torstai 1. joulukuuta 2011

TULEEKO JOULU?

Kolmen viikon kuluttua pimeys saavuttaa huippunsa ja talvipäivänseisauksen myötä lähdetään kohti valoa. Tiedän, matkaa riittää, mutta asian tiedostaminen helpottaa juuri nyt. Syksy on vaatinut veronsa ja kaikki turha on karsiutunut. Lähestyvä joulu ei ole saanut juurikaan tilaa ajatuksissani ja mielenkiinnolla odotan, millainen joulu syntyy näin heppoisista aineksista. Omaan toivelistaani kirjoitan kynttilän liekin, joulumusiikin, rakkaiden läheisyyden ja lämmön.

8 kommenttia:

 1. Maria!! Kiva kuulla susta jotain :) Mukavaa joulukuun ensimmäistä sinne!

  VastaaPoista
 2. Toivelistaltasihan löytyy paljon ihania joulujuttuja, niistä se joulumieli syntyy.

  VastaaPoista
 3. Noista aineksista syntyy varmaan paras joulu <3
  Ihana ikkunakuva! Minulle vaan tulee, niin kuin viimevuotisistakin oliivikuvistasi, mieleen se ensimmäinen joulu, Betlehemin tähti ja oliivipuut. Jotkut oliiviviljelmien puista voivat olla jopa tuhansia vuosia vanhoja, ehkä joku niistä oli juuri tuon kokoinen silloin 2012 vuotta sitten.

  Ja samoissa ajatuksissa täälläkin. Reilu kuukausi ja - jos olisi esim. chiliharrastaja - niin ekat kevätkylvöt tehdään sitten jo! jeehuuuuuu!!!!!.....

  VastaaPoista
 4. Mitä muuta joululta voikaan toivoa kuin tuon toivelistasi. Ehkä vähän herkkuja lisäksi ja joutilaisuutta :) On tosiaan mukava tietää, että pimeys on väliaikaista. Mukavaa joulunodotusta.

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä kanssasi. Mitä muuta oikeastaan tarvitaan jouluun. *HUOKAUS* On tämä pimeys kyllä pitkä, mutta kaikki tunnelma valot vaan käyttöön...niin kaitse siitä :) Tunnelmallista alkanutta joulukuuta :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä se joulu tulee Maria tänäkin vuonna! Itselläni on vähän sama tilanne, joulufiilis antaa odottaa itseään, vaikka olenki jo yrittänyt virittäytyä kukkien ja muun joulurekvisiitan muodossa. Suurta iloa on aiheuttanut ihanat jouluruusut mitkä löysin, yllätys, yllätys, kirpparilta..Ovat tanskalaisia, mutta aivan upeat ja hintakin ihan kohillaan 9 €/kpl.

  Mukavaa viikonloppua sinulle Maria.

  VastaaPoista
 7. Ihan hyvä joulu tulee saatat jopa olla rentoutuneempi kun et aloita säätämistä liian aikaisin, se on ihan turhaa.

  VastaaPoista
 8. Tina - kiitos, täällä ollaan, vaikka vähän hissukseen viime aikoina!

  Pioni - tuossa tosiaan olivat ne tärkeimmät!

  Saila - ikkunakuva on viimevuotinen :) Mustakin oliivipuu sopii jotenkin joulun teemaan ja vie ajatukset ensimmäiseen jouluun. Huimaa, että ne voivat olla tosiaan niin vanhoja! Tänään olen viritellyt lisää valoja ja lyhtyjä. Pimeys tiivistyy vielä muutaman viikon, mutta heti joulun jälkeen ajatus kääntyy kevääseen ja valoon!

  Cheri - kiitos samoin! Totta, meinasin itsekin lisätä herkut! Ja joutilaisuus, se kuuluu hyvään jouluun ehdottomasti! Onneksi sitäkin on tiedossa!

  Pauliina - valoa ja tunnelmaa myös sinulle! Vähitellen alan virittäytyä joulun odotukseen. Liian monta kiireistä viikonloppua vissiin takan. Nyt sain huilata ja tuntuu, että joulu saapuu sittenkin!

  Tuija - joo, tulee se! Voi, jouluruusut ovat ihania! Nyt ne viihtyisivät kuistillakin. Täytyy lähipäivinä hakeakin ensimmäiset joulukkukat, nykyään en juuri muita koristeita kaipaakaan.

  Henrietta - sanos muuta! Monta joulua on mennytkin täristessä jos jonkinmoista. Ehkä se joulu tulee varmemminkin näin päin...

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.