyt kasveista nopeasti. Haaveilemani alkukesän kelta-pinkki yhdistelmäkin toimii yli odotusten. 
Erityisesti olen iloinnut ojanpenkereeltä siirtämistäni puna-ailakeista, jotka kukkiessaan tulppaanien ja särkyneidensydänten lomassa luovat sopivan luonnollista ja villiä tunnelmaa. Kivityömaa jatkuu kuvassa näkyvän alueen reunaa kulkevalla polulla ja jos ihmettelette kiven luona olevaa rautahyllyä, voin kertoa sen olevan jälleen yksi roskalavalöydöistäni. Kotiuduimme muutama päivä sitten pieneltä Lontoon matkalta. Puutarhakuvia sieltäkin on luvassa, mutta nyt minusta tuntuu, etteivät ne vedä alkuunkaan vertoja näille oman puutarhan kuvatunnelmille.

10 kommenttia:

 1. Kelta-pinkki yhdistelmä toimii. Minulla se muodostuu kulleroista ja ailakeista.

  VastaaPoista
 2. Vähän cottage-garden -meininkiä, eikö totta? Meidän mökillä tuo väriyhdistelmä tulee luonnostaan, pinkkejä puna-ailakkeja ja keltaisia niittyleinikkejä :)

  VastaaPoista
 3. No eihän tuolle vedä mikään vertoja! Mikä ihana valo ja rehevyys. Pinkki ja keltainen rulettaa täälläkin, mulla särkyneensydämen kanssa viihtyy kultatesma-koristeheinä. Ja myös keltapeippi, ihania yhdistelmiä! Puna-ailakki on kans tosi ihana just nyt. Ne siementaimet mitä ei halua on maailman helpoin nyhtää pois. Juuri nyt en tosin raaski. Niittyleinikitkin juuri aloittivat samoissa paikoissa puna-ailakkia kompaten :-)

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis väriyhdistelmä tosiaan! Särkyneetsydämet on ihan lemppareita.

  VastaaPoista
 5. Kaunista, puna.ailakka kotiutunut meikäläisen pikkupihalle ihan ittekseen. Kävitkös Chelsea puutarhashowssa?

  VastaaPoista
 6. Iloinen väriyhdistelmä! Haaveissa myös tuo väriyhdistelmä mutta esikoilla toteutettuna!

  VastaaPoista
 7. Valtavan kaunista <3 Nauti! Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Ihanaa väri-iloittelua!
  Meillä puna-ailakki on muuttanut ihan itse kukkapenkkiin. Ensin nykin sitä pois, mutta sitten ajattelin että sehän on mukava lisä väriloistoa ja nyt se saa kasvaa. Toki näyttää siltä, että sitä joutuu alkaa vähän rajoittamaan...

  VastaaPoista
 9. Keltaiset kukat tuovat piristävää tunnelmaa puutarhan eri osiin. Olen oppinut luottamaan omaan fiilikseen, mihin väri sopii ja mihin ei. Tässä kohdin yhdistelmä on ainakin mitä hehkein.

  Henrietta, emme käyneet, mutta näyttelyn kotikulmilla kävin, Chelsea Physic Gardenissa.

  VastaaPoista
 10. Olen joitakin vuosia sitten tuonut pehkon puna-ailakkeja jostain ja nyt se on levinnyt ympäriinsä. Pidin siitä erityisesti kun se kukki lemmikkien meressä. Siitä tuli jännä ja vähän erilainen juttu kuin ikuinen forget-me-not -maisemani.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.