lauantai 14. tammikuuta 2012

KUVA-ARKISTOJA

Meillä pyörii piirongin päällä digitaalinen valokuvakehys, jonne on ladattu kuvatiedostoja vuosien varrelta. Usein pitää oikein jäädä notkumaan kehyksen eteen ihailemaan kuvia ja muistoja. Nämä Irlannin Wicklow -vuorilta otetut kuvat halusin näyttää teillekin, koska nämä vehreät maisemat ovat niin upeita.
Tällainen puolivilli maisema; kasvien kerroksellisuus ja historialliset jäänteet ovat kiehtovuudessaan aivan omaa luokkaansa. 

11 kommenttia:

 1. Oi jospa joskus Irlantiin... Kauniita kuvia. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa vihreyttä! Tuollaiset vanhat hautuumaat vetoavat kyllä minuun. Irlanti on minunkin "pakko päästä joskus"-listallani.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat maisemat!
  Meilläkin pyörii digikehyksissä valokuvia, viimevuoden parhaimmat puutarhakuvat;)

  VastaaPoista
 4. Oi, ihana, näitä olisi voinut katsoa paljon enemmänkin... vaikka sellaisen diashown muodossa ;-)
  (Sen flickr-tilin ja shown tekeminen ei ollut ihan yksinkertaista, mutta aika nopeasti siitä selvisin - jos tulee kysymyksiä niin soita tai meilaa!)
  ((Soittaminen tai meilaaminen muutenkin on kiva ylläri!))
  Ihana Irlanti, viimeksi pari vuotta sitten ei Wicklowssa käytykään, mutta sitä edellisen, siis ensimmäisen kerran Irlannissa muistan nähneeni ihan samanlaisen kirkkomaan tähystystorneineen.
  Ihanaa! Tuo ylempi kuva on kuin unesta ♥
  En muista miten Irlannissa, mutta ainakin Skotlannissa viikinkien perintö näkyy niin kiehtovasti ihan sellaisissakin asioissa, kuin että kirkko on skottien kielenkäytössä kirk :-)

  VastaaPoista
 5. Oih, harmaa kivi ja vehreys, ihana yhdistelmä. Mikähän tuo rakennus tuossa alemmassa kuvassa on?

  VastaaPoista
 6. Tuolle saarelle haluaisin minäkin vielä palata. Kaivoin kirjahyllystä matkaoppaan ja melkein kiekaisin, kun huomasin miten paljon sinne oli listattu myös puutarhakohteita. 2007 kolusimme Duplinia ja kävimme päiväretkillä Wicklowin maisemissa sekä maagisessa Bru na Boinnessa. Viikinkien jäljet tosiaan näkyivät, kansallismuseossa oli paljon esillä viikinkiesineistöä ja pienoismalleja heidän Irlantiin rakentamista kylistä ym.

  Tuo kuvassa näkyvä rakennelma on nimeltään pyörötorni ja tämä Glendaloughin luostarialueella oleva on Irlannin parhaiten säilynyt. Tarkistin, että sitä on käytetty kellotapulina, aarrekammiona ja vartiotornina.

  Kävin Saila jo katsomassa, miten flickr-juttu toimii, mutta peräännyin heti alkumetreillä, kun en jaksanut perehtyä asiaan! Olen toivottoman kärsimätön tämmöisissä asioissa, taidan tosiaan tarvita apua!

  VastaaPoista
 7. Ihanoita kuvia, tuo vihreys tuntuu näin talvella niin hyvältä. Ylin kuva kuin satumaasta, satulinnakin siellä :)

  VastaaPoista
 8. En ole koskaan käynyt mutta haaveilen ja nyt ois tälläinen matka jota mietin lähtisinkö vai en
  Irlannin mahtavat linnat ja hurmaavat puutarhat 22.-26.05.2012
  olis kyllä ihanaa,huokailen täällä:)

  VastaaPoista
 9. Maisemat ovat kauniita myös Skotlannissa, jossa olen käynyt vuonna 2005, aaahhh..mitkä mielettömät rhodot siellä onkaan ja ne puutarhat ja hautausmaat...sinne haluaisin joskus uudelleen.

  VastaaPoista
 10. Todella kaunista. Irlanti on todellakin käymisen arvoinen maa...

  KAuniita kuvia sinulla!

  VastaaPoista
 11. Voi miten ihania maisemia kerrassaan voikin olla, ja paikan päällä kahta ihanempia varmasti!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.