lauantai 5. maaliskuuta 2011

VAUHTIA PUUTARHAKAUTEEN

Palasimme juuri keväisestä Lontoosta. Lämpötila pysytteli alle kymmenen asteen, mutta kevät teki Brittein saarella kovasti tuloaan. Puistoissa puutarhurit levittivät kompostia ja leikkasivat ruusuja. Narsissit, esikot ja lumikellot kukkivat ja orvokit somistivat asuntojen ikkunanalusia. Huikein ilmestys oli Regent's Parkin Queen Mary's Gardensin täydessä kukassa oleva magnolia.
Jouluruusut kukkivat myös laajoina mattoina samaisessa puutarhassa. Vaikka ajankohta ei ollut aivan otollisin puutarhakohteille, olivat käynnit puistoissa ja puutarhoissa kuitenkin antoisia. Sainkin mahtumaan kolmen päivän perhelomaan Queen Mary's Gardensin lisäksi Kew Gardensin sekä Museum of Garden Historyn. Niistä lisää lähipäivinä.
Lupaavalta vaikuttaa meidänkin kevään eteneminen, vaikka tuskastuttavan hidasta se näillä leveyksillä onkin. Plussan puolelle kohonnut lämpötila ja auringon sulattavat säteet, kyllä niitä onkin jo odotettu.

7 kommenttia:

 1. Ai että, Brittein saarten varhainen kevät on niin mannaa sielulle, vaikka se ei olisikaan vielä kesän kukkeutta. Varhain kukkivat koristekirsikat, magnoliat ja nuo jouluruusut ovat uskomattoman kauniita kosteanharmaassa koleudessa. Ja toisaalta, sitten kesän kukkeuden aikaan ei kyllä raaski olla omalta tontilta pois sitten millään ;-)

  VastaaPoista
 2. Harmaata ja koleaa tosiaan oli, mutta kaikki näkemäni kukat hellivät silmiä ja sielua. Kyllä meidän kasvukausi onkin lyhyt ja silloin on tosiaan parasta pysytellä visusti omalla tontilla:)
  Mieli kyllä tekisi käväistä Briteissä joskus lähempänä kesää ja päästä vierailemaan eri puutarhakohteisiin ja maaseutuun.

  VastaaPoista
 3. Oi apua! Toi magnolia!!! Huoh... Kyllä se sieltä tulee. Pajunkissoja oli ihan valtoimenaan ojanpientareiden puskissa, kun koiran kanssa tänään ulkoiltiin. On ollut jo pari viikkoa.

  VastaaPoista
 4. Sanos muuta, arvaa kiljahdinko, kun magnolia ilmestyi yhtäkkiä polun varrella kävellessämme eteeni.

  Multasormi muuten myi viime kesänä jotain magnolialajiketta ja niitä oli vielä loppuunmyynnissäkin. Harkitsin, joskos ostaisin ruukussa talvetettavaksi, mutta kun noita ruukkuja alkaa olla ja säilytystilaa taas rajallisesti, jätin ostamatta. Olisihan oma magnolia ihana, voisi sitä kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kevättä!
  Eiköhän se pian jo tännekin rantaudu, sitä odotellessa odotan sinun postituksia noista puutarhakohteista =)...

  VastaaPoista
 6. Joo niin olikin, meillä oli loistomagnoliaa ja pensasmagnoliaa.

  VastaaPoista
 7. Mangolia on mun märkä unelmani mutten ole ostanut koska varmasti ei kestäis talvea ja rusakot vetelis suihinsa kuiteski, mut olis se ihana.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.