perjantai 22. heinäkuuta 2011

ONNELLINEN VAELTAJA

Takana kolmen päivän vaellus Saariselän maisemissa, matkassa mies ja minä. Edellisestä Lapin vaelluksesta aikaa liian kauan.
Olisin halunnut jäädä erämaahan vielä toviksi, kotiinlähtö tuntui sydänalassa asti.
Ilmaa, avaruutta, tuulen säestämää hiljaisuutta. 
Pieniä puroja, voimallisia virtauksia, kirkasvetisiä lampia.
Matkan edetessä aina uusia maisemia.
Tunturien ylityksiä omien ajatusten kanssa ja ihmettelyä, miten vähällä ihminen tulee toimeen ja voi olla kaiken lisäksi niin onnellinen.
Lapin luonnon ihmeellisyyksiä.
Vettä, joka sammutti janon...
ja veden partailla aukeavia vehreitä keitaita, joissa saattoi pestä nihkeyden pois iholta.
Tulen takaisin.

13 kommenttia:

 1. Nuo kokemukset pystyn hyvin jakamaan kanssasi. Tunturit ovat aina vetäneet minua puoleensa, siellä aukeaa aina uusia maailmoja, jotka tuntuvat jatkuvan loputtomiin. Maailman mittasuhteet muuttuvat ja siellä on se onnellisuuden lähde.

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän Cheri, koin juuri samoin. Tunsin valtavaa hellyyttä poluilla ahertavia muurahaisia ja tuntureilla sinnitteleviä varpukasveja kohtaan ja koitin olla tallaamatta niitä. Kaikella oli paikkansa ja tarkoituksensa, miten sen arjessa niin helposti unohtaakaan.

  VastaaPoista
 3. Luonto on osa ihmistä, mutta se on karannut monilta liian kauas tässä kovin hetkisessä ajassa. Jokaisen pitäisi pala siihen antoisaan olotilaan, jota puhdas luonto ja elämän yksinkertaisuus tarjoaa, aina silloin tällöin. Elämän mittasuhteet selviytyvät ja ihminen saa hieman hengähtää.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa että pääsitte nyt Lappiin, ja ihanaa että matka oli antoisa! Tuota avaruutta ja tilaa hengittää on teilläpäin myös, mutta mittakaava on silti eri. Ja luonnon koskemattomuus. Ihanat kuvat, elämyksien määrää ja olotilaa pääsee edes hitusen maikstamaan, vaikka ei mukana ollutkaan. Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia. Lappi vetää puoleensa vaikka lapista olenkin. :D Olisi kyllä tosi ihanaa päästä taas vaeltamaan piiiitkästä aikaa. Mikäli ette ole vielä käyneet, niin suosittelen Kevon reittiä (Karigasniemi-Utsjoki). Mahtavat tunturimaisemat.

  VastaaPoista
 6. Ihana kuulla, että olet elossa, voit hyvin ja olet onnellinen! Esteettiset elämykset ovat niin iso osa elämää, että ymmärrän sinua paremmin kuin hyvin. Kiitos, että pääsin mukanasi Lappiin, missä en ole koskaan käynyt ♥. Ja odotan jo paluutasi!

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia, ja vamaan ihastuttava vaellusmatka. On tämä Suomen luonto vain kaunis ja moninainen.

  VastaaPoista
 8. U P E A postaus !
  Emilia

  VastaaPoista
 9. Varmaan tosi kiva reissu. Siellä riittää vielä tilaa ja ilmaa hengittää.

  VastaaPoista
 10. Hei ja kiitos kauniista sanoista jokaiselle! Helle on saanut hiljaiseksi ;) enkä ole juuri koneella aikaani kuluttanut. Työhön on palattu ja haikein mielin irroatan otetta kesälomasta. Lappi oli ehdottomasti loman huippu, melkein kyynelehdin kun muistelenkin sitä. Mutta syksyynkin on hyvä tähytä!

  VastaaPoista
 11. Kerrassaan kauniin blogisi löysin äskettäin ja blogisi siirtyi heti suosikkeihini.Ihanan "maanläheinen"ja aito blogi, josta saa suunnattomasti inspiraatiota! Kiitos, olen niin onnellinen tästä löydöstä!

  Itsellä oma piha uuden kodin ympärillä on vasta lähtökuopissa, mutta kenties meilläkin joskus kukoistaa pihalla muutkin kuin horsmat :)

  - Mari

  VastaaPoista
 12. Kiva kuulla Mari, me happy! Intoa ja iloa uuden pihan laittoon, vuosi vuodelta se muotoutuu omannäköiseksi!

  VastaaPoista
 13. Saariselän ja vaeltamisen kaipuu iski kuvistasi, kiitos kuitenkin ;)
  Blogisi vaikuttaa kivalta, tulen toistekin.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.