sunnuntai 18. joulukuuta 2011

KASVIHUONEEN JOULU

Lämpötila pysttelee nollassa tai vähän sen yläpuolella. Illan ja yön aikana maa peittyi taas ohueen märkään lumikerrokseen, josta oli aamuisella postinhaku- ja valokuvausreissulla hauska seurata Samurai-kissan tassunjälkiä. Eilen ostamani joulukukat päätyivät kasvihuoneeseen. Tutut valkoiset hyasintit ja ihastukseni tasetti. Sammalta täytyy vielä lisätä Ilvestölkin pohjalle juurien suojaksi. Jouluruusukin sopisi täydentämään asetelmaa. Nyt lähden jouluostoksille tänne.

14 kommenttia:

 1. Kaunis sininen kuva! Tuntuu siltä, että melkein koko päivä on sinisen hämärää. Onneksi meille satoi illalla lunta, on vähän valoisampaa.
  Stundarsin vieressä oli mielenkiintoisen näköinen sisustuskauppa, en ehtinyt käydä. Tiedätkö sen, ei kai se ollut tuo sinun paikkasi?
  Lämpöisiä joulutunnelmia!

  VastaaPoista
 2. Ihanan tunnelmallinen kasvihuone, niin kaunista! Ja jouluruusun tuo todella vaatiikin. Kiitos visiitistäsi, nyt ryhdistäydyn taas hiljaiselon jälkeen, kiva kun jaksat kirjoitella...odotan innolla lisää...Suloista joulunaikaa sinulle Maria <3

  VastaaPoista
 3. Ooh mikä hieno Curiosa-putiikki tuolta linkistä aukesikaan! Ihanat sintit ja tasetti, ja onpa sininen hetki. Tällaisina aamuina valo on niin tiukassa, tuntuu ettei se irtoa millään! Mutta tällä hetkellä onkin ihan siedettävän valoisaa. Meillä ei ole lunta, vaan katson tässä kaunista smaragdinvihreää (naapurien ja oma nurmikko) ja oljenkeltaista (kuivuneet heinät laitumella ja tienpielissä) maisemaa, niin kaunis! Pitääkin ottaa kuvia.

  VastaaPoista
 4. Sinistä hämärää tosiaan riittää nyt, pieni valkoinen kerros auttoi hieman asiaa. Tulin juuri Quriosasta ja ah, kuinka soma joulutunnelma siellä oli. Lisäksi oli kaikkea ihanaa puutarharekvisiittaa, joten joulun jälkeen on pakko mennä omille ostoksille.

  Olikohan Eeviregina se puoti jonka näit, Stundarsin oma myymälä/kahvila? Se on siinä parkkipaikan lähellä, suuri, komea punainen tallirakennus. Tämä Quriosa se ei ollut, on eri suunnalla.

  Hortensia, kävin hakemassa sen jouluruusun! Olen ollut melko laiska koko syksyn täällä blogissa, mutta nyt tuntuu taas into löytyneen! Kiva kun sinäkin annoit kuulua itsestäsi :)

  Mietinkin Saila, että olisitpas nyt mukana, kun ajelin pitkin mukavia pikkuteitä Jungsundiin tuonne viehkoon puotiin. Käydään siellä sitten joku kerta.

  VastaaPoista
 5. Nyt on tosiaan sellaiset ilmat, että voisi jopa laittaa jonkun joulukukka-asetelman ulos terassille:)

  VastaaPoista
 6. Mietin tosiaan sitäkin vaihtoehtoa, mutta tuonne kasvihuoneeseen oli niin ihana kasata jouluinen asetelma! Jouluruusukin siellä nyt on, täytyykin käydä sytyttämässä uusi kynttilä ja nauttia tunnelmasta.

  VastaaPoista
 7. Hei Maria, pitkästä aikaa!Sinulla on ollut hiljaiseloa, aloin jo huolestua. Jouluvalmisteluja yritän tehdä vauhdilla, mutta tuntuu kuin ei ehtisi mitään tänä jouluna:( Suunnitelmissa on ollut sisustusliike-kierros mm. Quriosaan, mutta ei ole ainakaan vielä toteutunut. Siellä on varmaan kaikkea ihanaa houkutusta...Ihana tuo sininen hetki kasvihuoneessasi. Tunnelmallista joulunaikaa sinulle

  VastaaPoista
 8. Nyt on ollut niin lämmintä että olis ihan kiva puuhailla kasvihuoneessa juuri tuollaisia asetelmia jos sellainen olisi:)
  Mä kävin tänään joulumyyjäisissä ja ostin palan kesää kaulariipuksen muodossa,lohtu se on pienikin lohtu:)

  VastaaPoista
 9. Arvaan, että Miitu se täällä kommentoi :) Olen ollut tosiaan vähäpuheinen, mutta kaikki on kunnossa! Joulu tuntuu tulevan tosiaan ihan varkain tänä vuonna, mutta itse olen siitä vain helpottunut. En ole leiponut, laittanut enkä siivonnut, odotan vain lomaa ja rauhoittumista ja aion lennätellä vihreitä unelmia ja tehdä muistinpanoja tulevaa kasvukautta varten ;) Quriosa oli tosiaan täynnä ihanuuksia ja ajattelin tehdä visiitin pian uudelleen. Ihanaa joulunaikaa myös sinulle!

  Henrietta, kävin kurkistamassa koruasi ja ihastuin täydellisesti! Upea! Kasvihuone tosiaan houkuttelee ja veisin sinne muratitkin varastosta, ellei tammikuu olisi pakkasineen (mitä todennäköisimmin)edessä.

  VastaaPoista
 10. Hei ja voi ei, näin sitä sitten kiireissä tapahtuu (sentään inhimilliseen kellonaikaan tällä kertaa olin koneella;))...mutta tunnistit, vaikka ei minustakaan ole paljoa kuulunut, olen kyllä käynyt "sinua" kurkkimassa silloin tällöin. Kun olin huolissani sinusta, niin kyselin tutultamme, työkaveriltani, sinusta, niin kuulin, että kaikki varmaan ok, kiirettä vaan piisaa.Joulu tulee tosiaan nyt vähän varkain, vasta tänään aloitin lahjojen oston, en ole leiponut, en siivonnut, elän toivossa, että vielä ehtii jotain. Koristellut olen ja viime yönä oli tarkoitus tehdä aloittamani havupukki valmiiksi, mutta kello oli 3, niin siirsin tälle päivälle:)Tapasin tänään kirppiksellä Quriosan Sannan ja harmittelin, kun en ole VIELÄ sinne kerinnyt, katsotaan nyt, miten käy.Edelleen RAUHALLISTA TUNNELMALLISTA JOULUNAIKAA SINULLE toivottelee miitu:)

  VastaaPoista
 11. Niin kaunista, joulukukkaset ovat ylitse muiden. Niiden herkkyys ja kauneus tuo juhlan talven keskelle. Rauhaisaa joulun aikaa!

  -Marie

  VastaaPoista
 12. Kiitos Marie, joulurauhaa myös sinulle! Minustakin joulussa parasta ovat kukkaset ja tietenkin kynttilänliekki.

  VastaaPoista
 13. Vesiaihe oli pitkään mielessä jo kun muutimme tontille. Edellisessä rivitalopihassa oli allasmuovista tehty puro ja "monttu". En tykännyt siitä että mustaa pintaa näkyy niin helposti. Ja tottahan sellainen vesimonttu näyttää tummalta ja ei-niin-freesiltä. Eli yhtään esimerkkiä en mistään löytänyt, lähdin vain intuitiolla jalostamaan ideaa. Meillä ei tontilla ole nimeksikään savea, joten routimattomalle maalle uskalsin miettiä betoniallastakin. Kunnon styroxit ja murskeet siellä pohjusteena on. Allas-homma jäi vähän kesken, koska meillä talossa on ollut kesäkuusta lähtien iso remontti. Osan kivillä muuratuista reunoista ehdin saada valmiiksi ja myös "betonimaljan" pintaan ehdin kiinnittää osan luonnonkivistä. Tarkoitus olisi vielä saumata kivet. Olisi kannattanut heti valmistaa reunukset - sillä rankkasateet kahdesti saivat viereisen istutusalueen tulvimaan. Eli kahdesti jouduin tyhjentämään puolivalmiin altaan ja siivoamaan kurat pohjalta! Huh! :) Ensi kesänä saan projektin vietyä loppuun ja siitä siis luvassa myöhemmin kuvia valmiina.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.