torstai 5. tammikuuta 2012

TÄYDELLISIÄ YHDISTELMIÄ

Kesäkuun vihreyden keskellä 'Sarah Bernhardin' kukinnot uhkuvat ja puhkuvat, mirrinmintut säestävät vieressä ja valkokukkaiset lehtosinilatvat keimailevat pistäen koko suloisuutensa kehiin. Näissä typyköissä on poweria.
Perennapenkin luominen on mielenkiintoista ja loputtoman haastavaa. Itse etenen intuition ja näppituntuman johdattamana, jonka seurauksena sitten usein siirtelen kasveja paikasta toiseen. Olen huono suunnittelemaan asioita tarkasti etukäteen, koska on paljon hauskempaa laittaa tuulemaan ja katsoa mitä tuleman pitää. Joskus täydellisiä yhdistelmiä syntyy näinkin. Nyt odotan, miltä istuttamani kelta-pinkki tulppaaniyhdistelmä näyttää tulevana keväänä metsäpuutarhassa.

Tänään posti toi vuoden ensimmäisen Oma PIHA -lehden. Voitte bongata sieltä mukavan jutun puutarhastani ja meikäläisen vatsa pömpöllään. Perheenlisäystäkö? Ehei, pitäisi vain oppia vetämään henkeä kuvaussessioissa... 

21 kommenttia:

 1. Kiva juttu oli lehdessä. Lehden kuvat olivat sen verran erilaisia kuin kuvasi blogissa että en heti tunnistanut, mutta sitten kun tuli juttua hetekasta kasvihuoneessa ja maininta Samurai-kissasta niin tunnistin heti :D

  Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
 2. Uskomaton yhdistelmä! Ihan henkeäsalpaavia värejä. Mitämitä, nyt pitää saada lehti käsiin ja äkkiä! :)

  VastaaPoista
 3. Maikkuli - kiitos, mustakin juttu oli hauskasti kirjoitettu! Mukavaa kevättä myös sulle!

  Tiina - joo, tässä kohtaa perennapenkkiä on karkelot käynnissä ja odotan näkeväni saman shown uudelleen! No nyt lähimpään lehtipisteeseen Tiina ja äkkiä ;D

  VastaaPoista
 4. Voi suven suloisuutta! Minäkin etenen intuitiolla ja tosiaan siirtelyä siitä seuraa, mutta sehän kuuluu tähän leikkiin. Nyt tuli asiaa lehtipisteelle. Hyvää loppiaista!

  VastaaPoista
 5. Ihana haikeus iski...Kaikki ihanuus vielä eessä :)

  VastaaPoista
 6. Kaunista! Nytpäs tämäkin kipaisee seuraavan kauppareissun yhteydessä kipinkapin lehtipisteelle =).

  VastaaPoista
 7. Ihana kasvirykelmä! Taisin ostaa syksyn alesta juuri tuota samaa pionia, ihanan näköistä!
  Ja kipin kapin lehtikioskille. Muutenkin olen jo selaillut puutarhalehtiä ja suunnittelin pihan projekteja kahteen asti yöllä...
  Odottelen myös mielenkiinnolla viime kesänä istuttamiani kukkia takapihan projektissa. Monenmoista sieltä pitäisi nousta.
  Ihania hetkiä kuvien ja haaveiden parissa!

  VastaaPoista
 8. Kiva! Minä en ole vielä lehteä nähnytkään! Vähän mutisin, kun taittaja oli valinnut juuri sen kuvan missä olit epäedullisesti, mutta kun siinä näkyy niin kivasti se kasvari... Sitten hän kysyi, muotoileeko hän vähän masua pois, mutta kun ihmisen muuttamista kuvankäsittelyllä ei oikeastaan saa tehdä, niin sanoin että ei. Anteeksi!
  Tuo kuva on niiiin ihana, aah! Lisää kasviyhdistelmiä kiitos!

  VastaaPoista
 9. Kiitos lehtivinkistä.
  Aivan ihana kasviyhdistelmä!

  VastaaPoista
 10. Cheri - juuri näin, nämä ovat hauskan leikit säännöt: innostu, imspiroidu, tartu toimeen, kokeile, epäonnistuessasi kokeile toisin, nauti joka hetkestä!

  Lovviisa - ja se on oikeastaan ihaninta se!

  Piipertäjä - kiitos!

  Eeviregina - se onkin jännää, kun saa nähdä istutuksensa ensimmäistä kertaa nousevan maasta! Mullakin on maassa uusia viimekesäisiä aarteita, joita odotan kuin kuuta nousevaa!

  Saila - älä suotta, pömppö mikä pömppö! Kieltämättä kävi mielessä, että kuvanmuokkaus olisi ollut poikaa :D

  Pioni - kiitos!

  VastaaPoista
 11. Sinulla on ihana puutarha blogistasi päätellen. Oma piha-lehteä en ole vielä nähnyt. Mutta missä päin Suomea kukkiasi kasvattelet, kun Tapaninpäivänä auringosta nautit? Täällä meillä myrsky myllersi ja sai aikaan monen vuorokauden sähkökatkon ym.vahinkoa. Jotkut ovat sähköttä vieläkin. Lunta ei ole. Kyselee Nummentonkija "Suomeni soreasta Salosta."

  VastaaPoista
 12. Hei Nummentonkija ja kiitos kommentistasi! Täällä oli tosiaan Tapanina vielä ihanan aurinkoista, mutta tuli se puhuri sitten tännekin. Täällä Suomen länsirannikolla tämä pläntti sijaitsee, ihan tarkkaan ottaen Laihialla. Täällä lakeuksilla säästyimme ilmeisesti suuremmilta sähkökatkoksilta, taitaa linjat kulkea lähinnä pitkin peltoja ;)

  VastaaPoista
 13. Oi,miten hurmaava yhdistelmä!!Kevättä odotellen..

  VastaaPoista
 14. Aivan ihania yhdsitelmiä! Pionit ovat niin kauniita, mutta yleensä ovat yksikseen omassa ryhmässä. Tuosta kuvasta näkee miten ne ovat vain vielä enemmän edukseen kun rinnalla on muita kukkia!

  IHana inspiroiva kuva!

  Ja OMA piha lehden juttua lukiessa muistin että olen käynyt lukemassa blogiasi useaan otteeseen. Mukava juttu teidän puutarhasta!

  VastaaPoista
 15. Riitta Sinikka - odottellen, niin vaikeaa kuin se onkin!

  Karoliina - totta, usein näkee pionit ylhäisessä yksinäisyydessään, mutta komeuden rinnalla pienet ja vaatimattomammat kukkijat tuovat perspektiiviä ja vaikutus on tehokkaampi. Aaa, bongasit puutarhani, kiva!

  VastaaPoista
 16. Voi, mun täytyy hakea tuo lehti!! Vatsa pömpöllä :D, kaikki on suhteellista, mun mahaa ei edes saa kunnolla vedettyä sisään ;) Muistan aina ensimmäisen perennapenkkini. Etenin tosiaankin intuitiolla. Niin on kiva aloittaa. Pionit on henkeäsalpaavan kauniita. Hyvältä näyttää noiden muiden säestyksellä!

  VastaaPoista
 17. Minä vähän mietinkin, mahtoiko olla kirjotus sinun pihastasi, yritin tirkistellä ja tiirailla tuttuja paikkoja ja vähän aavistelin jo siitä kasvihuoneesta, että olisi sinun luotasi. Kiva juttu.
  Minusta muuten parhaimmat kukkayhdistelmät synytyvät vähän niin kuin vahingossa, jos olen oikein yrittämällä yrittänyt saada kukkia sopimaan yhteen ja kas, sitten joskus siihen tupsahtaa juuri sopiva pari.<3 rakkautta ensi silmäyksellä tyyliin...

  VastaaPoista
 18. Meidän julkkis :) Ihanaa, äiti toi tuon lehden lainaan ja mitä sieltä löytyikään, ihana pihasi. Massua en huomannut! Kuolasin vaan niitä mahtavia kuvia, niin kaunista. Tuo kuvien kukkakombinaatio on valtavan upea, täydellinen todella <3

  VastaaPoista
 19. Kaunis parivaljakko tuo pioni ja mirrinminttu! Tulee entistä enemmän ikävä kesää! Joo-o..mää tilasin vasta lehden ja olen bongannut jo kaksi Bloggari julkkista..sinut ja Tiinan :D Kivan jutun olivat pihastenne tehneet :) Metsäpuutarhaa itsekkin tässä talvella miettineenä..monta kivaa vinkkiä :)

  VastaaPoista
 20. Dahlia - kyllä mulla on yleensä joku mielikuva, kun kaivelen kasveja maahan, mutta aina se ei sitten vastaakaan totuutta. Joskus sitten käy näin, että ne kukkivat suloisesti yhtäaikaa ja näyttävät tosiaan kuin luiduilta toisilleen.

  Tuija - just noin, ja onnistuminen tuottaakin sitten suurta ilioa.

  Hortensia - julkkis, kääk! Onneksi vain 'puutarhasellainen' ;D

  Pauliina - metsäpuutarhaa onkin kiva lähteä luomaan. Omani on vielä kovin keskeneräinen, mutta ehkä jo hieman runsaampi ja viimeistellympi ensi kesänä.

  VastaaPoista
 21. Pitäis muistaa käydä ostaa tuo lehti.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.