sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

JAPANINVAAHTEROITA

Japaninverivaahtera Acer palmatum 'Atropurpureum' talvehtii ensimmäistä vuotta varastossa. Silmuja alkoi näkyä jo helmikuussa ja nyt pienet, ohuen ruttuiset lehdet ovat avautuneet keskellä maalipurkkeja ja muuta roinaa.
Myös japaninvaahtera Acer palmatum 'Dissectum Viridis' on tehnyt saman tempun. Tämän vaahteran ostin melko kärsineen näköisenä viime syksynä ja ilo uudesta kasvusta on suuri. Nyt yritän sydän mykkyrällä vaalia näitä kultaisia pikku puitani, ettei mikään menisi kasvun osalta pieleen.  

7 kommenttia:

 1. Vautsi! Tuota punalehtistä tekisi itsenikin mieli vesialtaan reunalle.

  VastaaPoista
 2. Oi! Nuo dissectumim lehdet ovat niin ihanat! Onpa sulla aikainen kevät, pihallani tämä tapahtuu vasta kahden kuukauden pästä... mutta ei noita varmaan haittaa kasvukauden piteneminen, kunhan eivät vaan kuivu (eikä huku!). En kyllä osaa mitään neuvoja muuten antaa.

  VastaaPoista
 3. Pidän peukkuja vaalimisen onnistumiselle, ovat todella kauniita!

  VastaaPoista
 4. Tiina - veden äärelle nämä sopisivatkin tosi hienosti. Omani kasvavat vanhoissa pesusoikoissa, kun en uskaltanut maahan istuttaa ja haaveilinkin vähän ruukkupuista.

  Saila - no hyvä, ehdin jo vähän huolestua. Koitan olla nyt tarkkana kastelun kanssa. Koko talvena en ole kastellut, kun jäivät syksyn sateiden jälkeen melko kosteiksi. Pinnalla on vielä pieniä kiviä, joten haituminenkin on hidasta. Kosteaa oli multa edelleen, eli en antanut vieläkään vettä. Kieli keskellä suuta mennään :)

  Intianminttu - kiitos, raportoin viimeistään silloin, kun saan viedä nämä aarteet ulos.

  VastaaPoista
 5. Mie niin rakastan noita ne on aivan mahtavan kauniita ja olis kiva laittaa takapihalle mutta taitaavat joutua jänisten ruuaksi samantien ja liekö kestävät ulkona!?
  Tuo oranssipunainen varsinkin on mun suosikkini.

  VastaaPoista
 6. Heippa! Löysin tieni tänne... Ja ihastuin teidän kissoihin! :D Ihania.

  VastaaPoista
 7. Henrietta - minäkin olen näihin aivana ihastuksissani. Eivät oikein tahdo kestää Suomen oloissa, mutta ruukkupuuna kannattaa kokeilla, jos on talvetusmahdollisuus.

  Viluinen - kiva kun löysit ja eihän kissoista voi olla tykkäämättä, eihän?

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.