tiistai 21. kesäkuuta 2011

TULIPAS TÄMÄKIN PÄIVÄ

Kuten näette, olen somistanut kasvihuonetta koko illan!
Melkein ihmeellistä, vihdoin koitti päivä, josta on tullut haaveiltua koko kevät.
Tavarat löysivät nopeasti paikkansa ja liikkumatilaakin jäi vielä. Tuo rypsipelto antaa nyt kyllä kauniit raamit.
Kasveja saisi olla tietenkin enemmän, mutta eiköhän asia korjaannu. Runkoruusu, muutama yrtti, mehikasveja, enkelipelargoni ja kirsikkatomaatit, niitä löytyi omasta takaa. Nyt taitaa nälkä kasvaa, mitäköhän tässä tulee vielä hankkineeksi?
Viimeisenä työnä täytin kasvilavan mullalla. Huomenna aioin kylvää salaatteja, rucolaa ja tilliä. Hassua, miten heti tuli kaipuu syksyn pimeisiin iltoihin ja kynttilöihin, vaikka ihana kesä on vielä melkein kokonaan edessäpäin. Ja ylihuomenna alkaa loma! Ihanaa juhannusviikkoa jokaiselle...

22 kommenttia:

  1. Kaunis on kasvihuone ja kauniissa ympäristössä!
    Nautinnollisia hetkiä kasvihuoneella ja mukavaa lomaa sekä juhannusta!

    VastaaPoista
  2. Upea siitä tuli!!! Ja vielä kun itse olette kaiken työn tehneet, vau! Maltatkos enää muualla puutarhassa puuhaillakaan ;)

    VastaaPoista
  3. Siis olen sanaton. Hieno! Hienompaa en osaa kuvitella. Niin kaunis lattia, ja hyvä Maria kun osasit ja uskalsit käyttää rälläkkää - moni kone istuu naisen käsiin ihan yhtä hyvin kuin miehenkin, ja mahdollistaa kaikenlaisen tekemisen. Mikäs sen palkitsevampaa!
    Rypsipelto on vielä piste iin päällä. Ihana huone!

    VastaaPoista
  4. Siitä tuli niin hieno kuin ajattelin tulevankin! Upea! Ja kuinka mukavaa onkaan alottaa tämän urakan päätteeksi loma, nautiskella hitaista aamuista kasvihuoneen lempeässä lämmössä :. Onnitteluni täältä vielä keskeneräisen projektin ääreltä!

    VastaaPoista
  5. Voi miten hieno "ulkohuone", kyllä siellä kelpaa juhannuksena skoolata vaikka sataisi kaatamalla. Kynttilöilläkin voi olla silloin käyttöä. Onneksi olkoon!

    VastaaPoista
  6. Vautsi - olet suoranainen onnenpekka kun sinulla on tuollainen toiveiden täyttymys. vau - tahtoo tuollaisen =)Aivan uskomattoman suloinen

    VastaaPoista
  7. Suloinen! Ja silti vankan ja toimivan näköinen. Siis täydellinen. Onnea uuden upean kasvihuoneen omistajalle, kyllä tuosta on kannattanutkin haaveilla!

    VastaaPoista
  8. Oi kun hieno kasvihuone!
    Ja aivan ihana kasvilava, oletko itse tehnyt vai ostettu? Tuollainen olisi näppärä minunkin kasvimaalle ;)

    VastaaPoista
  9. Tuli tosi hienoa! hyvin tehty! :)
    Olen aika huono kirjoittaa suomea mutta mä luen sun blogi aika usein..

    Sandra

    VastaaPoista
  10. Wau! Kertakaikkiaan upeaa! Onneksi olkoon uudelle kasvihuoneelle! Kyllä tuolla kelpaakin oleskella ja tilaa riittää. Itse olen huomannut että 5m² kasvihuone jää äkkiä pieneksi kun kasvatusintoilu saa vallan ;) äkkiä tuo sinunkin alkaa vihertämään. Ihanaa juhannusviikkoa!

    VastaaPoista
  11. Toistelen vaan mitä muutkin jo sanoivat, ihana huone <3 ja varsinkin sisustus!

    VastaaPoista
  12. Enpä osaa juuri nyt muuta kuin istua suu auki kuola valuen ja ihastella kättenne jälkiä. Siis vau! Tekis melkein mieli halata rutistaa ja onnitella sua :) On se ihana!

    VastaaPoista
  13. Kiitokset teille ystävät rakkaat! Olen kieltämättä onnesta soikeana enkä ole tänään osannut tehdä muuta kuin istua/maata kasvihuoneen lempeässä ilmanalassa. Tuntuu kuin koko huone kaikkine asioineen olisi täydellinen terapiakeskus.Vielä kun saan kasvilavan siemenet itämään ja lisää vihreyttä, vaivun varmasti nirvanaan. Palkitsevinta on kuitenkin huomata, miten koko perhe on ottanut huoneen omakseen. Pojat kilvan ylistävät, miten kiva kasvari on ja tahtovat tietenkin yöpyä siellä. Isäntä, joka taisi mielessään kirota koko projektin moneen otteeseen, kantaa tarjottimella välipaloja sisään ja katselee tyytyväisenä ympärilleen. Samuraikin kömpi laverille viereeni nuuhkittuaan ensin joka nurkan.

    Marille vastaus kasvilavakyselyyn, itse tehty, vanhoja ikkunoita käytetty. Jossain kevään postauksissa on juttua projektista.

    VastaaPoista
  14. Voi Maria, niiiin ihana kasvihuone!!! Saisipa tuollaisen. Voin tosiaankin kuvitella, miten ihana siellä on istuskella syksymmällä ja nyt viileässä juhannusyössäkin kynttilä- tunnelmassa (hyttysiä paossa;) ). Ja, että valmistui just sopivasti jussiksi ja loman alkuun. OIKEIN IHANAA JUHANNUSTA JA LOMAA! Terkuin miitu:)

    VastaaPoista
  15. Oletpas sinä jaksanut ahertaa:) Aivan ihanan kasvihuoneen olet loihtinut kerta kaikkiaan. Onnittelut siitä, ja oikein rentouttavaa lomaa!!!
    t: työkaverisi Hanna

    VastaaPoista
  16. Siitä tuli aivan ihana, sisustusta myöten!

    Ihanaa juhannusta sinulle!

    VastaaPoista
  17. Vautsi, miten ihana !!!! Siis aivan upea tiililattioineen... ja voi ihanuus tuota kasvilavaakin...
    Mukavaa juhannusta sinullekin !

    VastaaPoista
  18. Voi elläimen käsi kuinka ihana, saanko tulla asumaan tuonne vuokralle!?! Olen niin rakastunut. Sun täytyy olla maailman onnellisin nainen:)
    Hyvää lomaa ja nautiskele joka ihosolullas tuosta ihanuudesta ja mahtavasta rypsipellosta.

    VastaaPoista
  19. Onneksi olkoon!!

    Ja aivan ihanasti olet somistanut ja sisustanut! Mä sain useamman päivän pesun jälkeen 10 vuotta vanhan kasvihuoneeni näyttämään melkein uudelta ja siitäkin innostuneena sisustin hiukan uudelleen, mutta se on toistaiseksi jäänyt vain yhteen uuteen laatikostoon :-)

    Nauti uudesta kasvarista!! Ja hienoa kuin tartuit kulmahiomakoneeseen, käytin sitä aika paljon viime vuonna ja se ääni, terä ja hirveä määrä pölyä ei ole kiva, mutta sen onnistunut käyttäminen on kivaa. Me naisetkin osataan ;-)

    VastaaPoista
  20. Hei ja kiitokset ilahduttavista kommenteistanne! Kasvihuoneesta ollaan nautittu ja aherrus on tosiaan palkittu. Ei kai sitä muuta voi kun suositella kasvihuoneen hankkimista jokaiselle!

    VastaaPoista
  21. Voi, miten ihanan blogin löysin :)

    Kasvihuone on mitä ihanin!

    VastaaPoista
  22. Hei Inka, kiva kun löysit, tervetuloa!

    VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.