keskiviikko 5. tammikuuta 2011

TAUDINKUVA

Näyttää siltä, että puutarhaihmisten keskuudessa jyllää parhaillaan ärhäkkä tauti, joka saa kyseiset turaajat vimmaisesti penkomaan vanhoja kuvatiedostoja, hehkuttamaan vähitellen pidentyviä päiviä, selaamaan sormet täristen postiluukusta räpsähtäneitä siemenluetteloita ja kaivamaan esiin kaikki kotoa löytyvät vähänkään puutarhanhoitoon viittavat julkaisut. Vihreä väri saa tartunnan saaneissa aikaan läpi kehon kulkevia väristyksiä ja värikkäät kukka-aiheet tuntuvat kutkuttavana muljaisuna vatsanpohjassa. Itselläni on jo jonkin aikaa ilmennyt edellä mainittuja oireita ja tuntemuksia ja pelkään saaneeni tartunnan... taas. Onko muilla vastaavia kokemuksia?

nimimerkki Vertaistukea kaipaava 

11 kommenttia:

 1. On! Nyhheti tuo lumisade pois tuosta ruudulta! Kevättuleejo!

  VastaaPoista
 2. Juu, tutulta kuulostaa! Kirjastosta hain kaktus- ja välimeren kasvit-kirjoja. Mulla on edessä mielenkiintoinen suunnittelu- ja osaksi toteutusprojekti. Siskoni rakentaa taloa Israelissa ja olen luvannut jelpata puutarha-asioissa...
  Siinäpä haastetta, kun lämpö on suurimman osan vuodesta +40 ja muulloinkin parissakymmenessä! Joten hyvällä syyllä täällä kirjoja ja lehtiä selaillaan!
  Pakkanen paukkuu nurkissa (- 28C)ja sisällä on ihana olla!

  VastaaPoista
 3. Siemenluetteloita en katsele kun mitään en saa siemenestä kasvatettua, huonot olosuhteet siihen mutta huomaan katselevani viime kesän kukkia ja valkoista amaryllistä kuvannut kuin hullu puuroa jne. Helmikuussa mennään Las Palmasiin pariksi viikoksi tervehtimään aurinkoa ja saan nähdä/kokea vihreätä. Luulen että sieluni lähtee lentoon:)

  VastaaPoista
 4. Hihii! Hyvä kuvaus! Juuri samankaltainen olotila täälläkin päässä :)
  Lisää siemenkuvastoja saisi tulla heti...

  VastaaPoista
 5. Hei, olen Tiina ja olen puutarhaholisti.

  VastaaPoista
 6. Hei, sain kuin sainkin vertaistukea, ihanaa!

  Saila, minusta näyttikin hieman järkylle, kun hiutaleita leijaili tuossa perennapenkissä, ihan kuin takatalvi! Toisaalta ajattelin, että se muistuttaa minua, että vielä on odotettava muutama kuukausi. Saattaa kuitenkin olla, että laitan sateelle piakin lopun :)

  Eeviregina, sinulla onkin mielenkiintoinen ja haastava työ edessä, jaathan projektin edistymistä kanssamme.

  Henrietta, se on vähän niin ja näin minunkin kylvöjen kanssa, mutta aina sitä tulee jotain kokeiltua. Viime vuonna laitoin vaikka mitä, ja vain koreakärsämöt ja hajuherneet onnistuivat kunnolla. Ooh, loma lämpöön ja varasotto kesään kuulostaa hurmaavalta.

  Hortensia, minullekin tupsahti Isoäidin kasveilta, voisi tilata muitakin, että saisi kuumeeseen nostetta!

  Dahlia, jotenkin arvasin! Semmoisesta omasta puutarhakirjasta olen minäkin haaveillut, voisi joskus toteuttaa. Oikeassa kuitenkin olet, omiin kuviin kyllästyy, muiden kuvat virkistävät ja innoittavat! Ja kiitos, kauniit sanasi lämmittivät :)

  Koko puutarhaholistien yhteinen kuorolausuntatervehdys: HEI TII-NA! Ihanaa, kun ilmoittauduit mukaan :)

  VastaaPoista
 7. Tartunta iskenyt täälläkin. Oudosti vain minä olen sairastunut, muut perheenjäsenet vaikuttavat ihan terveiltä ja tervejärkisiltä. Haaveilen lemmikkilohikäärmeestä, joka puhkuisi ja puhaltaisi lumet pihalta pois. Toisaalta nyt pakkanen hellitti ja talviulkoilusta nauttii enemmän :)

  VastaaPoista
 8. Lumipyry, kummallista, täällä on ihan sama tilanne. Potemista helpottaa kuitenkin tieto, että siellä jossain sairastetaan samaa tautia!

  VastaaPoista
 9. Samoista oireista "kärsitään" täälläkin;)
  Eikä helpotusta oikeastaan ollenkaan tuo puutarhakirjojen ja -lehtien selaus. Mutta tätä tauti on oikeastaan aika ilo sairastaa;)

  VastaaPoista
 10. Joo, tauti vain pahenee kun sitä ruokkii. Nautinnollisia 'sairaspäiviä'!

  VastaaPoista
 11. Voi kyllä! täällä on yksi tartunnan saanut myös!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.