sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

JOSKOS ARPOISIN JOTAIN...

Kevään tulo innostaa ja inspiroi. Yhtäkkiä virtaa löytyy monenlaiseen pikku puuhaan, jota on sitten joskus suunnitellut tekevänsä. Yksi kiva juttu tuli tänään toteutettua, kun tulostelin noita pitkään haaveilemiani opetustaulutyyppisiä kasvikuvia. Tulostin kuvat A4-kokoiselle akvarellipaperille ja liimasin yhden kokeeksi vahvaan pahviin. Kuvia löysin ihan googlettamalla sekä täältä.

Laitankin nyt blogihistoriani ensimmäisen arvonnan pystyyn. Palkintona on kuvassa näkyvät taimikyltit, joita tuli haalittua, kanaverkosta itse väkerretty taimisuojus sekä niin ikään tee se itse-työnä toteutettu kirjopikarililja-aiheinen kasvitaulu. Samalla kun osallistut, voisit kertoa vaikka puutarhahaaveesi, oli se sitten joku projekti tai ihan vain joku tunnelmapala tai hetki, josta unelmoit. Sovitaan, että osallistumisaikaa on tuonne perjantai-iltaan asti :)

26 kommenttia:

 1. Kerrankin ehdin ensimmäisenä :) Puutarhahaaveeni on saada oma puutarha kukoistamaan, tai ainakin olla tuhoamatta nykyistä kasvustoa kun juuri olemme vanhaan taloon muuttamassa, ja kyseessä on siis ensimmäinen puutarhakokeiluni.

  VastaaPoista
 2. Vaudevau, hän osallistuu myös :) Tämä tarhuri haaveilee siitä, kun maassa ei ole enää yhtään lunta (mahtaa se näyttää erikoiselta näin pitkään jatkuneen valkoisuuden jälkeen) sekä siitä, kun pääsen laittamaan kasvihuoneeseen tiililattian ja muutenkin vähän "sisustamaan" sitä. Huomenna voisi ehkä kylvää kirsikkatomaatit...

  VastaaPoista
 3. Puutarhahaaveita riittää;)

  Ensi kesänä olisi kiva saada valmiiksi leikkimökin kunnostus kesähuoneeksi ja rehevöitettyä pihamaata entisestään...

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo taulu!
  Päällimmäisenä haaveena olisi omistaa oma puutarha! Sinne rakennuttaisin ehdottomasti kasvihuoneen.

  VastaaPoista
 5. Hmm... puutarhahaaveeni on lämmitetty kasvihuone, ja aika iso sellainen. Saa nähdä jääkö haaveeksi, hih ; )
  Tosi kiva taimisuojus. Tuollaisia voisi laittaa krookusten alkujen päälle, niin rusakot eivät pääsisi herkuttelemaan. Siis kun lumet nyt ensin sulaisi...

  VastaaPoista
 6. Minun haaveeni on , että saisin kasvatettua taimia ihan rauhassa, ilman että kissat syö vähintään puolet niistä :) Tuommoinen suoja voisi ollakin kätevä, toivottavasti voitan mallikappaleen arvonnassasi :)

  VastaaPoista
 7. Ikuinen haaveeni ois semmottinen pikkunen kasvihuone jonne sopis myös pari pikku jakkaraa ja pikkanen pöytä että vois sajesäällä istua ja nauttia:)

  VastaaPoista
 8. Arvonnassa mukana!! :)
  Haaveita riittää täälläkin. Saisin kukkapenkin onnistumaan, niin ettei koirat ja kanat sitä pilaisi. Puutarhaan toivoisin päärynäpuun ja luumupuun, nämä taitaa toteutua kun vaan maa sulaa :)

  VastaaPoista
 9. Voi että, ihanat palkinnot. Puutarhahaaveita on paljon.. Yleinen haave on saada rakennettua puutarhaa kesä kesältä "valmiimmaksi". Maakellari, hyvä arkojen kasvien talvetuspaikka (=viherhuone) sekä kunnon kasvimaa on haavelistan kärkipäässä.

  VastaaPoista
 10. Tottahan tähän osallistun.:)

  Mun puutarhahaaveeni on; ihana vanhoista laseista tehty kasvihuone, jossa voisi myös oleskella elikkäs sinne mahtuisi kasvien lisäksi myös pieni pöytä ja pari tuolia..

  -Tuija-

  VastaaPoista
 11. Minun haaveeni on, että ensi kesänä saamme saareen oman hedelmätarhan...

  Eli mukana ollaan!

  VastaaPoista
 12. Ilmoittaudun mukaan ;-)
  Unelma on riippukeinu koivujen välissä, lämmin kesäpäivä suvivirren jälkkeen keinuun lukemaan hyvää kirjaa ja iso lasi Lime-vettä mukaan.
  Häiskä

  VastaaPoista
 13. Äkkiä mukaan! ;) Mun haave on sellainen pyöreähkö iso kasvihuone jonka keskellä olisi uima-allas. Ei ehkä ihan helppo toteuttaa mutta haave kuitenkin! :)

  VastaaPoista
 14. Mekin halutaan mukaan!
  Meidän puutarhaunelmamme on etanaton yrttitarha ja aurinkoisia päiviä puutarhakeinussa. Kivetön maa olisi myös kiva juttu... Nää meidän toiveet on aika yksinkertaisia. :-)

  t Maltsu ja Juntsu

  VastaaPoista
 15. Puutarhahaaveeni on kasvihuone, missä vois istuskella illan hämärässä ja poltella kynttilöitä.

  Innolla mukana arvonnassa:))

  ^_^Piitis

  VastaaPoista
 16. Unelmissa on kaunis kesäilta ja helteisen päivän kasteluhetki. Vesipisarat luovat pieniä sateenkaaria ja tuovat vihreän tuoksun. Puutarhuri katselee ihaillen kasvien kukoistusta ja tyytyväinen hymy leviää kasvoille: onnistuinpa luomaan jotain kaunista maailmaan!

  VastaaPoista
 17. Tällä hetkellä puutarhahaaveeni on "vain" kukoistava parvekepuutarha, yrttilaatikoita ja kukkia. Tietysti jossain kaukaisuudessa siintää haave omasta pihasta...

  VastaaPoista
 18. Haaveena kesäkeittiö puuhellalla ja leivinuunilla, suurilla ikkunoilla sekä pariovilla.. Ja jos oikein kovasti toivoo voi se joskus toteutuakin..

  VastaaPoista
 19. Toiveenani, kotilot saisi kuolla sukupuuttoon meidän nurkilta. SYÖVÄT KAIKEN .....Lisäksi toivon terveyttä jaksaakseni toteuttaa suunnitelmia jotka velloo päässä .Ja oishan se kasvihuone ihana.

  VastaaPoista
 20. *Huokaus* Haaveenani olisi saada käyttää puutarhaan paaaaljon nykyistä enemmän aikaa. Realistisempi haave on saada viime kesänä kesken jäänyt pihaprojekti uuteen vauhtiin. Pionitkin on jo tilattu :-). Kunhan tämä lumi sulaisi ja pääsisi jo ihastelemaan sinivuokkoja...

  - Hanna -

  VastaaPoista
 21. Minäkin haluan mukaan, ihania nämä arvonnat, jotain jännitettävää! :)
  Minä haaveilen rehevästä, vihreästä, salaperäisestä metsäpuutarhasta, suunnitelmat siitä on jo olemassa mutta se toteutus puuttuu..ehkä sitten parin vuoden päästä siitä voisi tullakin totta, aika näyttää.

  VastaaPoista
 22. Eija kirjoitti... Oispa kesä ainainen ja sais ostaa ja istuttaa niin paljon kasveja kuin haluaa miehen aina estämättä. Unelma tämäkin

  VastaaPoista
 23. Unelma olisi saada pionit kukkimaan kunnolla! Viime kesänä jaoin vanhat paakut, joten niiden kukintaa joutuu varmaan odotteleen vielä muutman vuoden!

  VastaaPoista
 24. Iik, viime tipassa ehdin mukaan arvontaan! Ihana tuo tekemäsi kananverkkokupu ja taulu myös. Minun puutarhaunelmani on giardino secreto eli salainen puutarha, jonne voi piiloutua. Oma vihreä minimaailma.

  VastaaPoista
 25. Unelma... tähän aikaan keväästä niitä on paljon. Mutta pienellä ilolla ja pelolla odotan, miltä kesällä näyttää siinä kohdassa, johon viime kesänä istutin pionin. Kauneimpia kukkeja mielestäni.

  VastaaPoista
 26. Vanhoista ikkunoista tehtävä kasvihuone valmistuisi, oikeasti, tänä kesänä.
  Aurinkoisia päiviä kaikille!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.