perjantai 2. maaliskuuta 2012

ETUMATKA

Katsokaa, millaisen viherpehkon kannoin varastosta kasvihuoneeseen! Tuntuu ihan keväälle. Juuri tällaisesta etumatkasta lasiseinien sisällä olen haaveillut. Luulen, että viikonloppuna minut löytää helpoiten täältä ehdottomasta lempipaikastani, jossa lämpötila kipusi tänäänkin 26 asteeseen.
Helmihyasinttien seasta pilkistävät tanakat tulppaanin alut. Multa oli rutikuivaa ja helmihyasinttien lehdet valjuja ja honteloita. Loraus vettä, kyllä ne tästä reipastuvat.
Sipuleiden lisäksi murateilla saa kasvihuoneeseen sinne kuuluvaa vihreyttä jo heti kevään alkaessa. Metallisoikoissa kasvavat japaninvaahterat täytyy myös nostaa kasvihuoneeseen ennenkuin ne alkavat tehdä lehtiä liian lämpimässä varastossa. Sitten voisin hakea kaupungilta jotain valmiita sipuliruukkuja, krookuksia, helmihyasintteja ja tulppaaneja näytti ainakin olevan tarjolla. Ihanaa kevään ensimmäistä viikonloppua!

13 kommenttia:

 1. Iloista kevättä ja fiilistelyhetkiä kasvihuoneessa!

  VastaaPoista
 2. Voi ihanaa, nyt viime kevään aherrus palkitaan ja kevääsi alkaa paljon aikaisemmin! Mahtava juttu. Oi kevät <3
  Ihanaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kevät!! Nautitaan siitä alkaen yy kaa koo nyt!!

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihanaa! Huoh... Kyllä sun nyt kelpaa :) Täytyy varmaan itsekin ens syksynä istutella astioihin sipuleita niin on sitten heti maaliskuun alusta mitä ihailla. Aurinkoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 5. Voi apua, missä se mun kasvihuoneeni ny on, juurikin tuosta samaisesta kevään varaslähdöstä oon haaveillu, voin haistaa nenässä kevään tuoksun joka tuolla on...

  I-H-A-N-A-A

  VastaaPoista
 6. Oi oi oi! Kyllä on varmasti ihana puuhailla kasvihuoneessa, vaikka muualla vielä kylmä. Varo, muratti voi ottaa siipeensä paahteesta.

  VastaaPoista
 7. Wonderful! Im still dreaming of a bigger greenhouse where I can sit and just relax (haha, sit?) early spring. Your so lucky to have that! And it looks great!

  Have a nice weekend!
  Sandra

  ps. Im a finlandssvensk that are awful at finnish spelling so i rather write in english if its ok.

  VastaaPoista
 8. Olen oikeasti niin aidon iloinen istuessani auringon lämmittämässä kasvihuoneessa. Huolet ja murheet saa jättää ainakin hetkeksi ja keskittyä tähän hetkeen. Mies meni just sahaamaan rankoja polttopuiksi, taidan minäkin mennä ulkoilemaan, kasvihuoneeseen :)

  Sandra, thaks! That's really ok, you can write english or swedish!!!

  VastaaPoista
 9. Aurinko paistaa, mutta tuuli on kuulemma hyytävä. Itse en sitä vielä kokenut, istuskelen sisällä ja nautin täältäkäsin auringonpaisteesta. Mutta päiväteeni voisin käydä nauttimassa kasvihuoneessa, jos ovi on sulanut auki. Todennäköisesti on, aurinko kun on paistanut jo monta päivää:)
  Ihanaa vihreyttä löytyy sinun huoneestasi!

  VastaaPoista
 10. Kasvihuoneesi näyttää oikein kutsuvalta. Hyvin se aurinko jo lämmittää, kun noinkin lämmintä on kasvihuoneessa.

  VastaaPoista
 11. Kunnon pöheikkö tuo sipulikukkaistutus, aivan mahtava! Murattikin näyttää tosi hyvinvoivalta, olet oikea viherpeukku. Vielä ne japsivaahterat tuonne ja sitten voikin jo muuttaa asumaan kasvihuoneeseen :) Otatko vuokralaisia?

  VastaaPoista
 12. Ihanalta näyttää! IHANA kevät!

  VastaaPoista
 13. Oho, onko sulla kasvihuoneessa lämmitys? Mulla on lämpöennätys ollut vasta +16 ihan auringon voimalla :D

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.