lauantai 18. kesäkuuta 2011

PUNAISTA PÖLYÄ

Nyt ollaan viime metreillä kasvihuoneen kanssa! Kehikon kiinnitys vaati harmaiden aivosolujen tehokasta jumppaa. Kun tuuli osuu takapihallemme, on kasvihuoneen oltava todella tiukasti kiinni kivijalassa. Aikansa tuumailtuaan mies porasi lukemattomia reikiä kiviporalla ja kaupasta valittiin järeimmät mahdolliset ruuvit. Nyt pysyy! Minä olen keskittynyt lattian viimeistelyyn. Tänä vuonna naapurin maanviljelijä laittoi peltoon muuten rypsiä, saamme pian tajunnanräjäyttävän taustan puutarhallemme!
Ehkä pelottavin työkalu, jota olen käyttänyt, oli tuo kulmahiomakone. Leikkelin tiilenpätkiä lattian reunoille punaisen pölyn tuprutessa ja raastavan äänen täyttäessä lähitienoon. Välillä terä pompahti ikävästi melkein lamaannuttaen minut kauhusta. Jännityksestä huolimatta uusien työkalujen käyttö on mukavaa. Ilman kunnon välineitä moni asia on ylivoimaista tai ainakin todella hankalaa. Miesten luonteva suhde työkaluihin on minusta kedehdittavaa! Äsken sain vielä saumattua lattian hiekalla ja huomenna päästään kuulkaas asentamaan laseja!
Punatähtiputki availee nuppujansa ja taustalla hohtaa loistokurjenpolvi. Ja pian on pionien aika, oijoi. Juhannuksena juhlitaan kasvihuoneen valmistumista!

8 kommenttia:

 1. Aivan malttamattomana odottelen täällä kasvihuoneenne valmistumista. Upea tuo kivijalka, kerrassaan upea. Mistä ihmeestä olette noin paljon vanhoja tiiliä löytäneet. Onneksi pulttaatte kunnolla kiinni - näin kasvihuoneviljelijän tyttärenä kokemusta nimittäin on tuulen viskomista kasvihuoneista ;)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Voisitteko vielä vähän kiirehtiä, kun en tahdo pysyä housuissani ;P Sun punatähtiputket näyttää punaisemmilta, mun on enempi viininpunaiseen. Liekö kasvualustan "syytä" vaiko eri lajiketta...

  VastaaPoista
 3. Jori - tiiliä saimme, kun vanha myymälä lyötiin maan tasalle keskustassa ja lisää saimme huokeaan hintaan naapuripitäjästä, kun menin reippaana tyttönä soittamaan erään talon ovikelloa ja kyselemään mahtavan tiilikasan perään! Tuulen mukana lentävä kasvihuone olisi kyllä tässä tilanteessa turaajan painajainen!

  Tiina - arvaan, että vaikutamme äärettömän hitailta ;D
  Mutta tällä tulevalla viikolla... lupaan! Tuo punatähtiputki oli muistaakseni 'Lars'.

  VastaaPoista
 4. Arvostan pontevuuttasi tarttua työkaluihin. Meillä päin aluksi kauhisteltiin kun pärryyttelin moottorisahalla pöpelikössä, se kun on miesten aluetta. Joka juhannuksena voitte muistella: silloin vuonna 2011 juhannuksena valmistui tuo kasvihuone ja hyvin on pysynyt koossa! Nautitaan kukkaloistosta mustavalkoisen talvijakson jälkeen.

  VastaaPoista
 5. Oi ja voih mistä aloittaisin...rypsipellosta tulee todella mahtava ja varmasti annat meillekin kuvia nähtäväksi. Olet tomera emäntä kun rohkeasti vetelet kulmahiomakoneella ilman pelkoa että hiot kätesi irti:) Ole ylpeä itsestäsi. Punatähtiputki näyttää uskomattoman kauniilta, noita haluaisin itsellekkin.

  VastaaPoista
 6. Oi ja voih mistä aloittaisin...rypsipellosta tulee todella mahtava ja varmasti annat meillekin kuvia nähtäväksi. Olet tomera emäntä kun rohkeasti vetelet kulmahiomakoneella ilman pelkoa että hiot kätesi irti:) Ole ylpeä itsestäsi. Punatähtiputki näyttää uskomattoman kauniilta, noita haluaisin itsellekkin.

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttää! Hui mikä mestari olet käyttelemään koneita! Lentävä kasvihuonehan olisi vielä makeampi nähtävyys :) Teille tulee ihanat juhannusjuhlat omassa kasvihuoneessa...aah...

  VastaaPoista
 8. Cheri - voi, minäkin haaveilen moottorisahan kanssa riehumisesta, mutta siihen ei minusta vielä ole ollut; sä olet kova mimmi!

  Henrietta - joo, ihan varmasti laitan rypsipellosta kuvia, kunhan se pääsee täyteen loistoonsa! Mä muuten ihan oikeasti pelkäsin, että käsi irtoaa, onneksi ei. Tähtiputket ovat kauniita, omanikin hankin vasta viime vuonna, mutta nyt jo kukkivat kauniisti.

  Hortensia - kiitos, mutta taitaa olla aika pieni konearsenaali, johon oikeasti olen uskaltanut tarttua, mutta uuden oppiminen on aina mukavaa!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.