maanantai 2. huhtikuuta 2012

ODOTETTAVISSA TULPPAANINKUKKIA


Helmihyasintit kukkivat jo, mutta tulppaanit piilottelevat vielä tovin. Joku aika sitten paukkuneet pakkasetkaan eivät säikäyttäneet istutusta, jonka ihan kokeilumielessä kannoin jo maaliskuun alussa kasvihuoneeseen. Nyt haaveilen jo uusista sipuliruukuista ensi kevät mielessäni ja voin melkein nähdä kirjopikarililjoja saviruukuissa, hyasintteja ja...
Arvaatkaas, mihin kipitin heti kaarrettuani työpäivän jälkeen pihaan? Uusi valkoinen lumikaan ei harmittanut, kun sitä sai ihailla 30 asteen lämmössä silmiään siristellen keväisten kukkien ja kuumaturkkisen kissan kanssa.
Täydellisen rentouttavaa. Tosin puolen tunnin jälkeen lämpö tuntui melkein liialliselta ja minua rupesi kauheasti nukuttamaan, mutta kasvarissa ei ollut minulle yhtä viilentävää paikkaa tarjolla. 
Akut latautuivat taas ihmeellisellä tavalla. Jos kotini on linnani... on kasvihuone pyhättöni.
 
'Kaunis blogi' -tunnustus rantautui luokseni Autuas olo -blogista jo joku aika sitten. Autuaan olon Cherillä onkin hämmästyttävä taito pukea kauneus kuviksi ja sanoiksi. Kiitos Cheri, olen otettu! Tunnustus pitäisi jakaa eteenpäin viidelle blogille, jolla on alle 200 lukijaa. Olen armottoman myöhässä ja luulen, että tunnustus on ehtinyt tässä välissä jo moneen paikkaan. Joten nautin itsekkäästi saamastani huomionosoituksesta!


14 kommenttia:

  1. Oi että tuo sun kasvihuone se on vaan niin ihana <3 Pyhättö on just oikea sana sille :) Mulla tänään eka työpäivä takana ja aivot raksuttaa tuhatta ja sataa puutarha-asioiden parissa. Voi tilipussiraukkaani :D

    VastaaPoista
  2. Joka kerta kurkistaessa blogiisi pitää huokaista syvään. On se vaan niin ihana. Tällä hetkellä suurin haaveista. Vanhoista ikkunoista sen ajattelin rakentaa, kunhan aika sallii. Toivottavasti sallii. :) Pyhättö se varmasti onkin!:)

    VastaaPoista
  3. Voi tuota Samuraita kun se on niin SÖPÖ! <3 Kuuma kesäpoika ja kasvihuone, siis onko elämässä mitään parempaa...
    Tulppaanisi näyttävät tosi samoilta kuin minun 'Carnaval de Nice' eli Nizzan karnevaalit. Punavalkoinen kukka onkin juuri sitä, karvenaalimeininkiä! Oli sitten sitä tai tätä lajiketta, niin hauskaa aikaista kukkakarnevaalia kasvarissa!

    VastaaPoista
  4. Kyllä tuossa pyhätössä kelpaa ja jos teet sinne kukka-alttarin voin tehdä sinne pyhiinvaellusmatkan. Minua harmitti niin vietävästi kun aamulla heräsin ja näin kaiken valkoisena, nyt sataa lisää vaan.

    VastaaPoista
  5. Mitäpä kasvihuoneella tekisi jos ei siitä osaisi nauttia täysin rinnoin, Samuraikin osaa tuon taidon. Nuo mainitsemasi lämpötilat tuntuvat ihan uskomattomilta kun täällä katsoo ulos.

    VastaaPoista
  6. Tiina, mä niin voin kuvitella, miten innoissas sä oot, mäkin hurahtaisin tuollaisessa työpaikassa! Nautinnollisia työpäiviä!

    Helinä, kiva että onni ja autuus välittyy kuvista ja innostaa jokaista haaveilemaan omasta kasvihuoneesta. Se on nääs unelma, joka kannattaa toteuttaa. Vanhoista ikkunoista saakin kauneimman.

    Saila, Samppa on niin lempeä luonne ja hieno tyyppi. Se yllätti mut kasvihuoneesta ja kömpi syliin halaamaan, kun ei oltu nähty sitten aamun :) Noi tulppaanit oli jotain A:lla alkavia, mutta en muista mitä! Jossain postissa mainitsin lajikeen, olivat kuvassa pinkkjä vihreillä raidoilla, saas nähdä miltä ne oikeasti näyttävät...

    Henrietta, joo kyllä aamu valkeni hieman masentuneissa tunnelmissa, mutta kyllä tuosta päästään, kun taas lämpenee.

    Cheri, minä olen kyllä yrittänyt ottaa kaiken irti, mutta silti tuntuu, etten ehdi istua kasvarissa riittävästi ;) Pitäisi aamuisin muistaa käydä raottamassa ovea niin, että Samppa pääsisi fiilistelemään munkin edestä.

    VastaaPoista
  7. Kasvihuone se on kyllä ensimmäinen paikka mihin minäkin suunnistan töiden jälkeen tai ennen töitä, riippuen työvuorosta, siellä aika pysähtyy ja nuppi latautuu kummasti:D Kiva tuo sun kasvilava, mullakin on suunnitelmissa tuommosen rustaaminen kasvariin.

    VastaaPoista
  8. Byääh, mun kasvihuone on melkein hautautunut lumen alle. Sulla on niin ihanaaa, onnea myös uusimmasta tunustuksesta -ei ihme että niitä sinulle satelee ;)

    VastaaPoista
  9. Oi onneksi Sinulla on nyt tuo kaunis paikka, jossa pääsee kevättunnelmiin :) Kisuli on niiin söpö, loikoilee siellä täällä!!! Ihania nuo tulppaaniruukkusi, lääkettä sielulle...

    VastaaPoista
  10. Oi, teillä on ihan kevät! Käyhän hakemassa lisää hyvää mieltä haasteen muodossa pellosta :o)

    VastaaPoista
  11. Kasvihuoneessa todella tuntuu olevan jo lähes kesä, ainakin silloin kun aurinko paistaa:)
    Aivan ihania kukkia löytyy taas täältä puutarhastasi!

    VastaaPoista
  12. Tarja - en kyllä keksi parempaa paikkaa! Kasvilava on oiva, tosin tämä on ensimmäinen kevät ja mietin, mitä ja milloin kylväisin. Pitäisi asentaa mittari, joka seuraa yölämpötiloja; päivisin lavan multa on todella lämmintä.

    Elämää ja elämyksiä - kiitos! Kyllä ne lumet lähtevät. Oma kasvihuoneeni on niin aurinkoisella paikalla, että kevät lähtee siellä käyntiin nopeasti.

    Hortensia - kiitos, kasvihuone on lievittänyt kevään tuskaa. Lumipeitteen tullessa yhä uudestaan maahan on tuntunut lohduttavalta avata kasvihuoneen ovi ja kömpiä sisään. Samurai ymmärtää kasvihuoneen arvon ja tulee aina
    perässäni nauttimaan elämästä.

    Vianna - kiitos, tulen noutamaan!

    Pioni - totta, heti kun aurinko menee pilveen, lämpötila laskee välittömästi, mutta aurinkoisella säällä tunnelma on kuin keskellä kesää.

    VastaaPoista
  13. Maria, uskon todellakin, että saat voimaa ja rentoustusta kasvihuoneestasi, se on aivan ihana.
    Lohdutukseksi voin kertoa, että täälläkin on lunta vieläkin paikkapaikoin aika paljon, mutta eilen iltakierroksella tein ihanan löydön, vaaleanpunainen jouluruusuni on alkanut kukkimaan, siinä oli ainakin yksi iiiiiso tanakka kukka, en pystynyt menemään lähemmäksi katsomaan,kun oli tossut jalassa ja penkin edessä oli vielä reilu lumikerros.Mutta viikonloppuna varustaudun kameralla ja lapiolla, joten kuvia tiedossa.
    Aurinkoista viikon jatkoa sinulle ja nauti ihanasta kasvihuoneestasi minunkin puolesta.

    VastaaPoista
  14. Kissa löysi mukavan paikan :) Kasvihuone vartija.

    VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.