torstai 7. heinäkuuta 2011

LUOKKAEROSTA HUOLIMATTA

Kesä soljuu vauhdilla, mutta luonnolla on uusia yllätyksiä luvassa. Nyt on koittanut ritarinkannusten aika.
Tämä tavallinen taivaansininen on suosikkini. 
Vaaleanpunainen on selvästi jalosukuisempi, mutta rakkaus kukoistaa luokkaerosta huolimatta.
Pisamakello oli minulle aivan outo kasvi, kun sen viime kesänä kohtasin naapurin puutarhassa. Sain pienen jakopalan ja nyt kello kukkii minunkin pihamaalla. Kellon sisäpuolella on pisamia nimen mukaisesti.
Kiitollinen myskimalva on levittäytynyt suloisesti peurankellojen lomaan.
Kurtturuusu 'Belle Poitevine' on kukkinut innokkaana kirvat kiusanaan. Loistokurjenpolvea ei pidättele mikään, mutta antaa mennä, kyllä tänne mahtuu.

11 kommenttia:

 1. Ihania pastellisävyjä. Kurjenpolvet ja ruusut sopivat kauniisti yhteen.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kukkia kauniina yhdistelminä:)

  VastaaPoista
 3. Ai niin, tuota loistokurjenpolvea se varmaan olikin, mitä juuri ihailin naapurini pihalla. Ja myskimalvaa varmaan toisella pihalla. Nyt on ihania kukkia joka puolella!
  Mahtavat pastellit!

  VastaaPoista
 4. Pisamakello näyttää herttaiselta...täytyy katsastella, josko jossain taimistolla olisi kaupan!

  VastaaPoista
 5. Upeita kukkia!!!
  Meilläkin Ritarinkannukset kukkivat, kahta sinistä ja valkoista myös.
  Löysin Pisamakelloa viime kesänä Juthbackan markkinoilta, uusi tuttavuus minullekin. Nyt sitä on ainakin Terrassa myynnissä.
  Anopilta olen saanut Ukonkelloa, upeaa valkoista, pisamakelloa korkeampaa.
  Kyllä Suomen kesä on kaunis!

  VastaaPoista
 6. Minä en tiedä mistä se johtuu, mutta sinun kuvasi ovat vallan komeita, väritkin jotenkin ovat niin syvät...Näitä on ilo katsella ja varsinkin kun itselläni ei ole kuin valkoista ritarinkannusta, niin nämä komeat yksilösi suorastaan huimaavat kauneudellaan.

  tuo pisamakello minulta löytyy,täytyykin illalla polvistua sen eteen tutkailemaan pisamia.


  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 7. Voi jösses noita sun kannuksia, ne aivan mahtavia ja mikä määrä. Mulla on valkoisia mutta ihan pari vaan. Yritän kasvattaa siemenestä taimia syksylle jotka sit laitan maahan, saas kattoo onnistuuko (mulla on epäilykseni näistä mun siemennyshommista).

  VastaaPoista
 8. Täällä taas niin mukavia kommentteja, kiittää ja kumartaa! Pastelliset kukat ovat ikisuosikkeja ja niitä voi yhdistellä toisiinsa loputtomasti.

  Onnea Henrietta siemennyspuuhiin. Olen nuo siniset ritarinkannukset kylvänyt joskus suoraan penkkiin ja kas, nehä itivät hurjan hyvin, vaikka en oikeastaan tehnyt mitään. Olivat sukulaiselta saatuja siemeniä.

  VastaaPoista
 9. Kaunista, niin kukat kuin kuvatkin! <3

  VastaaPoista
 10. Siniset kukat matchaavat niin kauniisti taloonne ja ruusunpuna on niin täydellinen yhdistelmä! Olet kyllä ihan mestari näissä kombinaatioissa, ihailen <3

  VastaaPoista
 11. Kiitokset ystäväiset Annu ja Hortensia! Kukkien ja kasvien yhdistely on kyllä haastavaa, mutta onnistuessaan niin kovin palkitsevaa. Tuntuu, että alan vasta nyt päästä jyvälle näissä perennapenkkien sommittelussa, mutta se, että saisi läpi kasvukauden kivannäköistä, vaatii vielä työtä, tuuminkia ja ponnisteluita.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.