lauantai 18. helmikuuta 2012

PISTOKKAITA

Yllätyslöytö Plantagenilta, myyvät tänä keväänä muun muassa pelargonin pistokkaita! Ostin viisi eri lajiketta, mutta joudun luullakseni hakemaan vielä muutaman lisää! Varastossa talvehtineet pelargoniat pääsivät tänään valoon ja saivat uuden mullan juurilleen. Ränsistyneitä, mutta eläviä aarteita. Muutama ruukussa talviunta viettänyt kärpänen pelmahti tupaan ja sai Samurain onnesta sekaisin; kevään merkkejä ilmassa!

25 kommenttia:

  1. Voi kissan riemua kun kärpänen pörrää talvella :-D Minulle on käynyt muutaman kerran niin, että horrokseen vaipuneet kärpäset ovat heränneet kun olen tullut kotiin ja talo lämmennyt. Siinä on sitten menty vähän rallia... Pojat ja minä perässä, lätkän kanssa.
    Vai pistokkaita! Eipä siitä taida olla kuin reilu viikko kun kävin Paltagenilla mutta eihän siellä ollut mitään keväistä (paitsi siemenpussit, niin ja esikkoja, mutta en sortunut - siellä). Pitääpä ottaa ohjelmaan! Tai ehkä ei... kun olen menossa Tukholman messuille ja siellä tietää olevan satoja ellei tuhansia eri pelargonin pistokkaita monellakin myyjällä plus Ruotson pelargoniyhdistyksen osastolla (miksei meillä ole sellaista?). Tai ehkä... olikohan Plantagenilla lajien pistokkaita? Olen alkanut kiinnostua luonnonlajeista, vaikka noihin on niin helppo hullaantua ihan kaikkiin.
    Sulta saatu Westerlundi on edelleen pieni mutta voimissaan :-)

    VastaaPoista
  2. Käyppäs uudelleen, olivat kuulemma ensi kertaa valikoimissa. Pelargonioiden lisäksi oli verenpisaroiden ja petunioiden pistokkaita ja 5 eurolla sai 5 kpl! Kiva kuulla, että Tohtori voi hyvin, eiköhän se siitä vantteroidu. Tukholman messut houkuttelevat, maakunnan puutarhaseura lähtee ja tuumasin, lähteäkö vai ei...

    VastaaPoista
  3. Lähäre ihmeessä! Mielestäni kannattava reissu, siellä ovat messut paljon suomalaisia messuja kauniimmat ja innostavammat, huomattavasti harvinaisuuksia jne. Mitenkään suomalaisia messuja väheksymättä, mutta... jotenkin tuolla Tukholman messuilla innostuu aina paljon enemmän. Johtuneeko pitkästä matkasta ;-)

    VastaaPoista
  4. Oi, kuulostaapa hyvältä! Harmi että lähin Plantagen on yli sadan kilsan päässä Raisiossa. Paljon pelargonian pistokkailla oli hintaa? Mitä kaikkia lajikkeita ostit?

    VastaaPoista
  5. Saila - tuumaan vielä ;)

    Tiina - vitosella sai viisi, muuten 1.45 kpl eli olivat edullisia. Tutkailin juuri Suuresta pelargonikirjasta ja netistä, mitä tarkalleen ottaen tuli ostettua. Nicolaj ja Dr. Ingrid; kuuluvat Mårbacka -ryhmään. Mary ja Appleblossom; molemmat ilmeisesti ruusunnuppupelargoneja. Wilhelm Langguth; koristelehtipelargoni, vanha saksalainen lajike. Concolour Lace; tuoksupelargoni (tuoksuu ruusulta) sekä riippapelargonit Burgundy ja Balkon Stelle. Jännä nähdä, mitä näistä tulee!

    VastaaPoista
  6. Minäkin kävin Plantsussa, mutta tietoisesti kuljin 'laput silmillä' tuon pistokaspöydän ohi kun kotona on niin vähän valoisaa tilaa kaikille taimille.
    Minä jo ilmoittauduin puutarhaseuran messumatkalle, koskaan aiemmin en ole ollut Tukholman messuilla, joten odotan innolla matkaa, toivottavasti nähdään niissä merkeissä! :)

    VastaaPoista
  7. Nuo terhakkaat pistokkaat ehtivät hienosti kasvaa ensi kesäksi :)

    p.s. Ihanan blogin palkinto odottaa sinua täällä ;)
    http://romppala.blogspot.com/2012/02/tunnustusta.html

    VastaaPoista
  8. KEVÄT LÖYTYI TÄÄLTÄ!!Ihanaa pistokkaita! jännitys palkitaan kesällä kun kukat puhkeaa. onnellista kesän odotusta sinulle

    VastaaPoista
  9. Voih...mää tahon kans! Milloihan sitä pääsis hakemaan. Hmm... pitääpä hakea omatkin pelargonit. Ovat olleet anopin kellarissa säilössä :)

    VastaaPoista
  10. Onpas ihania pelargoniavauvoja! Taitaapi minunkin tie viedä huomenna töiden jälkeen plantsuun... Verenpisarat ovat alkaneet kiinnostaa ja muutama ihana uusi pelakuu olisi mukava saada. kiitos vinkistä ;)!

    VastaaPoista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  13. Hupsista, innostuin niin että tulikin sama viesti useamman kerran... :).

    VastaaPoista
  14. Sara - no saitpas minutkin innostumaan, ilmoittauduin mukaan :)

    Linda - kiitos, palaan asiaan!!!

    Nanna - kiva kuulla, ihanaa kevään odotusta myös sinulle!

    Pauliina - näihin on tosiaan helppo hurahtaa :)

    Piipertäjä - tosiaan, siellä oli myös verenpisaran pistokkaita, eikun hakemaan!

    VastaaPoista
  15. Aah, nyt käy kateeksi kun ei ole Plantagenia lähettyvillä =) =)

    Olisipa ihana käydä hakemassa pitsokkaita. Omani ovat kasvamassa siemenistä ja ovat vain muutaman sentin mittaisia.... ja 1 lajia. Olisi ihana löytää tuulppaani ja ruusu pelargoneja.

    Iloista kevättä!

    VastaaPoista
  16. Hei, ekaa kertaa visiitillä blogissasi. Kivalta näyttää, joten päätin jäädä seurailemaan jatkossakin :)

    VastaaPoista
  17. Maria, blogissani on sulle tunnustus.

    VastaaPoista
  18. Sulosia pelargonioita. Plantagenia ei näy täällä meilläpäin :(.
    Luinkin Oma Piha-lehdestä puutarhastasi ja mietin, että oletkohan se sinä :). Ja näytit olevan.

    VastaaPoista
  19. Ihan samoja pistokkaita minäkin santsasin, neljä pelargoniaa ja yhden verenpisaran, tänään just vahgissa löysin vähän isommat asitat, pitää laittaa ne vähän isompiin kasvamaan. Oli ihana yllätys.ja halpojakin vielä.
    Eläköön Plantagen...
    :)

    VastaaPoista
  20. Tosi hyvä vinkki tuo Plantagenin pistokas vinkki! Ja löytyi näistä kommenteista lisää seurattavia blogeja tälläiselle aloittelevalle puutarhurille/torpan kunnostajalle!

    VastaaPoista
  21. Kiitokset kommenteista ja hyvä, jos mahdollisimman moni on saanut vinkin ja pääsee hankkimaan näitä pistokkaita! Hyvin ovat lähteneet kasvamaan, odotan innolla kesää ja kukintaa...

    Tuijalle vielä iso kiitos tunnustuksesta, käyn nappaamassa sen!

    VastaaPoista
  22. Ihana Samurai ja ihanat pelaquut! Minäkin ostin pistokkaita, tosin näyttävät erilaisilta kuin Sinun. Sinulla on hienommat :)

    VastaaPoista
  23. Harmi,kun täälläpäin ei ole Plantagenia :c
    Ensimmäistä kertaa yritän nyt pelargonioiden talvetusta. Viikonloppuna kävin ne autotallissa siistimässä ja ainakin olivat hiukan pukanneet vihreää,joten eivät kai ole ihan kuolleita :)
    Pitänee nostaa ne tänne huoneenlämpöön ja ikkunalle pikkuhiljaa.

    Olen uusi seurailija blogissasi,joten tervetuloa vastavierailulle. Olen juuri aloitellut omien muistiinpanojeni koostamisen.

    VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.