lauantai 5. maaliskuuta 2011

GARDEN MUSEUM

Museum of Garden History tai tätä nykyä Garden Museum sijaitsee Thamesin varrella Lambeth Bridgen tuntumassa. Itse rakennus on vanha kirkko, johon museo on perustettu 1977.
Kokoelma oli mielestäni vaatimaton, joskin mielenkiintoinen. Museossa on myös pysyvä taidenäyttely ja vaihtuvia esillepanoja, kahvila sekä mukava pikku myymälä. 
Museon parasta antia on varmasti tämä pieni muurien suojassa oleva muotopuutarha, Knot Garden, joka on luotu 1980-luvun alussa 1600-luvun tyyliä tarkasti noudattaen.
Puutarha kätki sisäänsä ihastuttavia kivipenkkejä, puksipuuaidanteita ja tiilistä ladottuja käytäviä.
Seinämässä oli myös viehättävä suihkuallas.
Lisää penkkejä ja kaunislehtinen aitapensas, mahtaako olla joku likusteri?
Puutarha on varmasti kauneimmillaan, kun perennat kukkivat puksipuuaidanteiden lomassa, mutta toisaalta nyt muodot ja puutarhan peruselementit korostuivat edukseen. Voi vain kuvitella, miten ihanteellinen pienilmasto tällaisessa suojaisassa puutarhassa on.
Jouluruusuja löytyi täältäkin. Vaaleanpunaisena...
ja valkoisena. Siis oikein suloinen ja viehättävä paikka tämä Lontoon Garden Museum, uskoisin kiinnostavan jokaista vähänkään puutarhahurmokseen taipuvaista turaajaa.

12 kommenttia:

 1. Nami rouskis, oikein tuli ahmittua ihania kuviasi! Kiitos!

  Puutarhavimma on kovasti tänne iskenyt ja juuri magnolia on se kasveistani jonka selviytymistä talven yli odotan jännityksellä. Kyseinen yksilö tosin on vielä hyvin hyvin pieni.

  Iloista kevään jatkoa!
  Eeva

  VastaaPoista
 2. Kerta kaikkiaan upeaa. Mäkin haluan puutarharetkelle Britanniaan! Toi penkki on tosi hieno, olis kiva saada joku ton tyyppinen itselle johonkin...

  VastaaPoista
 3. Voi mikä ihana salaisuuksien puutarha !

  VastaaPoista
 4. Muotopuutarhat on upeita katseltavaa ja vaatii edes hieman kokoa. Se on harmi kun puksiaita ei meillä oikein jaksa kestää talvea muuten tekisin puksimuotoja. Ois ihana päästä johki englannin kierrätysliikkeeseen sieltä löytyis kaikkea upeata puutarhaan mitä meillä ei kertakaikkiaan ole. Telkkarissa nähny englantilaisia puutarhaohjelmia jossa ne käy aina kierrätyspaikoissa hakemassa just ihania kivipenkkejä ja muuta ihanaa.

  VastaaPoista
 5. ihania kuvia!Hävettää tunnustaa,mutta käymättä jäi Garden museum,vaikka se oli listallani pari vuotta sitten.Mut jospas ens kerralla ja vaikka Chelsea Flower Show..?Mun suunnitelmissa on nyt alkaa kehitteleen pienimuotoista muotopuutarhaa,just sen suotuisan pienilmaston takiakin ja onhan ne niin näyttäviä.Paikka vain täytyy tarkoin harkita,ettei lopputulos oo outo:).Aurinkoista maaliskuun jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Oih aivan ihania kuvia, kuten tuossa aiemmassakin postauksessa ! Näitä on niin super mahtava katsella, kun ulkona on vielä lunta...
  Magnolia on hankintalistallani, saa vain nähdä löydänkö sellaisen.
  Muotopuutarhakin olisi listallani, mutta taitaa odottaa vähän isompaa tonttia, hih ; )
  Mukavaa sunnuntain jatkoa !

  VastaaPoista
 7. Rautaharakka - näitä oli ilo jakaa. Ai että, sulla on siis ihka oikea magnolia puutarhassasi, raportoithan sen vaiheista meillekin! Iloista kevättä!

  Tiina - britit kyllä taitavat nämä puutarhahommat, mun on pakko päästä joskus loppukeväällä tai kesäaikaan sinne uudestaan. Nuo kivipenkit on mustakin aivan mielettömiä.

  Lovviisa - niin mustakin; taianomainen.

  Henrietta - Buxus ei ole tosiaan meidän olosuhteiden kasvi. Taikinamarjaa olen ajatellut kokeilla jossain leikattuna samaan tapaan, tykkään siitä. Itse en kaipaa omaan pihaani tiukkaa muotopuutarhaa, mutta hienoja ne ovat. Mäkin haaveilen pääseväni johonkin upeaan rojupaikkaan, mistä vois tehdä kaikkia uskomattomia löytöjä.

  Tiina - enpä ollut mäkään aikaisemmilla reissuilla käynyt. Chelsean Physic Gardeniin haluaisin seuraavalla kerralla, nyt se ei ollut vielä auki. Aurinkoa maaliskuuhusi myös!

  Sariw - kiva kuulla, kun me vielä vähän aikaa jaksetaan, saadaan mekin nauttia vihreydestä ja kukkeudesta. Magnolia taitaa ollakin aika monen haaveissa, ehkä minäkin alan haaveilemaan omasta...
  iloa alkuviikkoosi!

  VastaaPoista
 8. Tuo on minustakin ihana pieni paikka, ihan keskustassa betoniviidakossa, kirkko tuo paikkaan jotenkin kiehtovaa rauhaa ja tunnelmaa. Ja erinomainen esimerkki, mitä pienelle esim. kaupunkipihalle voisi tehdä, siis ei nurtsia vaan polkuja ja muotopenkkejä!
  Tuo pensas on suikerosorvarinpensas (Euonymus fortunei), ehkä yleinen 'Silver Queen' -lajike. Minä jännitän onko omani selvinnyt talvesta - Suomessa se on siinä ja siinä. Säästin sen jouluasetelmasta ja istutin pihalle viime keväänä.

  VastaaPoista
 9. Aah, kiitos Saila, tiesinkin luottaa sinun asiantuntemukseen tässä tunnistusasiassa! Englannissa onkin paljon erilaisia ainavihantia pensaita, kiinnitin niihin nyt erityistä huomiota. Olisi kiva, kun täällä olisi vastaavia.

  VastaaPoista
 10. Aah, kiitos Saila, tiesinkin luottaa sinun asiantuntemukseen tässä tunnistusasiassa! Englannissa onkin paljon erilaisia ainavihantia pensaita, kiinnitin niihin nyt erityistä huomiota. Olisi kiva, kun täällä olisi vastaavia.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Maria kuvista! Tuonnehan voisi vaikka heti muuttaa, vielä mieluummin kuin sinne Kew Gardeniin. Minäkin bongasin suikerosorvarinpensaan (rasittava nimi), minun 3 kpl ssp:tä on talvehtinut kuivassa hiekkamaassa ihan hyvin kun en edes tajunnut niiden olevan arka. Monet taimistot myyvät ssp:tä älyttömän halvalla syksyisin!

  VastaaPoista
 12. Hortensia - minustakin tämä pikkuinen museo puutarhoineen oli erityisen viehättävä; Kew oli niin valtava ja vaikka siellä olikin erilaisia miljöitä, se tuntui melkein liian mahtipontiselta.

  Täytyypä pitää silmät auki tuon suikerovihmapensaan kanssa, voisihan sitä kokeilla jossain suojaisassa paikassa.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.